Aayis titka - Kincsek a múltból

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Sötétszavú Salasar
Hozzászólások: 10

Aayis titka - Kincsek a múltból

Hozzászólás#1 » 2020.05.03. 22:03

Kép

Vajon hogyan kerülhettek ennyire északra a felbecsülhetetlen műkincsek? Vagy egyszerű hamisítványok lennének? Mi köze a jelenhez Aayis évezredek óta megfejtetlen elnéptelenedésnek? Mit keres rajtuk egy monogram? Túl sok kérdést vet fel az a néhány tárgy, amit nemrég zálogosítottak el Zubogóban és váltott ki az Akadémia. Vannak, akik azt mondják jobb nem zargatni ezt - mások viszont bátran nekivágnak a kutatásnak, hogy felfedjék az igazat... nem is sejtve mit szabadítottak ezzel magukra...
"Ami egyszer fölmerült, az újra alászállhat, és ami egyszer elsüllyedt, az újra a felszínre emelkedhet."

Avatar
Sötétszavú Salasar
Hozzászólások: 10

Re: Aayis titka - Kincsek a múltból

Hozzászólás#2 » 2020.05.03. 22:21

KRONOLÓGIA

1405. 02. 06. - Lady Salome és Hawkins professzor Salasar kíséretében találkoznak az Akadémia egyik hídján. A professzor magukkal invitálja a ladyt, hogy tekintse meg a páratlan értékű Aayisi stílusú műremekeket, amit nemrég szereztek egy véletlennek köszönhetően. A grófnő gyors, de alapos vizsgálat után megállapítja, hogy nem lehetnek túl régiek - nem öregebbek ötven évnél - és felfedez egy monogramot rajtuk egy bizonyos B.V.-t. Vállalja, hogy többet kiderít az ereklyékről Salasar határozott lebeszélési kísérlete ellenére. Mikorra a sahrabus látja, hogy veszett fejsze nyele - otthagyja a nőt, miután homályosan utal egy régi barátjára - egy bizonyos Basil Vitaliusra.

1405. 02. 07. Miután az Akadémia a lady gondjaira bízza az ereklyéket, elrejti őket a kastélyban.

1405. 02. 20-25. A grófnő kutatásait a fiatal állam Khemet és Aayis romjait vizsgáló szakirodalom átolvasásával kezdi. Ezekből rájött, hogy Aayis valamelyest idegen kultúrát képvisel Khemet földjén.

1405. 05. 04. Salasar hónapokkal ezelőtt írt Basil Vitaliusnak egy levelet, de a válasz egyre csak váratott magára. Elunván a várakozást maga lép a tettek mezejére, hogy a Császárságban élő egykori barátját személyesen kérdezze ki a műtárgyakról. Hajót fogad és elutazik a Kastélyból.

1405. 05. 09-10. Veronica és a bordélyház madam-jának kikérdezése. A lady tőlük megismeri az aayis-i expedíció sikertelenségét.

1405. 05. 15-25. Salome az akadémia könyvtárosától megtudja, hogy a két kötetből, amiket keresett az egyiket kivették, a másikat súlyosan megrongálták. Meglátogatja az engedélykiadó professzort, aki vállát vonogatja, de végül ellátja egy címmel. A hölgy megbízza Avaldirt és Veronicat, hogy keressék fel a címet és próbálják megszerezni a könyvet.
"Ami egyszer fölmerült, az újra alászállhat, és ami egyszer elsüllyedt, az újra a felszínre emelkedhet."

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég