Álomváros

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: Álomváros

Hozzászólás#21 » 2017.08.19. 10:08

//Dobás: 4 //

Tiltakozni szeretne, nem csak azért, mert Alexi a sor elejére tör, holott maga is a kandúrt rakná előre annak jó szemei miatt, hanem, mert a férfi végleg felruházza a vezetői szereppel. Még, hogy ő? S, hogy ezért ne vállaljon nagyobb kockázatot azzal, hogy előre talál menni? Hisz ő hívta ide őket.. Bizony a szörnyvadász nem kis súlyt pakolt a gyönge vállakra, amelyeket már eddig is húzott a felelősség ólmos, vádló terhe.
Nincs mit tenni, egy nehéz sóhajjal indulnának befelé...amikor a lány csaknem ugrik egyet ijedtében Taki váratlan kiáltására. Rögtön utána Alexi mégis becsapja maguk előtt az ajtót. Vera elereszti a kard markolatát...most, hogy rádöbben, néhány szívdobbanásnyi ideje szorongatja már. Szívverése elcsitul, de nem mondhatná, hogy megnyugodott. Ha Taki hallott valamit...akkor bizonyára van odabenn valami. Rövid tanakodás után Qa'Jirhoz fordul.
- Ez a te tereped. Azt mondtad, a sötétség a barátod, és hatalmadban áll... az akaratod alá hajtani. Odabenn sötét van. Derítsd ki, mi, vagy ki vár ránk, és ha módodban áll.. tedd ártalmatlanná, vagy hajtsd ki ide, a fényre.

Avatar
Qa'Jirr
Hozzászólások: 14

Re: Álomváros

Hozzászólás#22 » 2017.08.19. 12:09

*Szótlanul néz Verára, arca kifejezéstelen. Mélyeket lélegzik, hosszan, nyugodtan. Végigméri Alexi arcát, Takiét, visszapillant Verára.*
-Nyisd az ajtót!
*parancsolja ellentmondást nem tűrő hangon Alexinek, rászorít lándzsájára, belép az átláthatatlan fekete bársonyba. Hamar beleolvad környezetébe, szőrét felborzolja az alagútban járó hűvös levegő. Felvillan bal kezén a jel, vörösen lángol fel egy pillanatra, hogy a következőben már előre ugorva a térben valami szilárdat érjen talpa. Meglepődik, hogy lát a mágikus feketeségben, előre lép párat, hogy megfordulva lessen körül, hátba támadná-e valami. Hegyezi fülét, élezi szaglását, egyik kis koponyájára szorít övén, ahogy egy sarokra ér ami jobbra vezet. Könnyed mozdulattal pattintja le a zanzásított fejet, s bedobja az elágazásba. Hangos koppanással pattan hármat, negyedikre megadja magát, szilánkjaira hullik a kőpadlón.*

Avatar
Mord
Hozzászólások: 431

Re: Álomváros

Hozzászólás#23 » 2017.08.19. 15:56

Ahogy az ajtót becsapja ALexi, odaát koppan rajta valami. Aztán csak a csend... Amikor pedig kinyitják, nyílvessző mered ki az ajtólapból.

Mikor Qa'Jirr besétál, és körülöleli a hűvös bársonysötét, nos... hamar rájön, hogy ez vagy egy nagyon széles alagút, vagy nem alagút. Ugyanis nem érzi maga mellett a falakat. Sem karnyújtásnyira, sem két lépéssel arrébb. A hűvös sötétség természetellenesen öleli körbe.
Amikor varázslattal életre hívja természetfeletti látását, akkor látja csak, hogy nagy a baj. Ez egy éppakkora terem, mint ahonnan jött. A földön az élet maradványai: ételmaradékok, kancsó bor, vastagon prémek, két vödör a sarokban, mi szörnyen bűzlik. A sötétben hárman állnak. Három éjfekete bőrű alacsony, fehér hajú, parázsvörös szemű elf. Két férfi és egy nő testükre simuló szalagvértben, kezükben íj, s mind a három egyenesen rá céloz. Szempillantás, és három aljas vessző suhan a sötétségen át a cicus felé három irányból.

Akik kint maradtak, most csak egymással szemeznek. Bezárhatják az ajtót, vagy nyitva hagyják, ahogy tetszik, bár utóbbi esetében a várható vesszők lehetnek bajosak. Igaz... most bedobták a cicát a levesbe, talán vele lesznek elfoglalva.

//Kérnék vagy egy gyorsaság, vagy egy elugrás jellegű dobást (elég gyorsan varázsolsz-e vagy térsz ki). Annak megfelelően, mit cselekszik.//

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#24 » 2017.08.21. 08:12

Taki az ajtó melletti falnak vetve a hátát próbál belesni a sötétségbe. Csak óvatosan, amennyire lehet takarásban maradva. Továbbra sem lát semmit. S a terve, hogy hallomás alapján betájoljon bármit, egyszeriben azon akadályba ütközik, hogy egyikük már lenn van. Ha hang alapján próbálna egy kapáslövést, alighanem előbb találná el Quajirrt mint az ellenfeleiket.

- Hogy mennyire utálom a mágiát, valakinek ötlet, hogy lehetne ezen az átkozott feketeségen átlátni? Vakon annyit érek odabenn mint egy behajított csecsemő.

Azt asztalra néz még. Az alkoholt rögtönzött gyujtóbombához lehetett volna használni, ha valaki végtelen bölcsességében nem önti ki. Erről ennyit. Dühösen fújtat egyet, és többet nem tud tenni, minthogy vár.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Taki 2017.08.21. 22:24-kor.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 431

Re: Álomváros

Hozzászólás#25 » 2017.08.21. 21:31

//Kitérés volt: 2+10+5+2 csz 5, 2 siker, 1 találat. Látjátok ilyen az, ha én dobok! [neener.gif] [nutkick.gif] //

Qa'Jirr ösztönből ugrik hátra és lapul a padlóra, elnyúlva, akár egy vadonbéli bestia, egyik lábát maga alá húzva, hogy ugorjon támadásba. Azonban a fájdalom egy pillanattal később mar belé. Míg két vesszőt elkerült, egy a bal felkarjába fúródott így is, sekélyen átütve azt: egyik oldalt a hegy meredt ki hátrafelé, másik oldalt a tollas vesszővég előre.
Ezek pedig máris újra feszítenének teljes némaságban, illesztik a vesszőt az idegre megfontoltan.


A nyitva hagyott ajtón ekkor újabb vessző röppen ki a sötétből, egyenest egy karosszék támlájába áll az asztalon túl. Bentről fojtott fájdalmas morranást vélnek hallani, ami alighanem a nagymacskától származik.

//Nem használhatod a sérült kezed támadásra, amíg a vesszőt rendesen ki nem szeded vagy szedi valaki, mivel akadályoz. //

Avatar
Qa'Jirr
Hozzászólások: 14

Re: Álomváros

Hozzászólás#26 » 2017.08.23. 14:46

*Fel sem szisszen a vesszőre. Gyengeség fut végig karján, kezén felvillan a jel, szinte rögtön a másik három mögött találja magát. Előnyét kihasználva dárdáját a legnagyobb testébe dobná, hogy kezén ismét felvillanjon a jel és a középső mögé kerüljön, annak torkához szorítva rövid kardját s farkát átvesse lábai előtt.*
- Dobd el, sötét korcsadék. Engedj át minket békével és életben hagyunk. *Szól a harmadikhoz megvetéssel, s hogy siettesse válaszát, a másik torkán enyhén lehúzza a penge élét, hogy bőrét épp hogy felnyissa és vérét fakassza.*

|Dárdadobás: 6+5+8+6+7+1+8+1|
|Mögé kerülés: 5+9+10+4+1+9+2+9|

Avatar
Alexi
Hozzászólások: 26

Re: Álomváros

Hozzászólás#27 » 2017.08.23. 18:25

*Az események zajlanak.

Veronica parancsa egyértelmű, így nem is állja a khajit(?) útját, nyitja az ajtót. Az ajtótól távolabb lép és minden figyelmét a benti események követésére fordítja. Idegek semmivel sem összetéveszthető pendülése, nyávogásszerű moraj… ez nem jelent jót…

Két társára néz. A lány nem messze áll tőle, várva az eredményt, a kecske pedig az ajtó mellől fújtat, minden kétséget kizáróan nehezebben dolgozza fel az eseményeket.

A kirepülő nyílvessző talán a véletlen műve, talán üzenet. Nem éri meg kockáztatni.

A macska egyszemélyes hadjárata kudarcba fulladt. Vagy kijön onnét, vagy bent hal. Ő dönt.

Bárhogy is lesz, Vera parancsa szerint folytatják. Ha nem odabent küzdenek, itt kint a fáklyafényben.
Hátrább lép szemét le sem véve a sötétről. Az asztalokhoz érve felborítja őket, fedezéket alkotva. Mögé bújik, a lánynak int, kövesse. A kecskének jelez, menjen kicsit a jobb oldali sarok felé és várja ott a kilépőt. Nem fognak számítani arra, hogy egyszerre két oldalról éri őket a támadás.

Lekapcsolja megbízható számszeríját hátáról. Utoljára a dicsőséges Sasok Öregapjával végzett a fegyver… meg sem fog kottyanni neki egy sötétben rejtőzködő senkiházi. Megtölti és felhúzza. Kényelmes és biztos pozíciót vesz fel. Ha nem a macska szalad ki az, akkor meghúzza a ravaszt.

Jó vadászhoz illőn türelmes…de kíváncsi, mi fog kilépni a fénybe.*

//Reakció-lövés: 9 + 8 + 5 + 4//
"Miért mindig akkor mondják, lehetetlen, mikor már csináltam meg, eh?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 431

Re: Álomváros

Hozzászólás#28 » 2017.08.23. 20:56


Nem jön újabb vessző kintre a hármashoz, bent hallani egy sikolyt... rövidet és elhalót. Vér szaga üti meg Taki orrát.

A másik három mögött aligha találja magát. A terem három átellenes pontján állnak, egy szemben a falnál, egy bal és egy jobb oldalt a falnál.
Ahogy Qa'Jirr az egyik férfi mögött toppan ki a sötétből, elég szűkös a hely, így a dobás inkább jól kivitelezett döfésnek jó. A gerinc mellett a testbe reccsenő dárda a szalagvértben akad meg a mellkasnál, a sikoly rövid és elhaló.
A másik férfi mögé "teleportálva" azonban nem jön össze a manőver. Ezek elfek, még ha a mélység lakói is. Már lendülne a penge a torkának, de az hirtelen fordul ki, és arra van még ideje, hogy megragadva a Qa'Jirr karjából kiálló vesszőt nagyot tépjen rajta maga felé. A hegy visszafelé is a húsba szalad, belereszel, ha ez a fegyvertartó keze volt, bizony talán el is ejti a kardot... Mindeközben pedig a nő se rest ismét rálőni.

//Ez egy védés is lesz akkor megint//

Avatar
Taki
Hozzászólások: 42

Re: Álomváros

Hozzászólás#29 » 2017.08.24. 11:14

- Egy pillanat!

Int Alexinek a jelzésére. Az odabenti hangokra figyel, éppen csak takarásban. Qa'Jirr most ugrott be harcolni, s legyen bármennyire kiálhatatlan, mégis a társuk most. Nem hagyhatja annyiban a dolgot, legalább valami próbálkozás nélkül. Mikor a nagymacska megszólal, végre biztosan tudja merre ne lőjön. S eztán csak egy másik irányból jövő nesz kell neki.

~Megvagy!~

Egy pillanatra bukik csak ki az ajtó oldalánál guggolva, a nyílpuskát célra kapva, s meghúzva a ravaszt. Persze továbbra sem lát, de nem is számít arra, hogy bármit eltalálna. Csak elég közel csapódjon be, hogy elhitesse az ellenfeleikkel, hogy lát. S figyelniük kell az ajtóra. Ha el is találna valakit, az csak külön mázli volna. Útjára indul a vessző, a másik sarokban mozgó felé mint ahol Qa'Jirr küzdd.


( 4xd10 Lövés 6,4,8,6 hogy pusztán hallomásból mekkora negatív modosító megy rá, azt km-re hagyom. )

Majd szinte abban a pillanatban vissza is húzódik fedezéke mögé. Ami azt illeti, most ahogy Alexi is jelezte, elhátrál az ajtótól, a fal mellett maradva. S elkezdi felhúzni a következő vesszőt.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 431

Re: Álomváros

Hozzászólás#30 » 2017.08.25. 20:25

//Qa'Jirr kitérés/védése 4d10 4 6 2 7//

Taki vesszője a kövön pattan, majd a padlón csörren. Nesz nem hallik rá. Hamarosan viszont újabb kiáltás jön, nem a macskaféle ragadozó torkából: rövid halál-panasz pusztán valaki felől.

A kitépett vesszőt talán már nem állja sziszegéssel a macska, vér freccsen a sebből, húscafat pöndörödik ki a bunda között. Nem messze a feje mellett egy vessző pattan a kövön, az ajtó irányából lőhették... még szerencse, hogy nem volt teljesen pontos, mert arra nem készült, hogy valaki onnan is lő.
A drow nő ekkor ereszti el maga is a vesszőt, de Qa'Jirr lélekjelenléte elég, hogy maga elé rántsa a drow férfit, akit hátában ér a találat. Nagyot kiállt, megfeszül, majd el is ernyed.
Egy maradt. A nő, az ajtóval szemközti falnál. Az újra céloz felé... Az, hogy ott áll, bebújva a hulla mögé, az hosszútávon nem lesz eredményes.


Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég