Ötletek és javaslatok

A hozzászóláshoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
handsofgod
Adminisztrátor
Hozzászólások: 22

Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#1 » 2017.05.12. 21:33

Kedves Játékosok!

Ha bármilyen ötlet vagy javaslat felötlik bennetek az oldallal, annak történeteivel, technikai működésével kapcsolatban, kérjük ide jelezzétek! Nagyra értékeljük, és megtisztelőnek érezzük, hogyha egy-egy játékosunk velünk együtt gondolkodik a közös fejlődésben, mely egyben a játékélmény emelkedését is jelenti!

Köszönjük!

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#2 » 2017.07.16. 11:38

Sziasztok!

Keresgéltem és keresgéltem, [google.gif] s végezetül ilyet találtam nektek, nemes uraim és hölgyeim, okulásra, hogy imígy írták talán a leveleket elődeink...

http://lovagok.hu/mestersegek/a-kozepkori-leveliras-muveszete

A végén van egy jó kis útmutató. [bow.gif] Betartani nem kötelező, de mindenképp érdekes. shrug.gif]

thankyouyellow threesome.gif]

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#3 » 2017.08.21. 21:14

Szevasztok tünde lelkületűek!

Keresgettem, keresgettem... [google.gif]

http://parf-en-ereglass.hu/phrases.html#kosz

Nektek hoztam egy kis segédletet. :) Van egy tök jó tünde szótár is a neten.

http://hobbitfalva.uw.hu/xxx/irasok/tundeszotar.doc

Letöltős, nem vírusos. Nekem nem volt az. Használjátok egészséggel, ha gondoljátok!

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#4 » 2017.09.12. 18:32

Csak hogy mindenkinek meglegyen, mit jelentenek azok a hónapnevek, amiket alkalmazunk, nem máshonnan, mint eleinktől valók azok:

http://vilagbiztonsag.hu/keptar/thumbna ... ?album=269

Olykor kis finomításokkal persze!

Avatar
Lassarina
Adminisztrátor
Hozzászólások: 43

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#5 » 2018.02.27. 19:03

Sziasztok!

Szeretnék néhány fontos dolgot bejelenteni és egyúttal tisztázni, hogy mindenkinek egyértelműek legyenek a dolgok (addig is, amíg nincs időnk a szabálykönyvbe márványbetűkkel belevésni munka, kaland, egyéb elfoglaltságok miatt – a fejlesztésekhez sajnos idő kell), és így a jövőben is gördülékenyen és félreértések nélkül tudjunk játszani.

Az egyik: A honlapnak bár 4 hivatalos és állandó mesélője van (lásd az adminok személyét), ettől függetlenül mások is mesélhetnek kalandot, ám kizárólag valamelyikünk lektorálásával és mentorálásával. A kaland jutalmazásában pedig mindenképpen a mi jóváhagyásunk és közreműködésünk szükséges. Érdemes ezért először velünk egyeztetni a TP dolgában, s csak aztán közölni a játékosokkal a jó hírt az eredményről, ellenkező esetben könnyen csalódás lehet a vége, amit a jövőben szeretnénk elkerülni.

Ezt főként a Tükörfények kaland miatt írom, ahol ha jól tudom, már ki is lett hirdetve a játékosoknak a 3-3 TP a tegnap lejátszott modulért. Ezt a jutalmat azonban mi, a KM-ek sajnos el kell, hogy utasítsuk. A Tükörfények kaland tudomásunk szerint egy nagy kaland, amely hét, egymással összefüggő modulra lett bontva. Modulonként 1-1 Tp-t engedélyezünk/játékos, így aki szorgalmas, és végigjátssza a teljes kalandot, a végén akár 7TP-t is gyűjthet. Ez akkora méretű és jutalmazású kaland, amire nem volt még precedens az RT-n, sem a fórumon, ezért úgy véljük, méltányos a modulonként járó 1-1 TP, akármilyen jól is teljesítettek a játékosok egy-egy fejezetben. (Kritikán aluli teljesítményért, vagy túl hamari távozásért dönthet úgy a kaland mesélője, Hiúz, hogy nem javasol a játékos számára TP-t a modul végén, és ha ezt mi is indokoltnak látjuk, akkor a játékos azért a modulért nem kap TP-t).

Remélem, ezt mindenki belátja, és nem vesszük el senkinek a kedvét a Tükörfényektől a továbbiakban.

A másik, ehhez kapcsolódó: RT-n játszott 2-3 estés kalandért általában max. 2 TP osztható (néhány kivételtől eltekintve, ha azt a kaland mérete pl indokolja, lásd Tükörfények, ami végeredményben egy 7TP (!!)-s kaland). 3TP-t (4? 5?!) főleg fórumon játszott, hosszú (értsd: hooooosssszzzzúúúú....akár fél évig is elhúzódik!), kerek történetben lehet szerezni kimagasló teljesítménnyel.

Hiúz, kérlek értesítsd a játékosaidat a félreértésről. A kapott TP-ket fölvittem a fórumba.
" A holnap mindig tiszta - nem szennyezi hiba! "

Avatar
Elmynster Vandergehastat
Hozzászólások: 13

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#6 » 2018.02.28. 18:34

Sziasztok!
Volna egy szerény észrevételem, meg egy még szerényebb ötletem!
A tp osztás jó ötlet, lesz mihez tartani. Viszont, ha olyan a kaland veszélyességi foka, ami karakter elvesztésével járhat, lehessen ettől eltérni. Persze, közös megbeszélés útján. [Például egy saját eset: rám ketten jöttek, kettőjükre egy. Én mégis csak 1 tp.-t kaptam, ők 2 tp.-t. Mert a km szerint kezdő kaland volt, és én magasabb szinten vagyok. Ez unfair. Szerintem.]
Ha már újrakatalogizáljátok a fegyvereket, jó ötletnek tartanám, a környezetben fellelhető tárgyak alapszíntű használatának képességét. [ Botokkal még egy gyerek is tud használni.]
Ennyit szerettem volna. Remélem nem indítok vitát ez ügyben, tehát úgy válaszoljon bárki is.
[axechase.gif] Gloria deo, domino infernis! Istené a dicsőség, egy fenét! Az enyém. [buttshake.gif]

Avatar
Lassarina
Adminisztrátor
Hozzászólások: 43

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#7 » 2018.02.28. 18:47

Szia :)

A vitával mint műfajjal sosincs baj, mert ha azt kultúrált formában alkalmazzuk, építő jelleggel hat [google.gif]
Veszekedés ne legyen :D

Egyébként pontosan azért kategorizáljuk újra a fegyvereket, mert lesz egy 0.kategória, ami kifejezetten az ilyen eszközökre ad pontot. :) Csak ez eltolja majd az összes többit is. Ezért kell az egészet újraírni, ill. Ilweliondur egy-két dolgot konkretizál és részletez benne. Pl: hogy mi az a NAGY pajzs. :)

A mesével kapcsolatban nem tudom, hogy ott mi volt a krízishelyzet amiről írsz, mert megvallom őszintén hogy azt a kalandot nem követtem, de azt tudom, hogy alacsonyabb szintű játékosokkal kalandoltál együtt, ezért a bedobott krízis is alacsonyabb szintű ellenfeleket engedélyezhetett csak. Ami neked nyilván kisebb kihívás mint nekik, így az ellenfél legyőzésével kevesebb TP jár.
Egyszerű példa: egy PC játékban ha 1.szintűként legyőzöl egy 1.szintű szörnyet, sok TP-t kapsz. Ha később harmadik szintűként ismét rámész arra az 1.szintű szörnyre, már csak elenyésző mennyiségű TP-t kapsz. Gondolom a mesélőd is ezen a nyomvonalon elemzett, amikor TP-t osztott. De ezt a mesélőd fogja tudni jobban megválaszolni majd.
" A holnap mindig tiszta - nem szennyezi hiba! "

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#8 » 2018.02.28. 18:55

Szia!

Igen, láttuk ezt az igényt, és az alkotók erre reagálnak is majd. :) Benne lesznek a "nem harci eszközök".

A fenti TP osztás és elbírálás valóban helytelen. Ilyet nem szabad. Amennyiben viszont neked problémád van egy TP osztással, annak jogosságával, levélváltásban tudsz a mesélőddel erről beszélni, vagy ha gondolod, a Panaszkönyv topicba írni, ahol reagálni fog rá ő is, meg a többi staff is kivizsgálja az esetet. Erre van. Szabad használni. :)

Avatar
Elmynster Vandergehastat
Hozzászólások: 13

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#9 » 2018.02.28. 19:27

Rendben van. Én lenyeltem, mert értettem az okait. Csak más lehet, hogy höbörögne meg vért akarna, meg szűzlányokat áldozni..
Másik észrevételem:
Helyszínek közötti váltás. Ha nagyobb városból akarsz kissebb, vagy más helyszínre érkezni, az ne legyen egy reag. Ilreleváns, ha két óra az út, a másik karakter meg teszem azt adott helyszínen van, csak másik helyiségben. És a városból jövő, előbb odaér! [Pl.: Krixios hiszti]
+1
Írásjelek használatának betartatása Rt.-n illetve fórumon is! [~*-]
Rengeteg galiba származhat ezen dolgok hiánya.
[axechase.gif] Gloria deo, domino infernis! Istené a dicsőség, egy fenét! Az enyém. [buttshake.gif]

Avatar
Lassarina
Adminisztrátor
Hozzászólások: 43

Re: Ötletek és javaslatok

Hozzászólás#10 » 2018.02.28. 19:50

Ezek szerintem nem kőbe vésett dolgok. Nyilván, ha valaki játszani szeretne, akkor azt nem magában szeretné tenni, ezért általában oda, vagy annak közelébe hozza be a karaktert, ahol játékra számíthat. :) Persze elképzelhető, hogy olyan társaságba botlik bele az illető, akik nem szeretnének vele játszani, mert három még társaság, de négy már tömeg, de ezt illik IC ügyes játékkal megoldani, és kerülni az ebből fakadó OC hisztiket, mert utóbbi eszköz a vonakodó felet fogja inkább lejáratni.. szerintem.

Természetesen ha azt írja le, hogy éppen, ebben a pillanatban indul el Zubogóból, akkor ne a következő reagban érkezzen a kastélyba (nem véletlen rajzoltuk meg Harmatföld térképét, ahol egy hex 2 óra gyaloglás - ehhez lehet viszonyítani a hajóút és a lóháton / lovaskocsin /batárban megtett időt), de ha valaki csak annyit írt, hogy Zubogóból érkezik, az feltételezheti, hogy már órákkal ezelőtt elindult, és a reagolás idejére végre megérkezett. Ennek megfelelően a karakter egy kicsit fáradtabb lehet a hosszú úttól, de minimum szomjas. Pl. :)

A jeleket szerintem úgy kell használni, hogy egyértelmű legyen mi a narrálás, mi a párbeszéd, mi a magán gondolat. Ha ez kétségen felül áll, akkor nem hiba, ha elmarad a párbeszéd elejéről a "-", mert őszintén szólva a karakterlimit miatt az RT felületen engem csak korlátoz ez a jel. A szabályzatban felvezetett helyes reagalkotás útmutató, de nem törvény. A lényeg az, hogy az írott szöveg olvasható, és mindenki számára egyértelmű legyen.
" A holnap mindig tiszta - nem szennyezi hiba! "

Vissza: “Az oldallal, annak működésével, vagy a játékkal kapcsolatos jelzések!”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég