A lovag házassága

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Delilah
Hozzászólások: 93

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#21 » 2020.12.03. 20:51

     Kép
Valaki megmérgezte volna a tejet?
Hamar talpra szökik a terem nagy részével együtt, bár inkább csak meglepetésének köszönhetőn - tehetetlenül fordul körbe. Ahová csak tekintene, hasonlóan értetlen arcokkal találkozik. Tapintható azonban a feszültség. Majdnem mindenki arra vár, hogy valamelyikük előkapja fegyverét. Szerencsére ez nem következik be.
Pár szolga közel azonnal a kisasszony után szalad, hogy megnézzék jól van-e és szerencsére négy lovag is megőrzi a hidegvérét. Sir Rivers mellette saját házából Sir Acardus, pár lépéssel mögöttük az Alstonok közül Sir Ogdennel valamint Sir Trandlerrel lépnek a legurult serleghez és kiömlött italhoz. Lehajolva némán vizsgálják, mit az egész terem visszafojtott lélegzettel figyel. Élet vagy halál kérdése lehet ez.
- Nem mérgezett. - jelenti ki öblös hangon az ízlelés után Sir Acardus.
Megkönnyebbülten ülnek vissza mindahányan, de a mulatság már csak csendesen folyik tovább, úgy tűnik magyarázatot remélnek az ünneplők. Az sem késik soká. Egy visszatérő szolga rebeg alázatosan pár szót Lord Alston fülébe, aki arra jóízű kacagásba kezd. Felemelkedik és megosztja mulatsága tárgyát.
- Leányom csupán a esküvőtől izgatta fel magát! Mindig ilyen érzékeny pára volt, de a lényeg, hogy baj nincs! Folytatódjék így a mulatság, szóljon a zene, folyék a ser és tűnjenek el a finom falatok mind egy szálig! De azért csínján a borral; sokatoknak még őrségben kell állnia ezután!
Jót mosolyog a többi katonával együtt az úri felszólalásra, de valami nem tetszik neki Alston utolsó szavaiban... Bizonyosan csak képzelődik... sok izgalom volt most ez egyszerre...

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 65

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#22 » 2020.12.05. 09:57

Elég nagy hűhót csapnak... még Ayra is érzékeli, hogy végülis aligha miatta borult volna ki a kislány. Persze igaz, neki nem lenne épp ellenére egy csetepaté, de hogy ilyen ügyből? Nevetségesen banális...
Aztán egy csapásra minden megváltozik, ahogy kiderül, csak... felizgatta magát. Némi megvető fintor fut át az arcán egy pillanatra. Szánalmasak ezek a kislányok, ez egyszer biztos. Hogy lesznek képesek ezek életképes, sőt, erős férfiakat szülni? Min izgathatta fel magát ennyire, végtére is a férjjelöltje nem a Disznófejű volt.
Furcsán kényelmetlen neki a közeg, ez pedig azon is látszik, hogy hamar kezd el ficeregni a széken, és nem vesz részt a további dínom-dánomban. Neki fel sem tűnik az urak burkolt szándéka, egyszerűen csak kevéssel is be szokta érni, és unatkozik most már.
Így aztán egy óvatlan pillanatban távozik is... egyrészt mert könnyítenie kell, másrészt meg hogy járjon egy kicsit még, ahogy azt már a mérkőzéskor is elhatározta.
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Delilah
Hozzászólások: 93

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#23 » 2020.12.10. 16:22

     Kép
Sétáját hamar bevégezi, bejárhatta az egész várat, miközben megismerhette, megfigyelhette azt. Járhatott már néhányban, így biztosan látja, hogy tipikus emberi kőfészek, csicsásnak nem csicsás, helyette minden alá van rendelve a valódi értéknek: a védelemnek. A magaslaton való elhelyezkedés kiváló választásnak tűnik, a folyósok falába a külső világ felé lőlyukak tekintetek, bástyái magasak és kör alakúak, a várkapu olajozott szerkezet, gyorsan zárható.
Mire pedig visszatérhet az udvarra, addigra a többi katona is már ott teng-leng. Úgy tűnik megeszi a továbbiakban is az unalom, hiszen csak mulatnak; pár ismerőse viszont elmélyülten játszik. A kőre rajzolt krétakörökben a kiütésre váró bábukat képviselő színes kavicsok, nem messze azoktól egy ismerős sisakban a résztvevők által összedobott érmék - a játék nyertesének jutalma. Ránézésre egy kicsivel több, mint egy arannyi érték lehet... A dobás sora egy bajtársán van; Mikkelen, kinek sityakját már felfedezte az imént. A baka láthatóan nem vette még észre, kinyújtott nyelvvel céloz. A pályára tekintve láthatja, hogy végjátékban vannak, fontos dobás előtt állhat a legény.

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 65

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#24 » 2020.12.14. 19:13

- Nem vagytok túl éberek...
Böki meg a kockát gurítani akaró Mikkel könyökét a lándzsa fokával. Nem mintha zavarni akarná, sőt, még csak eszébe sem jut, hogy ezzel tényleg megzavarná.
- A másik ház családfője éberségre intette a katonáit... Ki van őrségben? Ki vigyázza az urakat?
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Delilah
Hozzászólások: 93

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#25 » 2020.12.18. 23:00

     Kép

Talán, ha alaposan figyelné Mikkelt miután elrontja a körét, láthatná, hogy az nem igazán díjazza a lökést - főleg, mikor ilyen sok múlik azon; egy sisaknyi pénz. Azonban egy katona, kinek igazi neve nem ismeretes előtte, ám mindenki Tökmagnak nevezi, kacagva szól.
- Hát végül csak visszajössz közénk? Te is őrségben lennél, csakhogy, mikor kérdezte a kapitány hol vagy, akkor nem voltál már sehol. Nem tudhatom, mit cselekedtél ellene, de igazán nem kedvelhet, hogy a legunalmasabb kastélyrészt bízza rád; az urak-úrasszonyok folyosójához vezető lépcsősort kellene vigyáznod. Ráadásul az éj közepéig, holott holnap reggel kellhetsz is a vadászathoz... Na, a lényeg, hogy Guba gyorsan azt mondta az öregnek, hogy rád jött a cifra és vállalta az őrséget. Persze az nem díjazta ezt, de mi mást tehetett volna, mint beállította volna Gubát a helyedre rögvest? Ha te is bizalmatlan vagy, akkor menj váltsd fel Gubát és foglald el posztodat --- vagy, ha te is közénk, felvilágosultak közé tartozol, akik tudják, hogy nem kell betojni, akkor akár be is állhatsz játszani. Szép kis summa összegyűlt már a győztes számára.. Nos, mész vagy élvezed a betegszabadságod?

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 65

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#26 » 2020.12.23. 20:05

- Na bassza meg... szerinted mit cselekedtem ellene? Lehet az zavarja, hogy guggolva hugyozok. Vagy hogy félvér vagyok... nem mintha számítana.
Ayra vállat von, végtére is kit izgat, mit gondol a kapitány? Meg aztán... előző este aludt. Minek az ilyesmit túlzásba vinni.
- Ti komolyan azt hiszitek, hogy olyan nagy világosságot jelent a fejetekben, hogy egy hat oldalú csontdarabra bízzátok, hogy legatyásodtok vagy sem? Ehm... ne is válaszolj! Hanem azért a nagy világosságotokban azért a kardod csak legyen felcsatolva... Az éber vadászt nem lepi meg a hiúz. Én megyek Gubához... ne unatkozzon.
Ezzel sarkon fordul, és el is indul a hálókörletek felé. Ő legalább már tudja, merre találja ezeket, vagyis merre találja az uracskák hálótermeit. Talán még Gubát is megleli a folyosón.
- Nem felváltani jöttelek ám... csak társaságként. Egyedül unalmas a folyosón állni.
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Delilah
Hozzászólások: 93

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#27 » 2021.01.03. 00:18

     Kép

Hamar eljut a megjelölt helyre, talán már nem is igazán foglalkozva a hátramaradottak sértett pillantásaival. Az első emeletet, de leginkább a másodikra vezető lépcsőre kell ügyelnie - hiszen az visz oda, ahol a Rivers és Alston család tagjai élnek. Legalábbis ezt mondja neki Guba.
A férfit renden ott találja az első lépcsőfokoknál. Az pillanatra megörül, amikor meglátja, de hamar lehervad a mosoly az arcáról, amikor megtudja, hogy nem váltani jött, csupán társaságnak.
- Kár, pedig megnéztem volna magamnak azt az oldalast, amit kint sütöttek... - sóhajtja. Ha számot vet magában, sok mindent nem igazán tud erről a bakáról. Lévén, ha lehet, szívesen az ételekről beszél és másról nem. Előbbiekről viszont rendkívül szenvedéllyel. Most is gyorsan megtudhatja, hogy hol ette Guba a legjobb pörköltet eddig, hogyan kell igazán jó nyúlbecsináltat csinálni és milyen isteni a saját sókeveréke (aminek a titkos összetevője a zsálya).
Éppen a szárnyasok legtökéletesebbét ajnározza, a fácánt, amikor egyeszerre elhallgat. Persze Ayra hamarabb észrevehette már a fémes csörgést, mi lefelé halad, közelítve hozzájuk. Valaki páncélban igyekszik alá.
S csakhamar kiderül, hogy ki az. Sir Zadoc Ogden tekint rájuk a fordulóban, biccent egyet feléjük majd halad tovább dolgára. Most nem valami barátságos, mint az udvaron volt. Mondhatni rideg.
Csak miután biztos távban érzi, azután folytatja Guba a szót, ám egészen más hangnemben.
- Gondolod... haragszanak, amiért megölted... azt a... - itt pillanatra habozik. - valamit?

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 65

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#28 » 2021.01.03. 11:13

Szerinte Guba túl nagydarab. Azért egynémely nagyobb darab férfiember még lehet is tetszetős az ő szemében, de Guba inkább puha, mint izmos. Ez pedig a zabálás miatt van. Nem mintha nem hallgatná el, amit magyaráz, végtére is a jófajta húsételt ő se veti meg, dacára annak, hogy a fácántyúkot épp jobb kedveli véresen. De ezt azért nem köti a másik orrára. Csak hallgat. Ha az beszélni akar, beszéljen.
Hanem a csörgést hallva felemeli az ujját, hogy csendre intse a társát. A lehaladó lovag láttán meg se rezzen, látta már itt, talán köze is volt az udvaron lezajlott harchoz. De arra már alig emlékszik, pontosan mi.
- Hmm? Hja a Disznófejű? Hát... ha haragszanak rám, álljanak sorba! Engem majd mindenki utál valamiért, Guba. Vagy mert nő vagyok páncélban, vagy mert korcs vagyok, vagy mert nagy a pofám, vagy hamar eljár a kardom. Nem nagyon érdekel már. Az viszont igen, miért a lépcső aljában állunk? Nem tetszik itt nekem. Ezek lehetnek akármilyen kifent uracsok, de egy tőr mindig lapul a szoknyák és csizmaszárak mélyén. Ráadásul az ablakokon is bemászhat valaki. Meg nem úgy kellene, hogy Alston úr is állít őrt? Nah látod, ezért vagyunk ketten. Valaki a szobák mélyén megbicskáz valaki mást, aztán persze, hogy nem az úr lesz a gyilkos, hanem a másik uracska katonája, aki őrt állt. Szóval hol vannak az Alston őrök? Az apát őreiről nem is szólva? Egyedül ők nem ellenségei itt senkinek...
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Delilah
Hozzászólások: 93

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#29 » 2021.01.15. 01:59

     Kép
Még ereiben érzi az elszántságot, mit a holnapi napra tartogat. Babonaság - bolondság, de lehet van benne valami. Muszáj a frigy szerencséjének érdekében elejtenie valamit... Ha ilyen gyengeidegzetű az ara annál inkább. Na majd a jó Rivers-birtok levegője - közel a forráshoz - és a napi lovaglások megerősítik Lady Alyciát.
Éppen felfelé viszi útja, hogy atyjával még egy pár szót válthasson mielőtt nyugovóra térne, s pont a kanyarban jár, amikor elcsípi az izgatott suttogást. Az őrök szólnak egymással, más nem lehet.
-...a kapitány nem mondta meg, hogy mi lett az apátság fegyvereseivel, ahogy a barátok sincsenek itt. Az Alston őrökről még ennyit sem tudok. Talán mintha mondott volna valamit arról, hogy ők lesznek a váltás? Ha igazad van, remélem rosszul emlékszem...
Felérve csak két személyt lát. Azt a katonát, akit mintha már többször látott volna a mai nap a kinti asztalok körül sündörögni és a leánykatonát. Magabiztosan mosolyogva biccent feléjük és kezével jelzi, elhagyhatják a kötelező köszöntést. Pillanatra habozik, hogy felkutassa, hogy miről szólt az eszmecsere, - bár sejtelmei vannak. Ám hamar belátja: csak feszélyezné őket, így elhagyja ezt az ötletét. Helyette a lányhoz fordul és barátin dorgálja. Hnagjáról azonban nehéz eldönteni, parancs-e vagy csupán intelem.
- Mit keresel te itt éjjel őrségben, holott holnap korán velünk kell tartanod? Szorgalmad tényleg nagyrabecsülendő, ugyanakkor éberségedre nagyobb szükség lészen. Nem tréfadolog a vadászat, főleg nem idegen erdőben. Jobban tennéd, ha hálnál egypár órát hajnalhasadtáig, mert korán indulunk és csak délután térünk meg. Térj meg ágyadba hát! Ha kérdezik, hivatkozz rám nyugodt szívvel - én mentettelek fel őrséged alól.
Búcsúként biccent feléjük eztán, hogy folytassa az útját azon a lépcsőn, mit őriznek.

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 65

Re: A lovag házassága

Hozzászólás#30 » 2021.01.16. 09:12

Ayra a szemét forgatja csak, megint megvan a maga véleménye, és egy pillanatra elgondolkodik azon, kimondja vagy sem... de miért ne mondaná ki?
- Akkor a kapitány egy barom. Beül csupasz seggel a kígyófészekbe, aztán csodálkozik, ha megmarja a egy vipera.
Tovább viszont nem moroghat, mert megint csak léptek közelednek, és ezúttal az egyik uraság az. Talán ez házasodik? Mi is a neve? Everett? Nem mintha számítana, nem olyan rég van szolgálatban, az alatt az idő alatt se az urak körül forgott.
- Uram? Hogy én? A kapitány, az a tízszer áldott lelkű, ragaszkodott hozzá, hogy itt strázsáljak. - felel meg a kérdésre, mit is keres itt, de aztán hogy ki van adva parancsba, hogy menjen, vállat von. - Ahogy akarja, uram. Ez van, Guba... majd küldök magam helyett másvalakit melléd.
A parancs az parancs. Persze, az esti szórakozást már délelőtt meghiúsították, de mit van mit tenni... majd fényezi a fegyverét. Megveregeti a posztos vállát, és lefelé indul, hogy előkerítse a kapitányát.
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég