Koronasziget

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 275

Re: Koronasziget

Hozzászólás#51 » 2019.08.18. 11:44

- Királynét lóvá tenni fölös varázslat lenne, mi csak a fejünkre zúdítaná az ő, és hívei haragját. Kell ez bármelyikünknek is? Nem... De lóvá tenni egy országot annak legkisebbétől legnagyobbjáig... persze szigorúan annak érdekében, azt hiszem, járható út.
Halkan beszél, s most mégis hangosan, nagyot sóhajt, mint ki igen nagy terhet készül még letenni a fülke sötétjében. Ám aztán épp oly halkan folytatja.
- Ön ismeri az erejét, eminenciás uram. És igen jól látja annak veszélyességét. De... vajon akad-e olyan, akinek homlokát illethetné nyugodt szívvel-e lenyűgöző szépség? Én... már megbocsássa eminenciád... evilági oly személyről nem tudok. Senkiben sem lakozik ugyanis tiszta vágy már... Még a számomra legtisztábbnak és legnemesebbnek tartott elfek sem oly makulátlan szívűek immár, s az elvágyódás, a csendes menekülés ott gyökerezik mélyen bennük. Érthető... persze. S ha eminenciád megenged ily merészséget, azt javasolnám, hogy e páratlan értékű kegytárgyat... még csak ne is e földi gyarló kincseink közé zárjuk el. Adjuk vissza titkon azoknak, akiktől hajdan kaptuk, s ők adják becsületszavukat, hogy azt elzárják örökre. S minthogy csak mi tudjuk az ékszer valós kinézetét, talán üdvösebb lenne, ha egy más, az egyház által az Egy hatalmánál fogva megbűvölt ékszert adnánk át a koronázáson. Őfelsége elégedett lesz. A birodalom elégedett lesz. Az elfek is elégedettek lesznek. E konspiráció pedig megmarad kettőnk közös bűnének, melyről az Egyisten előtt adunk számot majd.
- Szörnyetegként viselkedni könnyű. Talán megpróbálhatnánk emberek lenni. -

Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 190

Re: Koronasziget

Hozzászólás#52 » 2019.08.28. 17:15

-Lenyűgöz asszonyom bölcsessége. S ha ezt járható útnak véli, cselekedjük meg az ország és az Egyisten nagyobb dicsőségére!-*a bíboros hangja megkönnyebbülésről árulkodik.* -Magam nem tehetek egyebet, mint nyitva tartom a szemem és fülem, hisz a nyakas egrónok nem vennék jó néven, ha szentszéki kémek és ügynökök sürögnének a városban. Úgy értesültem, nehezen tűrik, ha a gyeplőt ki akarják rántani kezükből. Ám asszonyom már eddig is nagy szolgálatára volt a koronának, legyen hát titoknoka a kettőnk merényének! Úgy hiszem ha a világ végéről megkerítette e diadémot, nem esik majd nehezére egy megfelelő ötvösmestert találnia, ki útmutatása alapján a legnagyobb titokban elkészíti a másolatot. Ennek birtokában az átadás ceremóniájára nem vetül árnyék. Késlekednünk már nincs hova! Ha bármi szüksége támad, Salome Bianchi előtt mindig nyitva áll e ház!-*suttogja a gyóntatószék homályába.*
-Ego te absolvo in nomine Unus Deus! Ut Mater Divinum tecum sit pacem!-*vet fénykévét a feloldozott felé az imarácson túlról*-Járjon szerencsével,s a Próféta kegyével!
"....spieß voran!"

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 275

Re: Koronasziget

Hozzászólás#53 » 2019.08.28. 18:53

- Benedictiones patris tui et lux, quia non habet de virtute et gloria in sæcula sæculorum. - Hangzik el a válasz tőle, majd fénykévét vet magára, s a puha anyag susogása közepette kilép a fülkéből.
Nem várja meg az atyát, hanem egyenest távozik is a szentélyből. A terv megfogalmazódott hát. Ideje, hogy a dalnok ismét előkerüljön...

A hazafelé tartó úton van ideje átgondolni mindent. Az ünnepségre elvárják maholnap a Érctoronyba, s ez csak jó... még ma este megszervezi hát látogatását az alsóváros elfek, délelfek és törpök lakta folyómenti utcáján. A dalnok kér egy ékszert az ötvöstől, az indoklás egyszerű lesz: színdarabban kívánja viselni. Borsos árú kis kellék lesz, de megéri, ráadásul mindig díszes maszkban lép fel. Bianchi művésznő ad a külsőségekre.
Aztán ideje lesz kerestetni a jó herceget is... aki persze bármely kalandra örömmel kap. A kalandot csak alaposan meg kell lobogtatni, kellő veszéllyel kell bírnia, és kellő pénzjutalmat kell ígérni. Akkor a kompániája hamar rá fog harapni...

Hazaérve hát egyszerű fogalmazványokat másoltat Roselinnel.
- "Bianchi művésznő, a hírneves bárd, az Aranypalotában ad előadást mától minden este!"
Minthogy holnap távozik, három nap múlva kirakatja ezt a hirdetőkre a kereskedők szigetén, hisz tervez akkorra visszatérni. Legalábbis a művésznő tervez, ha a báróné nem is.
Másnapra rá pedig ez is kerüljön ki:
- "Emberek! Segítsetek egy ártatlan léleknek! Kísérőm, egy csalogányhangú, ártatlan leány, eltűnt előző éjjel, s már a legrosszabbtól tartok! Arannyal jutalmazom, aki előkeríti nekem! Keress meg az Aranypalotában! - JAC -"

Az Aranypalota remek polgári fogadó az Álomvárosban, arra jó, hogy a főnemesség ne menjen oda, hisz rangján aluli, deee talán a kalandorok figyelmét felkelti.
- Szólj Echbertnek, hogy keresek valakit a városban. Kompániával utazik... ha feljön, leírom neki részletesen az illetőt. Volna itt még egy levél. Ezt Margothnak add át, és küld be hozzám este még. A feladathoz egy valódi Ramsay-vér kell.
Az utolsó levél az ötvösnek szól, természetesen. Hisz a művésznő maga nem mehet oda... de egy rajzolt tervet elküldhet, mit is szeretne látni.
Maga az ékszer egyébként nem fog teljesen hasonlítani a királyi ékszerre. Már csak azért is, mert ha mégis előkerülne az igazi, bizony a turpisság rögtön nyilvánvaló lenne, s egy csaló bizony minden kis kőre pontosan megpróbálná lemásolni az eredetit. De elég, ha az arany és a rubin egyezik. A többi... hasonló levélmintha, hisz azt az elfek imádják, és gyönyörű apró rózsák... Hasonlítania kell. És mégsem.
A tervei szerint Margoth intézi legnagyobb titokban ez ékszer mihamarabbi elkészítését, míg ő maga majd dalol szépeket, és Roselinnel várja a herceget, aki megmenti az elrabolt szüzet.
- Szörnyetegként viselkedni könnyű. Talán megpróbálhatnánk emberek lenni. -

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég