Koronasziget

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 377

Re: Koronasziget

Hozzászólás#101 » 2021.04.30. 14:00

*Balathar Finsterist mintha hájjal kenegetnék a lady szavai. Elégedetten simogatja tekintélyes hasán a dolmányt, s helyesel buzgón.*
-Meglesz minden rendre, mit kért, nagyságos báróné! Biztosíthatom, hogy Zubogó céhei és a városi tanács kiáll ön mellett a szükségben, mint a szabad városunk nagylelkű mecénása és az Alsóváros szegényeinek és árváinak jótevője mellett! - *a céhmesterek és városatyák egyként bólogatnak szavaira.*
-Valóban bölcs dolog skorpiókkal megvédeni falait, ahogy azt a régi időkben tették! A lőporral takarékosan kell bánni, hisz messzi délről szállíttatni aranynál drágábban e bizonytalan időkben nagy tékozlás volna! Hanem ha a Sante-Bouve erdők szálfáit Zubogóba hozatja nagyságod, a városi ácsmesterek derék munkát végeznek velük, még ha fegyverek és páncélok tekintetében nagy sajnálatunkra nem is vehetjük fel a versenyt Érctorony üllőivel! Amint pedig kitavaszodik, megkezdjük a kompánia verbuválását is! -*Lady Ludmilla tudja, a zsoldos-népség amilyen ádáz, olyan kényelmes tud lenni. Télvíz idején keveseknek fűlik a foga a hadakozáshoz, ámbár ez szerencsének is mondható, hiszen a wallet urak seregei is nyugszanak az olvadásig. Persze a harmatföldi talpasok irhája vastag, elszórt lesvetéseknél és kisebb puhatolózó összeakaszkodásoknál többre mégsem sem számít. Addig lesz tán ideje, hogy Sárkánykőt és amennyire lehet Lorne-t és Sigune-t elégségesen felszerelje. Viszont a kékszeműek dolgában, illetőleg abban, hogy őket a könyörtelen északi tél visszatartja-e, már egyáltalán nem biztos.
Már látja maga előtt Donal mestert, a birtokok sáfárját mint vakarja bosszúsan füle tövét, amikor megtudja milyen üzletet kötött a zubogóiakkal! Amikor értesítette a készülő kenyértörésről a thainok között, az megsürgette az adószedést, hogy Sárkánykőben elegendő élés halmoztassék fel egy esetleges ostrom idejére, hisz ő a háborút nem hulló vérben, hanem szerteguruló érmékben, ellátandó éhes szájakban számolta. Eleget vészmadárkodott, midőn a földekről elűzött, vagy fegyvert fogni elvonult munkás kezekről értekezett, a dúló hadak pusztításáról már nem is szólva! Felkészítette úrnőjét, hogy jószága és vagyona alaposan meg fogja sínyleni a harcokat és mindenek felett takarékosságra intette, hogy a hadak elvonultával legyen miből újra bevetni a letarolt földeket. Persze a varjú Donal nem tudhatott mindenről, ahogy arról sem, hogy Jezabel miként csinál pénzt alkalomadtán a feltalált régi írásokból, megkerített csecsebecsékből, mindenesetre a következtetést lady Chelley is levonta: eljöhet az idő, hogy többet kell áldoznia a sokat kárhoztatott kalandor-lét oltárán, ha nem akarja, hogy ellenségei pusztítása nyomán álla végképpen felkopjék!
A vacsora -miután az est fontos dolgai felett megegyezés született- kellemesen telik, kevéssé gyászos hangulatban, mint indult. Miután pedig a bérkocsik és sajkák haza indultak a vendégekkel, egyedül maradhat gondolataival.*
"....spieß voran!"

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 361

Re: Koronasziget

Hozzászólás#102 » 2021.04.30. 19:06

Donall mester mindig is jól forgatta az aranyait, ezzel tisztában van. Ahogy a mester is azzal, hogy egy dolog a Chelley pénzesláda, melyből a birtokra most költhetnek, ha úgy adódik, de más dolog Lady Ludmilla vagyona, amelyet oly erővel akart herdálni a thainjaira eddig, és amely megint csak jórészt a nyakán maradt, minthogy a lázadó kutyák örüljenek, ha enni kapnak majd eztán! S így mindazon vagyon, mely nem lesz hát elköltve a thainok odvainak várrá emelésére, el lesz költve büntetésre, zsoldosokra és hadjáratra, az Egy rendházának alapítására, és egyéb ily dolgokra!
Jezabel efelől aggódik legkevésbé, hisz az aranyhoz nem ragaszkodik, azon túl akar adni. Így határozott akkor a Ralaidhon. Bár egy több évig elhúzódó hadakozás... nos az senkinek nem lenne ínyére. Bár akkor már alighanem a Köddel kellene számolnia. Nincs kétsége afelől, hogy Gorm nem fog a babérjain megülni, és fogy az idejük. De mit tehetne ő maga? És mit akar egyáltalán tenni?

A városurak elbocsátása után a hálójába tér meg... de inkább a szél zúgását hallgatja a kandalló melege mellett, nem készül lefekvéshez. A cselédlány kopogására kissé megrezzen, s a fürdővíz mellé felkéreti a lovagot is.
- Nem tudom, mi a rosszabb... a thainok fondorlatos megbízhatatlansága, vagy a polgármester szörnyű haláltusája a vacsoránál. Hmm... Van számodra egy feladatom. Ha vállalod persze. Nem kötelező. Keress nekem egy megbízható kalandort, aki elmegy az Adományba, és... elvégez némi diplomáciai munkát. A város nevében járj el, az a legbiztosabb! Azt szeretném, ha a Harmatostól délre a Benefikátus urai megtalálnák a bátorságuk, és bosszút állnának a tavaszi hadmozdulatok alkalmával Ramsayn. A thain felfuvalkodott, de csak mert a csontvázról hasogatta le a húst eddig is baltájával. Jó lenne, ha megtapasztalná, milyen az, ha nem meggyötört egronokkal kell szembeszállnia, hanem ádáz és vérszomjas egronokkal, dühös egronokkal... Talán jobban felidéződne benne, miért térdelt le a népe annak idején. Hajlandó vagyok támogatni a Benefikátust... kárpótlásként és kiengesztelésként a sokéves sérelemért. De elvárom, hogy revansot vegyenek!
Tűnődve piszkálja a parazsat... annak meleg izzása épp jól esik a falakon beszökni akaró hideggel szemben. Bár általában eltökélt, tettrekész és erős, most olyan jelentéktelennek tűnik, szürkének, aprónak, mintha csak kísértet lenne a szobában.
- Azon tűnődöm, mi lesz... s mi lehetséges. Gorm fattya lemerészkedett a hegyről, és csak reménykedhetem benne, hogy a tornyok fénye gátolja még hatalmának kiteljesedését. Sárkánykőt hárman védik... bár Sigune nincs könnyű helyzetben, birtokai keleten fekszenek. A tavaszi olvadás későn jön el itt északon, de annál gyorsabban zajlik le. Addig még van idő, hogy Lorne és Sigune területét ellássuk, embereiket felszereljük, Sárkánykőt felkészítsük az ostromra. Majd megírom nekik, mit intéztem a várossal, a skorpiókhoz a fát biztosítani tudjuk... kellenek azok a városfalra. Sigune majd szerez ellátmányt Érctoronyból, a városnak semmi oka szövetkezni a lázadókkal. Hmmm... Thane erőit a tavasszal le fogják kötni a zsoldosok. Számítok rá, hogy Ranaldnak épp a Ködvadon miatt nem lesz nyugta. Ha az Adományt ráugrasztom Ramsayre... akkor lehet esély rá, hogy Sárkánykő nem csak kitart, de vagy a lázadókat, vagy magát Gorm fattyait sikerül megsemmisíteni a tavasz vagy a nyár folyamán. Ha Egronia segít. Ha az egyház segít... És mégis mardos a kétség, hogy jó lesz-e így. Úgy érzem, nem tudunk felkészülni. Nem fogjuk tudni megvédeni a birodalmat. Attól félek, a Köd holnap reggel már a városfalakat ostromolja. Mit kellene még tennünk, hmmm?
Kérdőn pillant a férfira, s e pillantásban lapul némi kétségbeesés is. Persze, ez olyan helyzet, amire se a dajkák, se az irgalmas nővérek nem készítik fel az ember leányát. A háború a férfiak szórakozása...
-Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák.-

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég