Álomváros

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#51 » 2017.09.10. 20:13

Egy lukat ütni a falra önmagában, az egy dolog. Egyedül azzal szórakozni, hogy kibontson maguknak egy bejáratot, miközben a többiek csak nézik? Azt elfelejthetik. Mikor már bizton látja, mi rejtőzik odaát, kifújja magát, és a többiekhez fordul.

- Nos, annyi biztos, legalább egy szakasznyi utat még megtehetünk errefelé, ha szétszedjük a falat. Bármi szerencse azzal a lappal?

Néz a másik ajtóra.

- Akkor most el kéne döntenünk, mi legyen. Mert ez nem kis munka, és nem fogom egyedül csinálni. Ti is ástok, ha erre megyünk. Úgyhogy gyors tanácskozás. Mi hogyan merre, egyéb ötletek, szavazzunk róla, vagy mi van?

Néz hol Veronicára, hol Alexira, és a talán másik szobába átvonult Qa'Jirr-nak is kurjant.

- Te is szólj már hozzá, ha készen vagy a.. bármivel amit épp csinálsz.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#52 » 2017.09.10. 20:19

Veronica és Alexi nem sokra jutnak az ajtóval továbbra sem.
Egyetlen járható útnak tehát az elfalazott folyosó fog mutatkozni.

Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: Álomváros

Hozzászólás#53 » 2017.09.11. 10:18

//Re, vagyok. Kis emlékeztető, mert úgy látom feledésbe merült az első reag óta: Amikor Vera összeszedte a csapatot, magának, Alexinek és Takinak is szolgált:
- 3db gyógyitallal. Egy decis üvegek, benne zöld folyadékkal, édeskés illatú, de keserű ízű. Ha egyet megiszol, nyomban begyógyítja a legtöbb sebet (súlyos sebeken is gyógyít valamennyit, de hogy azok teljesen begyógyuljanak, el kell fogyasztani 2db-ot, szóval a köldöktől állig felvágott testre nem elég 1 db. :) )
- 1db kicsi, 2-3 centes üvegcsével, benne átlátszó folyadékkal. Majd' az összes gyakori méregre ellenszerül szolgál, allenwelből (vagy onnan származó kereskedőktől) könnyen beszerezhető, de nem olcsó holmi. (Allenwellben a nemesek mindennapos tartozéka, mivel ott vannak olyan őrültek, hogy kígyóméreggel fűszerezik az ételt, pl. :D )
- 1db batyuszerű hideg élelmi csomaggal: benne szárított hússal, kétszersülttel, aszalt szilvával.

Tehát a teljes csapatnál van összesen 9db gyógyital 3 felé osztva, és 3db ellenméreg 3 felé osztva, meg a kajás batyuk. Qa'Jirnak nem adott ilyeneket Vera, mert az utolsó pillanatban csatlakozott hozzájuk, és nem volt már ideje neki is beszerezni a cuccokat. Tessék őket belátás szerint használni! :) //

Úgy tűnik, a macska nagy árat fizetett azért, hogy kipucolhassa a szobát, de Taki szerencsésen ellátta a sérülést. Vera szemöldöke aggodalmasan összeszalad, amikor a nagymacska ennyire elhagyja magát. Talán mégis súlyosabb a seb, mint amilyennek látszik? Ám a bundás hamar magyarázattal szolgál, s bár már szinte megfordult a fejében, hogy felajánlja neki egyik gyógyitalát, letesz róla, amikor megtudja, hogy elvásott állapota mágikus kimerültségének tudható be inkább. Így amíg Taki a fallal bíbelődik, jómaga az ajtó felé irányozza figyelmét... ajtó? Inkább tűnik ez szintúgy falnak, éppen, csak fából emelve. Hiába tapogatja, kopogtatja, simogatja, szagolgatja, hallgatja: semminemű támpontot nem kap arról, miként nyílna a szerkezet...és Alexire pillantva, alighanem rajta is ugyanezt a tanácstalanságot látja. Így szinte megváltásként érkezik Taki helyzetjelentése a megpiszkált falról.
- Mutasd!
Kéretőzik oda maga is a falhoz, és les be a kikapart lyukon. Hümmentve veszi tudomásul a folyosó, és a kilincses ajtó látványát.
- Mielőtt még úgy döntenénk, hogy beverekedjük magunkat rajta, segítsetek a másik falon is kukucskálót vájni!
Jelenti ki, majd maga is felkapja az egyik elvásható drow-tőrt, és nekiesik a másik falnak azonképpen, ahogyan Taki is tette az elsővel.
- Ez egy labirintus. Bizonyára mindennek megvan a maga feladványa és megoldása. Talán ennek a zár-, és kilincs nélküli ajtónak pontosan az a "kulcsa", ami e két befalazott fal mögött vár bennünket. Ha megoldjuk az odaát megoldásra váró feladatokat, ez is kinyílik itt...- gondolkodik hangosan, miközben a Takitól látott módszerrel ügyeskedik a falon. Ha segítségére lesznek a többiek, hamar nyithatnak ezen is egy kis lukat, amin beláthatnak.
- ...vagy egyszerűen csak három újabb folyosóval van dolgunk, amiknek semmi közük egymáshoz.
Inti le aztán saját magát.

Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#54 » 2017.09.12. 19:29

//Ha már az első [könnyed] akadály után használnák…mi maradna az izgalmak pillanatára?//

*Éppen szarkasztikusan javasolni akarta, hogy kanállal talán többre menne…ám erre sikerrel jár. Ismét végignéz a holt drow társaságon. Valóban szánalmas egy banda lehetett. Immár az ajtónak támaszkodva hallgatja Veronica hangos elképzeléseit. Érlelődnek gondolatai.*
- Lehetnek könnyen. -*szólal fel csöndesen.* - De én gyakorlat ember vagyok. Nézzük meg magunk.-*javaslata után nem mozdul meg. Várja, hogy egyetértenek-e vele.
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#55 » 2017.09.12. 20:53

Veronica sikeres luk-vésésének eredménye, hogy kellően fáj a karja, de belát... a sötétbe. Nem tudni, áthatolhatatlan-e a sötét ott is, de hogy sötét van, az biztos. Nincsenek viszont árulkodó szagok, mintha odaát nem lenne igazán semmi vagy senki.

A kérdés csak az, melyikkel próbálkozzanak: a fal kibontásával, vagy az ajtóval? Tőrük és kardjuk még van a sötételfektől, nem a saját felszerelésük vásik el.

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#56 » 2017.09.13. 08:50

Vera szavaira bólint, végtére is, teljesen jogos. Segédkezik is a másik luk kivájásában. Majd mikor végeztek, jóval később veti fel ismét amit előzőleg is mondott.

- Hát, ezzel nem vagyunk sokkal előbbre, de annyit legalább tudunk, hogy nem egy áll-ajtó a falon ami mögött nincs semmi. Illetve, egy pillanat.

A megmaradt törmelékből kap fel, és hajítja át a lukon. Majd hallgatózik. Szembefalba ütközik-e a darab, vagy sem. Illetve hallani-e földet érni, és mennyi idő után. Ha esetleg valami verem peremén volna az egész, azt se árt tudni. Majd csak miután megvan az eredmény folytatja.

- No, akkor kilincstelen ajtó, vagy a befalazott járat? Ha előbbi, akkor közben bárkinek jobb ötlete a nyitásra, minthogy kibontjuk a falat körötte?

Néz körbe a többieken.

Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: Álomváros

Hozzászólás#57 » 2017.09.13. 18:09

- Nos... mivel a kilincstelen ajtóval sokra nem jutottunk, itt pedig semmit sem látni...
S itt elhallgat egy pillanatra, hogy legalább a törmelék útjának végét hallhassák. Bármit üzenjen is azonban a koppanás - vagy annak teljes hiánya-,számára vonzóbbnak tűnik a látható járat, s ennek hangot is ad.
- ...azt hiszem érdemesebb volna a befalazott járattal próbálkozni. Hacsak nem bizonyul könnyebb feladatnak egy faajtó betörése, mint egy fal kibontása.
Elgondolkodik kicsit, s végigpillant a szobákon.
- Egy kicsit olyan, mintha mindenképpen erőpróba elé akarna állítani a szoba a továbbjutásért...persze lehet,hogy csak mi nem veszünk észre valamit.
Újra odasétál a kilincstelen ajtóhoz, s jobb híján a zsanérokat tapogatja végig, egyiket a másik után.
~Olyan ez a szoba, mintha vissza akarna fordítani... akkor talán visszáján nyílik az ajtó is~

Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#58 » 2017.09.13. 21:41

*A lánynak utat enged az ajtóhoz, hadd kémlelje, ha ennyire akarja. Nem sok reményt fűz hozzá, hogy találni fog valamit, ami eddig elkerülte volna figyelmüket. Mielőtt arrébb lépne, megkoppintja az a falapot és így szól*:
- Ez lehet, hogy csak valami trükk. Nem ajtó. Csak annak látszik.
*Megkerülve a lányt, pár lépésnyire megáll a kandúrtól. Őt nézi, összekapta-e magát?*
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#59 » 2017.09.14. 23:16

Emlékeztetőül: A helyszín egy sziklába vésett terem. Innen a kilincs nélküli ajtó mögött sötét van és csend. Ide követ dobva halkan pattan az a kőpadlón. Még mindig csend. A kibontott falszakaszon túl van a folyosó, amin van fény, a padlóját kirakták kőlapokkal, a túloldalán van egy ajtó nagy rézkilinccsel.
Az ajtót ki lehet vésni, a fát könnyebb, mint a követ. Egyelőre van idejük dolgozni de a két lánynak önmagában ez kimerítő lesz. De nem sikertelen vállalkozás.

//Amennyiben ketten bontotok fát vagy falat akkor fáradtság miatt minden 4d10 feletti értékelték visszazuhan 4d10re míg nem pihentek pár órát.//

Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#60 » 2017.09.15. 19:10

//Eww...kí-ínos....//

*Ebben az esetben...mhhm...lássuk...nos. Ebben az esetben, értetlenül áll a dolgok fölött.

Úgy szólván tétlenül. Miért nincs az ajtón kilincs, se zár? Valóban csapda volna? Miért van befalazva egy folyosó? A házigazda akarta, hogy a játékosai kőművesmunkát végezzenek? Nem valószínű. De, ha egyszer be volt falazva, miért ilyen béna módon, hogy az első kecske lyukat üssön rajta? Egy tőrrel. S ha ennek sikerült, a négy fal közé bezárt, élet-halál helyzetben lévő drownak miért nem? Pedig pont ugyanaz az eszköz állt rendelkezésére?

Túl sok kérdés. Túl kevés válasz.

Kicsavart egy helyzet.

Viszont az ajtó, ami a folyósó végén rejtezik nem kelti fel annyira kíváncsiságát, mint emez, melyen se kilincs, se zár, se zsalu.

Valóban csapda volna? Egy ál-ajtó? Olyan mellyel csak a szobában raboskodókat akarták megőrjíteni? Hogy bármennyire is ütik, verik, kaparják, feszítgetik csak nem enged...Ez már magyarázat. A valóságban pedig befalazták volna őket? Ez válasz lenne. Igen. Válasz lenne, akkor, ha álmukban vagy éppen leütve hozták volna e három sötételfet ide.

Egy kérdés még fenn áll. Miért próbálkoztak akkor a másik ajtóval? Talán ugyanilyennek hitték? Meglehet...

Ha tényleg így áll a helyzet, akkor a házigazda kegyetlen. Még ezzel a szívtelen néppel is, mely sok mindent kiérdemelt már...

De nem.
Ez a befalazás és ál-ajtó teória megállja a helyét, ha csupán a sötételfeket nézzük.

Ám erre játékosokat szántak! Arra pedig ugyancsak nem számíthatott senki, hogy eszköz hiányban egy tőrrel állnak neki falbontásnak. Már az elképzelés is inkább nevettető, mint reális. Sokkal reálisabb, hogy a folyosót el akarták volna zárni. Nem számíthattak arra, valaki felfedezi a titkot.
Ha ez alapján indulunk el, akkor az ajtó valóban ajtó.

Vagy csak jelölne valamit?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Míg ezen gondolkozik, hol a lyukat, hol az ajtót, hol a khajitot(?), hol a lányt, hol pedig a kecskét nézi. Bajsza végét csavargatja közben, s igencsak révedő arcot vág hozzá.

Végül úgy gondolja tesztet végez. A kilincstelen ajtóhoz lép. Öklével háromszor jókorát koppant rá. Ha csakugyan szoba van mögötte, akkor azt hallani kell. Ha pedig fal...akkor istenuccse' ez egy ál-ajtó.*
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég