A Vörös Királynő nyomában

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#191 » 2017.09.25. 19:53

A szobába érve rápillant a kínált ülőalkalmatosságra, mire inkább dönt úgy, hogy állva marad a társág mellett, úgy hallgatva a kibontakozó tervet. Aztán Faelnis szavaira csak a fejét ingatja.
- Nem mondanám, hogy sikerrel jártam. Nem értem el a kijáratig, utamat állták.

Avatar
Faelnis
Hozzászólások: 71

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#192 » 2017.09.26. 19:17

Nyílt tekintete árulója Eulisess gyanújának - az elf meg sem próbálja leplezni, hogy a csöndesen elejtett szavakat épp oly tisztán hallotta, mintha egyenesen neki címezték volna. Mégsem szól közbe, pedig bizony elevenébe csíp a csatlós egy elejtett szava, egy bizonyos varázslónőről. Pillantása kérdő, de türelmesen várja ki, hadd közölje a tanácsos a maga módján a birtokába jutott információkat. A tanácsos szavaira helyeslőn biccent. Ez után érkezik meg maga Rorschach is, a vulpe azonban csalódottnak tűnik, s ezt tükrözi kurta válasza is. Az elf türelmesen elmosolyodik. Ismervén a hozzá hasonló erdőfiak szenvedélyes lelkesedését, tudván tudja azt is, hogy a félsikert hajlamosak éppen olyan kudarcnak megélni, mint a teljes bukást magát.
- Azért csak meséld el kérlek töviről hegyire, hogy merre jártál, mit láttál, s mit hallottál. Minden kis részlet fontos lehet.

Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#193 » 2017.09.27. 19:11

Faelnis felé fordítja tekintetét, majd aprót biccent felé.
- A folyosókon szinte semmi mozgás sincs, az az Esdrael nevű épp akkor sétált valahová amikor feltörtem a zárat, követtem őt a kincstár ajtajáig, ott már két őr állta az utam. Váltottak pár szót, szerintem tudom hol a kincstár kulcsa, meg emlegettek valami tükörkaput is, bár fogalmam sincs az mi lehet. - meséli egykedvűen, bizony nem épp sikerként könyvelte el a kiruccanást, hisz még mindig a négy fal közé van zárva.
Tekintetét a plafonra emeli, egész hátradöntve a fejét, majd végül egy hirtelen mozdulattan lecsüccsen a földre, törökülésben.
- Az arany aligha fog segíteni, hacsaknem az a türökapu, ha ti tudjátok mi az? - néz végig a társaságon kérdőn

Avatar
Vercole Serrata
Hozzászólások: 59

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#194 » 2017.09.29. 15:05

*Hallatàn a tanàcsos àltal előadottaknak,a bizonyossàg megérik benne a fõpapnő nyakékét illetően. Gyászhírvivői szerepe tàn mégsem lesz, ellenben a nyomasztó tétlenség ből kivetheti,ha tiszteletét teszi a titokzatos varàzslónőnél,hàtha amazon többet is látott nàluknàl*
-Ha màr így össze akar boronàlni holmi ismeretlen bűv-cihákkal,hát nem bànom.-*tápászkodik fel,szavait a tanàcsoshoz intézve.*-Megszöktetem a cemendét,s aztàn irány a kazamata.A fegyverekre gondom lesz.*bólint,majd elhagyvàn a szobát,a róka àltal mondott irànyba indul, hol amaz a titokzatos vendéget tudni véli.A folyosókon nem loppal jár,arra tàn nincs is szükség,a bàrmely stràzsàval talàlkozik,baràtian int neki.*

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#195 » 2017.09.29. 15:56

*Útja során másodjára jut eszébe az Aranydűnék Örök Szultánsága. Amennyire műveltsége terjed,úgy tudja, ott ülnek törökülésben tanácskozás közben, nem pedig az egron, már amennyire e szigeteket egronnak lehet mondani, királyi termekben. Normál körülmények közt fertályóra sem telne belé s az oktalan jószág feje gurulna a hóhér lábai elé, ekkora arcátlanság után.

Normál körülmények.

Furcsa erre gondolni is. Mintha évszázadokkal ezelőtt lépett volna a hajóra, hogy kérdőre vonja Lady Sante-Bouvet az út sikeressége felől. S most itt vannak. Talán a tudósasszonnyal, talán nélküle…A király viszont nem ok nélkül adta a pénzt a hajókra. Ereklye kell az Eladalos-ház igazi ágának erőnöveléséhez, mesés kincsek a kincstárba...

A valóságba visszatérve, csak csóválja a fejét a róka idétlensége fölött. A felkínált ülőhelyet, legyen bármilyen rozoga, felcserélni a jéghideg kőpadlóra. Két láb ide-oda, az ember ember, az állat állat.
Serrata felé fordul.
*

- Legyen hát. -*valahogy egy mosolyt is megereszt, ami nem tűnik annyira valótlannak, mint legtöbb arca. Egy pillanatra ismét elréved valamin, míg Serrata feláll s kifelé indul.* – Tiszta munkát. –*szól még oda.

Miután a gróf elhagyta a tanácsot, a többiekhez is intéz egy-két parancsot.*

-Ha varázstükör, akkor az Örökfiak készítették. -*biccent Faelnis felé.* - Ismerem az Eluvian történetet. Mérd fel leány, s jelents. Te meg róka kísérd oda. Ne feledjétek; tiszta munka. Vér ne hulljon. -*bocsájtja őket útjukra.

A tanácsos egyedül marad a szófukar Marvinnal.*
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#196 » 2017.09.30. 16:41

Láthatóan cseppen zavartatja magát az etikett be földbe tprása végett, s talán ki tudja talán épp okkal tesz, hogy az uraságot bosszantsa. Csendben figyeli hát az események alakulását, s csak fintorgása jelzi nemtetszését a helyzetet illetően.
- Akkor az akár haza is vihet minket, mint valami portál? - kérdi még ahogy feltápászkodik, hogy a kapott feladathoz nekilásson - Ne hulljon vér? Mintha olyan egyszerű lenne... - sóhajt fel, majd azzal indul is Vercole után, a lánnyal az oldalán

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#197 » 2017.10.01. 17:18

Vercole hát elindul, s valóban a folyosó végi ajtót ki tudja nyitni. Őrség sehol, mintha eddig is kedvük szerint járhattak volna. A folyosókon járva azok kihaltnak hatnak, ahogy felfelé indul el, csak lépései konganak. Egy szinttel feljebb aztán mit nem ad az Egy, két szépen díszített ajtót is lel. Csak épp azt nem tudja, melyik a varázslónőé, mert őr egyiknél sincs. Ám ahogy közelebb ér, a bal felé eső mögül halk énekszót és hárfajátékot hall ki.

-Hahren na melana sahlin
Emma ir abelas
Souver'inan isala hamin
Vhenan him dor'felas
In uthenera na revas

Igaz, nem érti egy szavát sem, de a hangot ismeri már jól. Az ajtó pedig nincs kulcsra zárva.

Ror és Fae a vulpe által ismert csendes úton haladnak, egy fordulóban még látták Vercolet eltűnni, de az ő útjuk másfelé vezet.
Végül meglapulnak egy fordulóban a pálma mögött, onnan leshetik a kincstár előtt posztoló két őrt. Csendesen beszélgetnek épp, csak Fae érti, hogy a kapu csatájáról és az éjféli ritusról, mi majd megint elűzi a holtakat a falaktól, és elrejti a szigeteket.

//Az eredeti dal: https://www.youtube.com/watch?v=EAANKFPchtA//

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#198 » 2017.10.01. 20:51

*Ezután nem sokkal kopogtatnak azon a szobaajtón, mely abba a kamrába vezet, hová többek közt a félvért szállásolták el. A választ meg sem várva lép be a kopogó, ki nem más, mint Ser Lasival. Reméljük ébren találja a kalandort, mert akkor szavakat intéz felé:*
-Avaldir. Jelenésed van. Őlordsága hívat. Lenne egy feladata számodra.
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#199 » 2017.10.03. 22:12

Vercole végülis fellelte a varázslónőt, s talán nem is volt nagy meglepetés, hogy Jezabel túlélte a hajók ütközetét. Azonban mivel nem volt egyedül a lány, Esdrael hamar kitessékelte a férfit, azzal a szigorú sugalmazással, hogy mindent megmutatott a vulpénak már, menjenek a Kincstárba.
Valami úton-módon így hát a társaság mindegyike elérte a kincstárat, ahol a valóban mágikus kapuként működő tükör még merőben szunnyadt, sötéten figyelte a visszatükröződő kincseket, melyek száma viszont igen csekélynek bizonyult, főleg drága kelmékben és ékszerekben merült ki.
Aztán figyelmesek lesznek egy titkos belső teremből a sikoltozások hangjára, s hogy nemsoká feltárul az ajtó, majd a rondán megégett áldozati ruhában, fején egy szépen kidolgozott, rubinköves koronázási diadémmal megjelenik a csupa korom Jezabel. A folyosóról ekkor özönlik be néhány őr, akikkel szemben talpon kellett maradniuk, míg a varázslónő aktiválta a kaput a rubin megmaradt, szikrányi erejével, s a portál felvillanó tükörfényében egy pillanatra még látják elesni a külső kaput a holtak nyomásával szemben, aztán az egész vízszerűen hullámzani kezd, s a társaságnak hamar át kell lépnie rajta az amúgy rendkívül nyugodtnak tűnő Esdrael noszogatására.
A kis csapat mintha hűs vízpermeten lépne át, s nemsoká egy sűrű erdő romjai között állnak, mögöttük a félig beomlott varázskapu tükre bezárult. Visszafelé nem lehet használni. Az ősi romok a harmatföldi Tündérerdőben álltak, így némi didergő séta után elérik Zubogó városát, ott mindenki megkapja a zsoldját, amiért felbérelték őket, és Jezabel szélnek ereszti a csapatot, a diadémot Eulisessre bízva.

//Hát röviden és zanzásan ennyi lenne. És akkor azt hiszem itt zárunk is, mert láthatóan a dolog kifullad. A részvételt és a türelmet köszönöm.//

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: A Vörös Királynő nyomában

Hozzászólás#200 » 2017.10.03. 22:16

//Kár.//
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég