Koronasziget

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 337

Re: Koronasziget

Hozzászólás#91 » 2020.12.10. 17:01

Jezabel hol egyikre, hol másikra pillant. Nos, ez az első csörte... és a pap nyeri. Biccent hát a testőr felé még.
- Cormwall... a fiút fertály óra múlva fogadom a kertben. Köszönöm. Legyen oly kedves, hogy megvárja a lányok megérkezését is, bár gyanítom, Esthelnél vacsoráznak, s csak aztán térnek haza a vitézekkel. Én ma már nem megyek sehova.
Kedve se lenne. A testőr végleg eltűnésével valóban a kert felé indul meg, s míg haladnak, szótlan hallgatja meg a papot. És az csak mondja... mondja... mondja. Olykor pillant csak felé, de egyszer sem szólal meg, míg el nem érik a cseréptetős kis kiülőt, melynek fala rózsalugas kusza indáiból épült. Ott aztán hellyel kínálja az apró asztalka melletti karosszéken, s a kertben szöszmölő fiatal férfinak int.
- Balead, nagyon szép munkát végzett a sövénnyel! Pihenjen egy kicsit, és tegye meg nekünk kérem, hogy szól a konyhára, hogy valami vendégmarasztalónak igazán örülnénk!
Mert legyen bármilyen elvadult észak, de Jezabel kedveli a rendezett kerteket, a gyümölcsöst, s ha meg tudná venni a szomszédos birtokot, bizonnyal labirintust építene bele.
Megvárja, míg magukra maradnak, s csak ez után veszi a fáradtságot, hogy az atya mondandóira is reagáljon.
- Biztosíthatom, atyám, hogy minden sebem gyógyult. Hegeik bár csúfítják asszonyi lelkem, de okulásul is szolgálnak. Azonban nem sok kedvem van üres szavakat fecsérelni évekkel ezelőtt megtörtént események magyarázatára. Ha kíváncsi, meggyónom mindet, de ne kezeljen úgy, mint egy koldust... csak épp talán nem a pénzből fogytam ki, hanem a lelki békéből. Az események krónikaszerűek immár... Kezdhetjük az elején, de előbb meghallgatnám a futárt, ha nem bánja. A thainjaim oktalan nem keresnek, minthogy férjem az ő szavukra hagyta Harmatföld irányítását. Jó oka kell, hogy itt legyen hát...
- Szörnyetegként viselkedni könnyű. Talán megpróbálhatnánk emberek lenni. -

Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 303

Re: Koronasziget

Hozzászólás#92 » 2020.12.10. 19:37

*Ifjú MacMorghain türelmesen várja a sorát tisztes távolságban a lugastól, csak a nyakát nyújtogatja a palota ablakait fürkészve, nyilván a kisasszonyokat próbálja megpillantani, persze mindhiába. A legjobb lovas, akit lady Ludmilla a valletek között ismer, habár segniorissa de la Fuente nyomába sem érhetne, Faelnisről nem is beszélve. Midőn int neki, hogy közelítené meg őket, kissé zavartan pillant a csendben háttérbe húzódó Sergius Abelusra, de a lady unszolására csakhamar neki kezd.*
-Thain Ramsey küldött, asszonyom…*-majd idegesen rebben tekintete újból a papra, hogy szája szegletében megvető ránc elmélyültével inkább vallet nyelven folytassa*-…air a chuir le thain Ramsey airson aithris a thoirt don bhoireannach agam! Megérkezett a hercegérseki komisszió Felvégből és mondhatom, azonnal munkának is láttak! Paplovagok, szerzetes, inkvizítorok, vagy háromszáz fővel. A mieink nemigen állhatják őket, prédikálnak nekik úton, útfélen minden zagyvát! Hogy az ősök tisztelete babonaság és nem helyettesíti az Egy imádatát! Fohászkodjunk inkább a szentekhez, ők közelebb vannak az Egyhez, mint a mi őseink, akik a purgatórium, mennyek, vagy éppen poklok között lebegnek. A temetőket újra szentelik, az ősök csontjait nem győzzük rejtegetni előlük, volt akitől elkobozták és eltemették atyái, nagyatyái festett koponyáit! Mindenbe beleszólnak, asszonyom…bocsáss meg, de még azt is tiltják, hogy hátulról kettyintsünk! Aki ellenük mondott Kemencésben, azt kalodába záratták világ csúfjára! Az erdei , vagy keresztúti áldozóköveket, amiket felleltek, kíméletlenül ledöntötték, elásták és naplándzsát állítottak a helyükre. Kócsagosban agyonvertek már egy szerzetest a falubeliek, de az egészet eltussolták, ködfialta bestiára fogták és thain Ramsey csitítja a népet, hogy nagyobb baj ne essen!
-Más különben vetomann és egrón zsoldosok érctoronyból, a felvégi lovagok tucatnyian, meg vagy kétannyi törp fegyverforgató Halar klánjából a Reote-hágóhoz mentek, hogy megsegítsék thain Lorne-t az újonnan épült őrtoronynál. De nem is ez a hír, asszonyom! Nagyobb a haddelhadd Thane-ben! Lady Liúsaidot lefogatta az inkvizíció! Tömlöcbe vetették Sárkánykőben! Thain Aiden valósággal őrjöng! Követeli, hogy ladységed azonnal tegyen valamit, máskülönben ő fog, de akkor bizony térdig fog gázolni a fényhitűek vérében!
"....spieß voran!"

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 337

Re: Koronasziget

Hozzászólás#93 » 2020.12.11. 20:15

Jezabel amúgy is komor tekintete egyre felhősödik, ahogy hallgatja a futárt. Mondandója végén mély levegőt vesz, lehunyja a szemét, s csak az ég a megmondója, mily önuralomra van szüksége. Nem annyira csak a hírek hallatán, de inkább azért, mert valahol mélyen erős a késztetése, hogy azt mondja, a Lhiúsaidh lányt égessék meg, a teljes családra gyújthatják máris a kastélyt, mert máglyára való mindahány. S aztán csak hátra kellene dőlnie, és figyelni, ahogy valóban térdig gázolnak már egymás vérében. Miért? Mert nem az ő gondja! Hatalma neki nincs, bezzeg most szaladnak hozzá az urak, Thane talán még a lába nyomát is megcsókolná.
- Úgy tűnik, nem kértem sokat, és ezt sem sikerült megérteniük... egyik félnek sem.
Ékes természetességgel használja a nyelvet, amit a walletek magukénak tudnak, nem oly korcs hörgéssel, mint némely érdes hangú nagyúr, inkább lágy szólammal. Nem mintha nem válthatna épp a közös egrónra, már csak vendége kedvéért is, de valahol kíváncsi rá, a pap tanulta-e a nyelvet, mikor elindult, s ha nem, nos... akkor talán most elkezdi majd.
Feláll a karosszékből, csak hogy szavának nyomatékot adjon.
- Úgy hát a klánfők gyűlését haladéktalan összehívom. A Ralaidh a Reote-hágónál lesz, hogy thain Lorne éber őrségét elszólításával meg ne zavarjuk. Holnap estére ott leszek! Lhiúsaidh Thanet az inkvizíció hozza elémbe az erősséghez, hogy ahogy azt az úriszék joga megköveteli, törvényt üljünk felette, meghallgatva az inkvizíció vádjait. A Ralaidhra elvárom a hercegérsek küldöttségének vezetőit is, velük kívánok elsőként beszélni, utána a klánfőkkel. Haladéktalan vágtasson Ramsay úrhoz, és tájékoztassa erről, ő pedig úgy hiszem, képes elérni minden érintett felet.
- Szörnyetegként viselkedni könnyű. Talán megpróbálhatnánk emberek lenni. -

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég