Álomváros

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#41 » 2017.09.02. 16:23

*A lány hallgatását talán félreértve, nevetve áll fel.*

- Nyugalom. Nem akarom végezni vele… jó lesz még, majd ha elfogy az élelem. -*visszatekintve a vacokra folytatja.* - Semmi nyom, jel és pénzük sem volt…val’szeg nem zsoldosok voltak.

*Ekkor ér be a kecske, a macskával. Végignézi, ahogy leteszi az ajtó mellé. Felteszi magában a kérdést, hogyha veszélyt sejt a következő szobában, miért tette az alélt kapitányt rögtön a bejárat mellé…? Nem tud válaszolni, de felőle mindegy is…

- Az ajtó vagy zárva. Vagy nincs mögötte semmi. Vagy a valami azt várja, mi nyissunk be. Vagy pedig alkalomra vár, hogy meglephessen minket. -*sorolja kedvtelenül a lehetőségeket.* - Legjobb, ha figyeled, míg intézem a macskát. -*forgatja szemeit.* - A keze sérült, nem a lába…-*dörmögi bajsza alatt.*

*Fogja a sarokban álló vödröt, benne legjobb esetben az elfek ivóvízével, s egy hanyag mozdulattal arcon önti az erőtlen macskát.

-Ébresztő! - *rikkantja mellé.* - Macskauram, vagy velünk jössz és harcolsz, vagy megállsz itt és pihensz tovább. Az állapotodban fontold meg… Csak akkor gyere, ha vállalod, hogy erőd teljével harcolsz, nincs szükségünk holtsúlyra…főleg nem holt-holtsúlyra.

*Arcán nem süt rossz szándék, sőt inkább sajnálat, főleg mikor szemét a kötözésre veti.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alexi 2017.09.02. 20:35-kor.
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#42 » 2017.09.02. 20:25

Saroglya építésére épp lehet alapanyagot szerezni az előző szobából bőven. Kereke persze nem lesz... De könnyebb cipelni.
Kérdés, akarnak-e cipelni egy öntudatlan macskát?

A vödrökben még mindig nem víz volt... valami egészen más, valami húgyszagú. De Qa'Jirr szerencsés... csak húgy volt benne, más nem. Már ha ez szerencse...
Odaátról semmi gyanús neszt nem hallani. Ha rápróbálnak a kilincsre, hamar rájöhetnek, miért olyan csendes Veronica: bizonnyal azon gondolkodna épp, miként nyissanak ki egy ajtót... aminek most, hogy jobban megnézik a fáklya odavitt fényében nincs se kilincse, se zárja.

//Aki nekikezd kutakodni, annak kérek egy észlelésdobást látására a szabályok szerint. Köszönöm!//

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#43 » 2017.09.03. 07:50

Nem közvetlenül az ajtó mellé tette, csak a közelében, ugyanannak a falnak támasztva mint az ajtó. Hogyha az hirtelen kicsapódna és mondjuk lövedékek repülnénk ki, akkor véletlenül se tudják eltalálni Qa'Jirr-t.

A fáklyákból meg általában kezd elege lenni. Tökéletesen pocsék eszközök fényt csinálni, amit adnak az is szinte a hordozója megvakítására jó csak, hogy még kevésbé lásson amúgy sötétben. Veszi a hátizsákját, a vizestömlőt és az ételt tartó zsákot félretolva kotorászik. Végül is olyan sok mindent nem hozott, ellátmányt, sérült kezelésére anyagot, kötél kampóval, Fal és sziklamászásra használt fémszegecsek és egy kis kalapács, varjúlábak ha hirtelen veszélyessé kéne tenni a terepet mögöttük, tűzkövet és egy kis lámpást. A lámpást előszedve begyújtja azt, majd a kis üvegkalitkát bezárva körbevilágítja vele a szobát, ha semmi más nem tűnik fel, a kilincstelen ajtóra fókuszálva.

(Keresés 2d10 9+6 )

- Megpróbálhatom szétszedni mellette a falat, de sokáig fog tartani. Fene, véső kéne. Tudtam hogy valamit elfelejtettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Taki 2017.09.03. 18:23-kor.

Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#44 » 2017.09.03. 16:24

*A kecskére vett egy félpillantást, majd Verára egy sokatmondót, aztán figyelme ismét a macskáé.

Letérdel hozzá és folytatja a beszédet….bár kicsit bánja, hogy nem nézte meg, mi is van pontosan abban a vödörben, de…*

-Macska! Kelj fel. -*forgatja a szemét.* - A sebed nem olyan súlyos, hogy elájulj. Annyit vér sem vesztettél. Felesleges játszanod az alvót, látom, ébren vagy! Nem fogunk cipelni. Ha nem kelsz fel, hagyunk.

*Majd feláll és csóválja fejét a macskakapitány világraszóló lustasága fölött.*
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#45 » 2017.09.04. 18:47

Nagyon úgy tűnik, ha hiába a lelkesítő beszéd, ez a macska nem kel fel tőle.

Ahogy Taki körbenéz, feltűnik neki a szemközti falon valami: egy kétvállnyi széles, embermagas szakaszon mintha világosabb lenne a fal. Hamar meglátja, mikor odalép, az nem szikla. Fel van húzva oda egy falszakasz, és a habarcsanyaggal "elegyenetlenítették" a falat. A kérdés, mennyire masszív... és hogy vezet-e bárhová. De ha vezet... akkor ez, vagy az ajtó a jó választás?

Avatar
Qa'Jirr
Hozzászólások: 14

Re: Álomváros

Hozzászólás#46 » 2017.09.05. 00:33

- Ha még egyszer lemacskázol, letöröm az ujjaid és egyesével feldugom az orrodba *fúj maga elé nagyot, anélkül, hogy felnyitná szemeit. Bal kezén a jel halványodni látszik, ám ezzel egyszerre kötözött, vart sebe fellángol, odakap ép kezével.*
- Elég Tai! *küldi el a kecskeszabásút* Hagyjatok magamra. Tartozásom van, leszeretném róni *fogja rövidre a magyarázatot, s jobb kezére nehezedve áll fel. Balját meg sem hajlítja, nehogy szétjöjjék a kötés, bár a seb nem mély, mégis sikerült a húst kiforgatni helyéről nem olyan rég* Utána foglalkozunk az újabb ajtóval. *Felvillan kezén a jel, s azzal egy időben az egyik közeli fáklya fénye is*

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#47 » 2017.09.05. 19:01

- Ahogy gondolod.

Néz még hátra Qa'Jirr-ra. Ha a nagymacska magányt akar, bármikor visszasétálhat az első szobába. Neki itt most dolga van, folytatni amibe kezdett. Azaz, most éppen a falszakaszt vizsgálja ahol talán másik kijárat rejtőzik. Megkopogtatja, nyomkodja a közeli téglákat/köveket hátha valahol titkos rekesz van, ha bármi kiálló, például fáklyatartó van, azt megpróbálja meghúzni.

S ha ez semmire se vezet, a tőrével keres repedést, hajlatot, bármit, ahol kikezdheti a falat. Ha nincs, akkor pusztán a szélénél kezdi a tőr hegyével kaparni. Legalább azt igyekszik megállapítani, mennyire erősen van beépítve, ha egyáltalán. Ha nyitható titkos ajtó, vagy egyszerűen egy vert fal, vakolás valami gyenge alapon, az volna a legszerencsésebb.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#48 » 2017.09.06. 18:34

Mivel ez a talaj sziklájába van vésve, így tégla nem igazán van, csak az egyenetlen sziklafal. Ha könnyű lenne átjutni a falon, minden bizonnyal ment volna a sötételfeknek is, azonban úgy tűnik, ahogy a tőrével kapirgál Taki, hogy ha lenne valami keményebb vagy nehezebb ütőszerszámuk, ki tudná bontani a tőre elvásásának árán az álfalat, s mivel az kemény, valószínűsítheti, hogy mögötte valami kő vagy téglaféle lesz felrakva. Azt is ki lehet persze bontani, csak kutya fáradt lesz a végére.

Az ajtó az... egy ajtó, nincsenek árulkodó kitüremkedések, sem egyéb kapcsolószerkezetek, erről az oldalról mégy a zsalut sem látja. Ha nem sajnálják a kardbengét, alávésheti, aláverheti az ajtónak, hogy megpróbálják kiemelni egy billenősúllyal, de semmi nem garantálja, hogy nem a kard fog eltörni csak, ugyanis az ajtó súlyát is nehéz így megbecsülni.

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#49 » 2017.09.08. 09:44

- Ha tudtok valamit kezdeni a kilincs nélkülivel, hajrá. Én megnézem meddig jutok ezzel.

Eszébe sincs a saját tőrét tönkretenni persze. A sötételfeké éppen megfelel, hogy lukat vágjon a vakolaton. Addig a többieknek bőven van idejük más kijárat után nézni, mert ez legalább pár órás munkának néz ki. Elsőre nem próbál elég nagy járatot vájni magának, csupán elég nagy luk kell, hogy elsőként megtudja mi van a vakolás mögött. Majd ha az megvan, és az valami szétszedhető, egy tégle eltávolításáváal, vagy a luk folytatásával megelégszik.

A lényeg hogy a másik oldalt elérje a rés, hogy kiderüljön, egyáltalán van-e másik oldal. Semmi sem zárja ki, hogy pusztán átverés az egész. Vagy hogy van ott valami, de nem vezet sehová. Közben időként magában zsörtölődik.

- Labirintus, mi? Inkább egy lezárt pince. Bányászbrigád kell ide, nem kalandorok. Viccnek is rossz az ilyen "próba".

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Álomváros

Hozzászólás#50 » 2017.09.08. 20:20

A többiek hosszan tanakodhatnak az ajtón, így Takira marad az erő-munka. Hamar ki tud feszegetni egy vöröslő téglát, odaátra pillantva érdekes dolgot lát: Egy hosszú, kirakott padlózatú,de vésett kő falú folyosó, melyre szakaszonként valaki lámpásokat helyett, épp csak hogy fényt adjon bent, és a fénykörök elérjék egymást. A folyosó úgy tizenöt lépés hosszú lehet, egy ajtóhoz vezet ismét, mely csukva van előttük, de talán azt is láthatja Taki: annak az ajtónak jókora díszes rézkilincse van.

Épp csak mire kibontja majd a falon a lukat egyedül akkorára, hogy átférjenek, olyan fáradt lesz, mintha egész nap építette volna, nem pedig bontotta volna azt a falat.

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég