Alsóváros

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
meistro Trevelore
Hozzászólások: 8

Re: Alsóváros

Hozzászólás#21 » 2019.08.28. 11:37

Megütközik a boszorkánymester szavai hallatán. Milyen paktum az, ahol csupán az egyik fél jár jól? Akinek lekötelezik magukat, méghozzá önként, életük feláldozásával, csakis azért, hogy aztán sétáló halottként -Dio mio!- teljesítsék gazdájuk parancsát? A nővér ezt valahogy elhallgatta előle, de miért is csodálkozik, hiszen annak, aki ilyen bábmester felhajtója, nyilván dolga, hogy elaltassa az áldozat gyanúját. Talán így áll bosszút minden elevenen, amiért maga is élettelen testbe kényszerült! Eszébe jut Evangeline halottsápadt arca és hideg érintése, beleborzong.
-Nem emlékszem, hogy erről szólt volna bárki is, amikor hatalmat, gazdagságot és befolyást ígért.-simogatja szakállát eltöprengve. A nyugodt mozdulattal valójában csak rettenését igyekszik palástolni. Esze ágába sincs eldobni az életét, de tudja, olyasmit látott és halott, miután nem szokása az egyszeri ember fiának kisétálni az utcára.
-Feltételeztem, a régimódi megoldást, miről boszorkánypörök alkalmával hall a magamfajta gyanútlan. Lám a lelkem áruba adtam volna, de hogy holtan és elfeledve létezzek tovább, ahhoz úgy hiszem túl sok lehetőségem van még az életben. -nem mer körültekinteni, hogy gyanút ne keltsen, felidézi csak az útvonalat, amelyen idáig vezette a torz szolga. Ha rohanni kellene...
-De mint mesterember tudom, hogy semmit nem adnak ingyen, főként a titkokat. Mondd hát, mitévők legyünk, ha már így alakult az est, magister! -nyugalmat színlel, mialatt izzadó tenyerét köpenye alatt nadrágjába törli. Eddig minden szorult helyzetből ki tudta magát beszélni, reméli eztán sem lesz másként.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 427

Re: Alsóváros

Hozzászólás#22 » 2019.08.28. 17:38

- Ejjnye... ejjnye...
Kissé érdes a hangja az öregnek, ahogy fejét ingatva helyteleníti e pálfordulást. Merő rosszindulat pusztán, hogy rendkívül élvezi a helyzetet, hisz a borbély, bár nem fél cimborálni az ördöggel, de úgy tűnik, mégiscsak rájött, hogy itt messze többet veszít, mint nyer.
- Hát milyen kegyetlen dolog ez. Nem vallana a Leviatánra, hogy tőrbe csaljon egy növendéket.Nos... A rend, mely még véletlen sem azonos a Pengék Társaságával, erre már te is rájöttél, fiam, igen sokat követel, és a hűséget acélbilincsekkel szavatolja... igaz persze, hogy bizonyos túlvilági képességekre persze szert tehetsz, és a halál többé rajtad nehezen fogna csak... ezzel pedig beírhatnád magad az örökkévalók közé. És bár profi gyilkossá válhatsz a köreikben, ennek hasznát te igen ritkán élveznéd ki, minthogy az érzelmeidet is eltaposná a kiképzés. Amit pedig egyelőre kérnek, hogy vértestvérré alakítsalak, ami... nos... nem is annyira teljes jogú tagja e rendnek. Sok elvárásnak kell megfelelni, hogy aztán... aztán tagja lehess. Addig is megvédenek. De ez a védelem meg is köt persze.
A férfi elfordul, mintha csak a sötét anyag mögötti sziluettektől várna megoldást, azok talán több bölcs tanáccsal szolgálhatnának Ramonnak. Ajkai vértelen mosolyra húzódnak, és meghajol... bárki előtt is, azt Ramon nem látja.
- Kívánsz-e csatlakozni hát e szervezethez, vagy inkább könyörögnél a sötét hatalmakhoz, hogy oltalmazzanak meg, s többé dolgot ne legyen velük?

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég