A Megváltás Kútja

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Faelnis
Hozzászólások: 70

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#131 » 2018.04.14. 11:49

A szokottnál is csöndesebb, talán a hely teszi - a múlt sok ezer évének élő, lélegző emléke valósággal letaglózza. Még Vercole szokatlan, érdes durvasága felett is átlibben a figyelme. Na, nem mintha nem vette volna észre.. de egy szelíd pillantáson kívül mással nem illeti érte a harcost. A három ajtó közül maga is a kriptabűzt választaná utoljára, ám ahogy elindulnak a varázslónő ajtaján át, a felfelé vezető út hamar világossá teszi a számukra, hogy ha forrást is keresnek, akkor rossz úton járnak.
- A kívánt forrást alighanem inkább lefelé kellene kutatnunk, Lady Ludmilla...
Veti fel, de egyébiránt tétlenséggel nem tartja vissza a csapatot, hisz talán nem árthat, ha minden oldaláról megismerik e helyet... gondolja ezt egészen addig, amíg Rorral együtt meg nem hallja a morajlást, és falon futatott, vékony ujjain meg nem érzi a remegést. Egy pillanatra megtorpan, felnéz a magasba.
~A sárkány...?~
Kétes érzések kerítik hatalmába. Valahol egészen belül ősi áhítat berzeng. Tudja bár, hogy az őssárkányoknak pusztán halovány árnyéka lehet e visszamaradott bestia... mégis, akármilyen veszélyes is, lényének egy része majd' beleszakad, hogy láthasson egyet... csak egyet életében. Józansága azonban óvatosságra inti, hisz tudja jól, hogy e teremtmény nem több egy territoriális ragadozónál, s mint ilyen, rájuk alighanem zsákmányként, vagy aljas betolakodókként fog tekinteni. Az erőviszonyok pedig egy ilyen helyzetben nem is kérdés, hogy kinek kedveznek...
- Úgy hiszem, a hegycsúcsra... s amit korábban hallottunk, talán éppen ott vesztegel e pillanatban.
Felel meg Ror kérdésére, mintegy mellékesen.

Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#132 » 2018.04.15. 09:09

- Közeledünk... -jegyzi meg ahogy megérzi a hideg fuvallatot
Aztán ahogy meghallja a morajlást, hirtelen megdermed egy pillanatra ahogy végigfut rajta ismét a borzongás, ahogy elrántja kezét a kőfaltól. Neki sincs kétsége már afelől hová veti őket a lépcső, ám ahogy faelnis felemlegeti mi várhat rájuk odafenn, inkább bele se akar gondolni, kíváncsisága hiába szeretné megnézni, de ösztönei inkább az ellenkező irányba vezetnék.
- Remek... - fűz hozzá csak ennyit Fael szavaihoz, ma halad tovább felfelé
És közben azon kezd gondolkozni, mégis hogy keveredett ilyen helyzetbe? Egy sárkány odújába sétál. Sok történetet olvasott már a sárkányt legyőző lovagokról, de ez most nem mese... nagyot sóhajt ahogy feszülten csap farkával oldalra.

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 360

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#133 » 2018.04.15. 11:23

Visszapillant Vercolera, így hagyja elmenni maga mellett Faelnist, hogy Ror mögé zárkózzon.
- Nem magam miatt kérdeztem. De ha törődésem tolakodásnak érzi, kérem, bocsásson meg érte. Ígérem, visszafogom magam.
Hogy nem kezd el lelkiismeretes pátyolgatásba, talán csak az az oka, hogy előttük a másik kettő aggasztó megállapításra jut. Jezabel gyomra összeszorul, mintha kérges tenyér zárulna ökölbe körötte.
Hát még mikor látja, hogy a rókaszerzet tovább indul.
- Rorschach! - csak suttogva mer utána szólni a másiknak. - Mit csinál! Fel ne menjen, az Egyisten szerelmére! Forrást keresünk, nem sárkányt... úgyhogy hagyjuk a tűzokádót a végére, és imádkozzunk, hogy nem ő áztatja öreg tagjait abban a forrásban! Ha nagyon meg akarja nézni, a végén is megteheti!
-Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák.-

Avatar
Mord
Hozzászólások: 452

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#134 » 2018.04.15. 11:27

A morajlás egyenletes. A légzéshez hasonlítható... igen, lélegzik, s ezzel csap ekkora zajt. Igaz, még mindig csak a "hegyesfülűek" azok, akik érzékelik. Az időnkénti finom rezdülést a falban valószínű egy-egy mozdulata okozza... Ez pedig adhat némi képet hatalmas termetéről.
Ám hogy agresszívvá válna a hangokra vagy a szagokra, azt nem érzékelik. Még nem vette észre a betolakodókat...

Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#135 » 2018.04.15. 20:45

Megtorpan ahogy utána szólnak, s fordul vissza a lady felé, majd vissza a lépcsőkre. Igen, szeretne látni egy élő sárkányt, de nem szeretné a vacsorájaként végezni.
- Eszem ágában sincs összeakasztani a bajszom egy olyan fenevaddal! Hát márpedig amilyen szerencsénk van biztos abban áztatja magát! - szól vissza, de nem túl halkan - Ha már egyszer idáig eljöttünk nem ártana megnézni, minthogy aztán megint felcaplassunk ide...
Aztán csak áll és fülel, láthatóan koncentrál valamire, talán arra a halk hangra amit nem mindenki hall.
- A hangjából ítélve talán éppen alszik. - mondja aztán a lady felé fordulva, majd elpillant a út további része felé, várva, hogy mi lesz a parancs, közben ide-oda dobálja a farkát idegességében

Avatar
Vercole Serrata
Hozzászólások: 59

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#136 » 2018.04.16. 20:43

*A lady szavaira csak nyűtten megrázza fejét. Szelindek rázkódik meg hasonlóan mielőtt engedne a sarokbaszorítottság acsargó dühének. Szóra sem érdemes nyűge, bár maga sem tudná megmondani,nem harapna-e a simogató kézbe, egy farkasmosolyt -mi vicsornak hat inkább- kiprésel magából. Habár tekintete zaklatottságról árulkodik, nem ragadtatja magát semmi meggondolatlanra. Hideg verejtéktől gyöngyöző homlokát kesztyűs kezével törli végig, s az előttük tornyosuló akadályra fordítja minden figyelmét.*

-Legalább tudjuk mely ajtó mögött nincs keresni valónk...*-jegyzi meg az undok dög említésére*
-Ha félteni valóm lenne, egy gáncstalan lovagot állítanék mellé őrizni. Hát ha még elf füle is van, s tán a csalárd gondolatokat is meghallja...*lassan hátrál kifelé* -Tegyünk próbát az én ajtómnál, én azt mondom!

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 360

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#137 » 2018.04.17. 14:10

Szentelne több időt a másik reakcióinak, ha Rorshach nem akarna a biztos végzetébe rohanni. Legalábbis Jezabel szerint. Határozottan rázza meg a fejét.
- Nem megyünk a sárkány közelébe, míg nem muszáj. - Közli halkan, s csak őszintén reméli, hogy Ror hangos beszéde nem hívja fel rájuk a figyelmet. - Visszafordulunk, és megnézzük a lovag ajtaja mit rejt!
S ő így is tesz, hisz szava parancs volt ezúttal. Lefelé indul hát a csigalépcsőn vissza. Talán kicsit jobban kiül szomorú tekintetén most a szorongás, de az vesse rá az első követ, aki már találkozott sárkánnyal, és túl is élte!
-Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák.-

Avatar
Mord
Hozzászólások: 452

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#138 » 2018.04.17. 19:42

A sárkány nem adja jelét, hogy meghallotta volna őket, egyelőre különösebb esemény nem zavarja az előmenetelt. Vagy visszamenetelt.
Ha lemennek vissza, mindent ugyanúgy lelnek. A lovag ajtaja nyitva. Vercole sejti, minek kellene ott lennie. Legalábbis az álom szerint. De annak valóban nem sok köze van az onnan enyhén érezhető állott testbűzhöz, enyhe égésszaghoz.

Avatar
rorschach
Hozzászólások: 90

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#139 » 2018.04.17. 20:08

- Hm... jól van akkor menjünk vissza! -bólint rá a döntésre, s nem látni rajta hogy épp ellenérzései lennének, ellenben csak az bosszantja, hogy ennyit kellett lépcsőzni a semmiért..

Avatar
Mord
Hozzászólások: 452

Re: A Megváltás Kútja

Hozzászólás#140 » 2018.04.19. 20:31

A lovag ajtaján belépve különös... és egyben hátborzongató helyre érkezik a társaság. Hajdanán valamiféle könyvtár lehetett talán?
A falak mentén könyvespolcok sorakoznak. Valaha mind míves ácsmunka lehetett. Most... egy részük ledőlt, üszkös kormos csonk pusztán. A könyvek mindegyike felismerhetetlenségig égett.
A középső részt valamiféle vas szerkezet uralja. Gömbforma felborult valami... mintha egy hatalmas gömb kalitka lenne.
A polcok előtt két oldalt piedesztálok... egynémelyiken még állnak a szobrok, mások rég leomlottak és összetörtek. Megfeketedett poros, kormos szutyok borítja mind a derék-magas oszlopokat, mind a még meglévő néhány szobrot rajtuk. Egy harcos alakja, karja előre lendülne a fegyverrel... ha még meglenne. Amott egy másik, talán varázslómester, kezében talán könyvet tartana, de most üres... Egy harmadik ifjú leány, fél arca letört, de kezében egy kézzel tart egy kőtálcát. Nincs rajta semmi.
A legijesztőbbek mégis talán azok a szobrok.... amik nem szobrok. Eleven elégett testek. Magasak, vékonyak, akárha pálcikák lennének, ahogy valahogy a hús ráégett a csontra, s torz koponyájuk még mindig sikolyba torzul. Van, amelyik térdepel, kezeit az égnek emelve, van, amelyik a földön fekszik.... vannak vagy húszan. Van, amelyik ember szerű, van, amelyik sokkal vékonyabb és magasabb annál, és olyan is van, amelyiknek homlokából apró szarvak merednek előre, pokolbéli ördög képét idézve.
A sötétben valahol a terem még meg nem világított túlsó felén halk csobogás hallik.


//Kérek egy mentálist tőletek.//

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég