A Kút zarándoka

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 201

A Kút zarándoka

Hozzászólás#1 » 2020.02.07. 20:33

A zubogói lófuttatón balesetet szenvedett Seraphion herceg épp hogy megmenekült a halál karmai közül,de életéért lábai bénaságával fizetett. Nénje, lady Ludmilla Chelley a Téli Kastély átkát sejti a történtek, mi a királyi vérvonalat üldözi, ám nagyobb baj, hogy az ősi egrón szokásjog értelmében a vezért, ki nem tudja megülni a lovat, népe nem követi. Seraphion sem lehet tehát trónörökös nyomorodottként, s mint hogy Baradnak egyetlen fia, ez beláthatatlan következményeket okozhat! Az ispotályos testvérek csupán tehetetlenül széttárják karjukat. Isteni csoda segíthet csak a hercegen, s felvégi zarándoklatot javasolnak, ám az több hónapba tellne, s az egymással farkasszemet néző, csupán a királyi ház botlására váró főúri ligák ugrásra készen állnak. A szerencsétlenség nem tudódhat ki, mihamarabb meg kell lelni a gyógyírt, mit lady Ludmilla korábbi utazásai során szerzett tapasztalatai által ismerni vél. A Megváltás Kútja, s az ősi elf szentély a hegyekben egyszer már rajta is segített, s lényegesen közelebb van, mint a Felvég csodatévő zarándokhelyei és keggyel telt élőszentjei! Azonban azt is tudni véli, hogy észak egyik óriás férge, pikkelyes sárkányfattyú vert tanyát a szentély közelében, s bár hollétéről nem tud, a feltételezett fészkénél talált tojáshéjakból ítélve, lehet,hogy nem csak egymaga les prédára. A herceget immár újra Charles de Bounand álcájában a nemesvízi postaállomáson rejtegetik, s Veronica vigyáz reá kiszolgáltatott helyzetében, s próbálja gyengédséggel csitítani a reá telepedő búskomorságot.
Az út nehéznek ígérkezik, a lépcsőknek az összetört herceggel nem tudnának nekivágni, a sárkányfattyú jelentette veszélyről nem is beszélve. Végül lady Ludmilla hónapos kutatásának eredménye beérik: megtalálja annak a vízátemelőnek a tervrajzait, miz értornyi nyugati hámor érczúzó malmát egy akvadukton keresztül vízzel látta el. Az akvadukt ezelőtt majd 20 évvel elapadt, a felderítésére küldött pallérok és mérnökök nem tértek vissza a hegyekből, így az érctornyi kovácsok céhe nem firtatta a dolgot, más vízforrást kerestek, s a zúzómalom vizét azóta halastóvá dúzzasztották. Becslései szerint az átemelő csarnoka pár mérfölddel lejjebb lehet a Prédikátor hegyének másik oldalában,mint a szentély, ám biztosat nem tudhat. Végül Seraphion levelet intéz kalandor bajtársaihoz, kikkel alig fél éve még a Ködvadont járták, jönnének segítségére, amilyen hamar, csak lehet. Végül Lhioise, a pajzshajadon és Costica Velevski felel meg a hívásra, ki atyja, a szluzsnik kenéz egyik jó fejszését, a medvetremetű Radost Ursorut is magával hozta. Veronica különleges nyerget készíttet a hercegnek, mivel öszvérhátra ültethetik,s felmálházva aztán több,mint egy hónapnyi veszteglés után útnak indulnak. Első állomásuk Sárkánykő vára, hol feltöltik készleteiket. A lady gynút fog, hogy az álruhás Seraphion herceget egyik udvarhölgye, Lisbonne Thane felismerte, s az ott töltött éjszaka alatt Seraphion színt vall vívódása tárgyáról Veronicának: bízik is és nem is küldetésük sikerében, de nem tudja mi tenné igazán boldoggá. Ha felgyógyulna, a korona súlya vár rá, s nyilvánvalóan egy dinasztikus házasság, ám ha maradna nyomorék senki, szabadon egymáséi lehetnének a renegát signiorissával!
"....spieß voran!"

Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 201

Re: A Kút zarándoka

Hozzászólás#2 » 2020.02.07. 20:34

Másnap folytatják az útjukat a hegyek hó és jégvilágába, amikor felfelé hágva lavina éri őket. Kevésen múlott a balsors. Costica odalett, ahogy a lady és Radost lovai is, élelmük és málhájuk nagy része. Lhioise-t csak kínkeservvel tudták megtalálni félholtan a hó alatt, s az ő élete is csak Ludmilla varázshatalmán múlott. Az éjszakát a hóban vészelik át. Másnap meggyötrötten érik el az akvaduktot, mely középen leszakadt, s vize is elapadt. Átküzdve magukat a Jégroppantó szurdoka felett megtalálják a barlangot, hol az átemelőszerkezetet és a fél kavernát is maga alá temette egy sziklaomlás. Emberi maradványokat is találnak, miknek szenes csontjai beigazolják Ludmilla legbaljósabb sejtéseit. Élelmük nincs, erejük fogytán, s hozzálátnak, hogy eltakarítsák az útból a görgetegköveket.
"....spieß voran!"

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég