Szerelmi kalamajkák, avagy az erény halála.

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190

Szerelmi kalamajkák, avagy az erény halála.

Hozzászólás#1 » 2019.11.24. 22:41

Erard Ragenaus, köztiszteletben álló érctornyi mesterkalmár titoknoka, Fridolin botlott Leonba és Evangeline nővérbe a város rosszhírű környékén, miközben alkalmas intézőket keresett ura szolgálatába. Hat aranyról szóló váltót adott át nékik, mit ura pecsétjével lát el, ha jó szolgálatot tesznek néki.
Felkeresték a kereskedőt annak házában, s Ragenaus mester megosztotta velük a szolgálat mibenétét: élemedő korba lépvén lassan gondolnia kell a házassággal is, mire eddig az üzlet mellett nem nagyon foglalatoskodott. Mivel különösen kényes becsületére és hitelére kalmártársai körében, körültekintően válaszotta meg jövendőbeli hitvesét is. Rosamund Folgarda szintén kalmár atyjának egyetlen leánya, kinek kifogástalan neveltetéséért, és tisztaságáért apja kezességet vállalt jövendő veje felé. A leány a klariták zárdájában nevelődik, de minthogy úgy hallotta, mostanság felütötte a fejét valami járvány a kolostorban, fél, hogy a leányt megkörnyékezi a nyavalya, s a frigy előestéjén elhozatná inkább. Mivel pedig Ragenaus bölcs kereskedő lévén szereti biztonságban tudni az értékes portékát, tapasztalt és titoktartó intézőit küldené a menyasszony elé, kit a kemencési keresztútig hozna szekéren a klastrom jobbágya, hogy onnan hintón hozzák el aztán Érctoronyba.
Leon és Evangeline azonban hiába várakozik órákat, a menyasszony csak nem akar feltűnni.
"....spieß voran!"

Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190

Re: Szerelmi kalamajkák, avagy az erény halála.

Hozzászólás#2 » 2019.11.24. 22:41

Körbekémlelve a helyet, Leon megtalálja a fuvaros tetemét az egyik szederbokor alján, markában egy skapuláré darabjával. Tovább nyomozva szekérkerék vágatot lel, megállapítván, hogy a kocsit bevitték a sűrűbe, majd jókora kerülővel Kemencés felé indultak vele. Egy elhagyott imafüzérre bukkan a sárban, melyről szabályos közönként hiányoznak a Nagy Titkok szemei. Evangeline megállapítja, hogy a szentév különböző szakainak megfelelően a szemek jelölte sorok a következők: "Mert ti hazugságnak mesterei vagytok, és mindnyájan haszontalan orvosok." "Mert látták az én szemeim a te üdvösségedet", "Mielőtt vajudott volna, szült, mielőtt fájdalom jött rá, fiút hozott világra."
Kemencés előtt szétváltak, Leon előrevágtatott, és meglelte a férfiakat, akik a falu csűrjében, az ingyen mért bort rablók módjára vedelte, s azon voltak, hogy disznó módjára lerészegedjen. Egy helyi taknyosból kiszedte, hogy a bort Mungan MacMahorin szolgabíró adta házassága alkalmából. A bíró igencsak szereti a fiatal leányokat, s már nem először vezet oltár elé ilyen jószágot.
"....spieß voran!"

Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190

Re: Szerelmi kalamajkák, avagy az erény halála.

Hozzászólás#3 » 2019.11.24. 22:42

Eközben Evangeline útban a falu felé szekerének tengelyét töri. Hála az Egynek Ramsey tiszttartója épp ekkor jár arra. Segít megjavítani a hintót, s Evangeline megtudja, hogy épp ura jókívánságait viszi hű szolgabírójának mennyegzője alkalmából. Reményeit fejezi ki, hogy e frigy tartósabb lesz, mint az ezt megelőző három.
Minek utána Evangeline felkeresi a bíró házát, a portát már javában sürgésben találja. Felvégi szecionistának adja ki magát, ki hímlő elleni tinktúra receptúráját viszi Érctoronyba,s szállást keres, éjszakára, minthogy kocsiját a kovács vasalja. A bíró beinvitálja, s bemutatja násznagyának, s szívbéli jóbarátjának, dottore Vindonio Scarlattinak. Élénken érdeklődik a receptúra iránt, s miután Evangeline visszautasítja, jelet ad az orvtámadásra. Evangeline-t a bíró egyik szolgája leüti, hogy aztán a doktor elkábítsa. Egy pincében tér magához, a falhoz oszló hullákat bilincseltek, s egy idősödő, megtört apácát zártak.
Mindezalatt Leon letesz az ötletről, hogy visszavágtat a kolostorig, s miután a bíró házához érve hiába kéreti a cselédekkel Evangeline-t, megpróbál besurranni MacMahorin udvarába.
"....spieß voran!"

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég