A Hétpróbások Kriptája

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#1 » 2018.04.17. 14:57

Kép
//A kép eredeti linkje: http://www.dundjinni.com/forums/uploads/Bogie/9Z7_Crypt1small_bg.jpg //

A Kripta valahol a kastély területén egy bárkinek és bármikor elérhető "Dungeon", később akár rejtekhely.
A szabályok egyszerűek:
1, Ha új területét kívánod felfedezni, szükséged van a mesélőre.
2, Ha már felfedezett területre mész, vagy vezetsz valakit, úgy mesélőre nincs szükséged, alábbiakban minden helység le lesz írva, szabadon lehet használni.
3, A mesélő által a kalandban kiadott feladatokat, veszélyeket csak regisztrált karakter oldhatja meg (mindegy hogy JK vagy NJK), regisztrálatlan NJK nem.
4, Ha mesélő nélkül valamit módosítasz a helyszíneken, arról mindenképp írj PMet a mesélőnek, hogy tudja a lenti információkat frissíteni.

Jó szórakozást!

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#2 » 2018.04.23. 14:32

Út a Kriptákhoz:

Alapvetően ha valaki csak úgy jó mélyen belebóklászik a labirintusba, akkor az illető teljesen véletlenszerűen is felfedezheti a lejáratot, de bizonyos, hogy mivel véletlen talált oda, még egyszer nem tudná felidézni az oda vezető ösvényt! (Kétszer véletlen oda jutni meg nem túl gyakori.)

A Rózsák Ösvénye:

A Rózsák Ösvénye a Labirintus részre.
I, Az első állomása a labirintus induló terén, a szökőkútnál található. A szökőkút körüli szobrok egyike egy mezítelen fiatal férfit ábrázol, Andeorsist, az Égi Vadászt. A szobor kissé megrogyasztja térdeit, izomzata dinamikus mozdulatban feszül meg, akár az íj idege a kezében. Az idegen vessző pihen, de hegye nem fordul az égboltnak, hanem az egyik ösvény felé néz. Andeorsis szemérmét egy gyönyörűen faragott bazsarózsa motívum takarja.

II, Hosszan kanyargó ösvény után elágazáshoz érkezik a kalandor. Jobbra és balra vezet innen tovább az út.
Balra a sövényfolyosó végén újabb elágazás, előtte vízhordó asszony aprólékosan kimunkált szobra áll. Azonban rózsa motívum nincs rajta.
Jobbra a sövényfolyosó végén újabb elágazás, előtte derékmagas háromszög alapú kőoszlop áll. Tetejébe működő iránytűt építettek be, bár ugyancsak patinás. Az iránytű felé valaki ezt véste: „Eiciam tuus viam suadet Auster”
Azoknak, akik elég műveltek a zarovari történelemben és nyelvben: "Auster vezessen utadon!" Auster a pogány idők déli szelét testesítette meg.
Azoknak, akiknek van túlélő vagy tengerészeti ismerete: Az iránytűt a szélrózsáról mintázzák, a "déli szél" nem azt jelzi, merre fúj a szél, hanem hogy merről fúj. A helyes irány észak.

III, Újra csak hosszan kanyarog az út, mire ismét elágazás elé érnek, itt azonban semmilyen szobor nincs.
Észlelési csz: nehéz (amennyiben nem kapott előzőleg információt erről a jelről)
Aki sikeresen megdobja az észlelést, az megtalálja a sövény közé nőtt vadrózsa ágakat, annak jellegzetes szeder-leveleit, kissé tövises ágait, bomló halványrózsaszín virágzatát. Ez vezeti az ösvényen indázva-kúszva a keresőket.

IV, A vadrózsa egy nagyobb nyílt térhez vezeti a kalandorokat, amelyből három másik út indul tovább. Középen rózsafa áll, körötte három szobor: három dalnok-táncos leány bronz alakja, előttük és a bokor előtt a földön bronztál.
Az első lány kecses gazellakánt szökkenve táncol, csörgődobjával épp a balfelé induló ösvényre mutat. A második nem zenél, ajkai dalra nyílnak, lenge ruhában táncol, és kendője a középső út felé lebben. A harmadik lány sípon játszik, egyik lába épp a levegőbe lendül a jobbra vezető úton.
Észlelési csz: nehéz (amennyiben nem kapott előzőleg információt erről a jelről)
Aki megdobja az észlelést, az észreveszi, hogy a második lány lebbenő kendője alatt a kezében egy szál rózsa van elrejtve. A középső úton kell továbbmenni.

V, Követve az utat újabb nyílt térhez jutnak, innen viszont nem vezet tovább út. Egy újabb kisebb dísztó van itt, melyben megannyi tavirózsa ring. A kút mellett szoborcsoport található: férfiak és nők eksztázisba ölelkezve, kezeikben rózsákat lengetve, testükön kígyók és leomló gyolcsok tekeregnek. A talapzat 1 méter magas, és előlapja egyetlen márványlap, rajta rég elkopott írás hirdeti, hogy ez a „Szenvedők felszabadulása” című mű, és Julius Angnor neves zarovari szobrász munkája 1233. tavaszáról, készült a Monte Pierno Székesegyház Ispotályának.

A márványlapot nehéz célszámmal le lehet feszíteni, s mögötte egy mindössze egy méter magas lejárat kezdődik, meredeken lefelé tartó sötét kőlépcsőkkel...

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#3 » 2018.04.23. 14:34

1, A lejárat:

Sötét, száraz penészszagú lépcső vezet lefelé a sziklába vájva, csak görnyedten tudnak eleinte haladni, később viszont ki is egyenesedhetnek a meredek úton. A lépcső száraz, durván megmunkált, nem csúszik. Száz-százötven fokot haladnak lefelé, mikor is a keskeny lépcsőt keskeny megálló követ, alig férnek el rajta négyen. Az út végét vastag, vaspántos fa ajtó zárja le. Zára régi fajta, kulcs nincs hozzá.
Az ajtó kinyitása (szakértelemmel) nehéz célszám, berozsdállt darab már. Betörése (erővel) nehéz célszám, mert masszív még mindig. Betörése baltával (Állóképesség) nehéz célszám.


Az ajtón túl rövid folyosó látszik, melyen egyetlen díszesen faragott pad van. A falakon gyertyatartók, bennük gyertyákkal. A bal oldalt egy újabb fa ajtó, ez nyitva van. A folyosót másik ajtó zárja el, hasonlatos az előzőhöz. Az ajtó kinyitása (szakértelemmel) nehéz célszám, berozsdállt darab már. Betörése (erővel) nehéz célszám, mert masszív még mindig. Betörése baltával (Állóképesség) nehéz célszám.9, A csarnok:

A csarnok egyetlen félkörnek tetsző helység, ahonnan tovább vezet egy rövid folyosó. Innen több ajtó is nyílik. A falakon gyertyatartókon gyertyacsonkok, mindenfelé pókháló feszül bent. Itt nincsenek padok, egyetlen kerek kőasztal áll csak középen, rajta körben hét színes üvegkristály, és az asztal közepén egy poros, kissé repedezett matt üveggömbbel.9, A Lelkek Köve:

A nyitott, törgyfa bélésű fülkében egyetlen szobor áll, embermagas, tölgyfából faragott. Egy férfialak csuhában. Két kinyújtott kezében tarthatott valamit, most üres.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#4 » 2018.05.03. 21:54

2, Az úrasszony:

A nyitott ajtón balra ha belépnek, akkor egy kriptahelységben lelik magukat, középen nyitott szarkofággal. A falakon rég oszló szőttesek, képein egy fiatalasszony boldog élete látszik: Leánykora, cseperedése, szerelmei, házassága, gyermekei, és azoknak gyermekei körében a családi idill.
Körben különböző ládákban, korsókban rég romló javak hevernek, a szarkofág túloldalán egy csontváz fekszik a padlón. Kalandorféle lehetett hajdan oszló rongyaiból ítélve, fegyvere csak két tőr.
A szarkofágban egy asszony csontváza fekszik, ruhája fejedelmi.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#5 » 2018.05.05. 21:39

7, A Bíró:

Az újabb ajtón a következő felirat áll:
In conscientia pura
Tum absque noxa erit!
Qui confitetur peccata sua, et toto corde et pura
Supplicio mercedem recipias a iudice!

Nyelvismerettel közepes célszámmal fordítható a zarrai nyelvről:
Lelkiismereted tiszta legyen
Bántódásod akkor nem lészen
és ki bűneit tiszta szívvel megvallja
Büntetését s jutalmát a bírótól megkapja.

Az ajtó meglepő módon nyílik, nincs bezárva sem.
Odabent egyetlen hatalmas asztal van, mögötte párnázott karosszék. Az asztalon gyertyák, jurátusi kódexek avítt korokból, köztük I. Stephanius Eldalos törvénykódexe, mellette I. Vladislaus Eldalos törvénykezése, s fektetve I. Kalistus Eldalos törvényei. Emellett néhány bullás pergamen királyi engedményekkel, rendeletekkel, íróeszközök, pecsételő, vaskos irattartó, bennük még tárgyalatlan ügyekkel. Ha belenéznek, akkor mindig azoknak az iratai kerülnek a kezükbe, akik épp bent vannak. A karakterekre írt idézőlevelek, s alattuk az idézés tárgya (Pl tolvajlás, gyilkosság, ezt akár a userek is megadhatják).


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#6 » 2018.05.05. 22:41

6, A Sötét Nagyúr:

A terem ajtajára valaki nem sajnálta a fáradtságot, hogy tetejétől az aljáig szent zsoltárok szövegét vésse fel, sőt, még a küszöbre és az ajtófélfára is. Az ajtón lévő zárszerkezet gombfogós, precíz munka, kinyitni nehéz próba, betörni nehéz próba.
Odabent teljes sötétségben egyetlen fekete vas koporsó található, amelyet hét vaslakat zár le. A koporsó tetejét az Egyisten napdárdája díszíti. A vaslakatokat feltörni tolvajlással és erővel is közepes célszám.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#7 » 2018.05.19. 19:10

5, A Boldog Asszony:

Az ajtót közepes célszám betörni vagy kinyitni, kulcs nincs a zárhoz.

Odabent egy kisebb szentély rejtezik. A falakon az Egyistent dicsőítő hymnusok, zsoltárok sorakoznak táblákba vésve, közöttük parancsolatok, dogmák.

Az ajtóval szemközt díszes oltár áll, java részét elfoglalja a rajta álló életnagyságú szobor: Sudár termetű asszony, tekintetét az égnek fordítja, egyik kezével őzgidát szorít magához, a másikkal egy kupát tart előre. A talapzatán kopott felirat:
„Dilige proximum, Da tuis vitae.” (Szeresd felebarátod, ajándékozd meg az élettel.)

Az oltár két oldalán egy-egy kőtál pihen üresen. Középütt gyertyák és gyertyacsonkok.

Felismerés csz nehéz: Ő Agnes Diona Cottaigne, avagy Boldog Diona. A legenda szerint egron asszony volt, aki képes volt megáldani a vizet. Remeteként élt a Vörös-hegység egyik barlangjában, és aki elzarándokolt hozzá, lett légyen bármilyen betegsége, ha a barlang forrásából kínálta Diona, azonnal meggyógyult.

Logikai feladat. Tiszta forrásvizet kell önteni a kupájába és a két edénybe két oldalt. Ekkor az halk sistergéssel elfolyik a kőtálakból, majd pár pillanat múlva halk kattanás hallatszik, és az oltár alján kipattan egy kis fiók, ami épp üres.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#8 » 2018.05.19. 20:53

4, Az Alkimista:

A terem ajtaja vasalt fa kékre festve, nincs semmiféle zár rajta. Az ajtóra valaki felszögelt egy papírt:
„Kedves Öcsém! Itten hagyom néked felszerelésem, t’án te jobban hasznát látod majd, mint szegény magam. Óva intelek, a többi ajtót ne háborgassad, és akkor azok sem fognak tégedet zavarni semmiben sem. Az ajtót biztonság kedvéért jól bezártam. Sirius Magnimus Aeteratus nyissa fel szemed a látásra, kedves öcsém!”

Kutatási/Szakértelem feladat közepes célszám: Sirius Magnus Aeteratus híres alkimista volt, aki feltalálta a „Lélek harmadik szeme” nevű főzetet. A főzet maga elérhető növények és ásványok 2 napos főzésével készül, maga a lepárlása nehéz, többszörösen szűrt folyamat. Türelemmel és odafigyeléssel bárki alkimista el tudja készíteni. A szer perceken belül fejti ki hatását, és egy pulzusszámnövelő drogként is hat. Torzítja a látást az agy képfeldolgozó központjában.

Alkimista szakértelem csz nehéz: A Lélek Harmadik Szeme főzethez viszont hozzá kell adni egy csipetnyi porított aranyat a lepárlás ideje alatt, és akkor a fenti hatások mellett képessé teszi az illetőt arra, hogy meglássa, amit Genorea Trükkje festékkel elrejtettek előle. Amikor valaki ezen főzet hatása alatt néz az ajtóra, akkor meglátja a festék alatti egyszerű, tányér alakú zárszerkezetet, amit csak kattanásig kell fordítani.

Az ajtón túl alkimista labor várja a társaságot. Oldalt ládák, polcok gondosan lezárva. Teljes felszerelés van itt, igaz, a labor elég poros, a növényi összetevők elrohadtak, de a csontok, porok, kőzetek még megvannak. Középütt az asztalon felállított párló áll.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#9 » 2018.07.22. 11:28

3, A Pusztító:

Nehéz fa ajtó zárja el az utat. Zár nincs rajta, csak valami furcsa görgős szerkezet, melyeken betűk forgathatók ki, és felette egy felszögelt táblán szöveg:
Tha e an seo an seo Ulaf Zagramornov, a tha na nàmhaid do dhùthchannan uaillteach an taobh a-tuath.
Közepes célszám az ősi vallet nyelv ismerőinek:Itt nyugszik Ulaf Zagramornov, ki ellensége mind az északi nemzetségeknek.

Közepes célszám a legenda ismerete: Ulaf Zagramornov legendás sever hadvezér volt jópár évszázada, aki az északiak hajóival végigperzselte időről-időre a kontinens partvidékét, így a vallet törzseket is. Egyszer történt, hogy nem kímélte meg az egyik nemzetségfő életét, mikor az csatába indult ellene, és annak asszonya oly átkot mondott Zagramornovra, hogy az többet nem mert hajóra szállni, mert babonásan rettegni kezdett a viharoktól.

Logikai feladat:
Az ajtón csak akkor mehetnek be, hogy kiforgatják a STOIRM (vihar) szót.
Akkor az ajtó zára enged, és az halk nyikordulással kinyílik.

A helység közepén egy hatalmas kőszarkofág pihen. Teljesen dísztelen, puritán, egyszerű szarkofág. Két oldalán egy-egy parázstartó a földön. A két szemben lévő sarokban egy-egy állvány, egyiken jókora, kék-fehér mintás kopott fa kerek pajzs, a másikon egy régi, poros sodrony vértezet, vállrészét vastag bunda díszíti, csatos öve díszesen munkált.

A falon szemben egy szőttes, molyette már, de még élénk színű: Hatalmas férfi látszik rajta, hosszú szőke haja, loboncos szakálla leng a szélben, pajzsát és baltáját harcra készen fogja, és legyőzött ellenségein tipor.
Amennyiben a szarkofághoz nyúlnának: a kőlapot eltolni nehéz próba, és két siker kell hozzá. Alatta megtalálják a testet.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#10 » 2019.01.05. 10:22

3, A Szajhák:

Az ajtóm egy varázskör van felfestve, körülötte és benne rúnák. Közepes célszám varázshasználónak felismerni, hogy egy fogva tartó pecsét, amely a Geminae-ra íródott.
Nehéz célszám az ismeret: A Geminae az Ikrek, akik egy incubus-succubus testvérpár. Őket börtönözte be valaki oda.

Odabent egyetlen, koszlott anyagú ágy van, és megannyi gyertya. A falakon különböző varázsszövegek és jelek vannak felírva, melyek a fogva tartó bűbáj részei.Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég