Alsóváros

A Téli Kastélytól nem messze található kereskedőváros.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
meistro Trevelore
Hozzászólások: 9

Re: Alsóváros

Hozzászólás#21 » 2019.08.28. 11:37

Megütközik a boszorkánymester szavai hallatán. Milyen paktum az, ahol csupán az egyik fél jár jól? Akinek lekötelezik magukat, méghozzá önként, életük feláldozásával, csakis azért, hogy aztán sétáló halottként -Dio mio!- teljesítsék gazdájuk parancsát? A nővér ezt valahogy elhallgatta előle, de miért is csodálkozik, hiszen annak, aki ilyen bábmester felhajtója, nyilván dolga, hogy elaltassa az áldozat gyanúját. Talán így áll bosszút minden elevenen, amiért maga is élettelen testbe kényszerült! Eszébe jut Evangeline halottsápadt arca és hideg érintése, beleborzong.
-Nem emlékszem, hogy erről szólt volna bárki is, amikor hatalmat, gazdagságot és befolyást ígért.-simogatja szakállát eltöprengve. A nyugodt mozdulattal valójában csak rettenését igyekszik palástolni. Esze ágába sincs eldobni az életét, de tudja, olyasmit látott és halott, miután nem szokása az egyszeri ember fiának kisétálni az utcára.
-Feltételeztem, a régimódi megoldást, miről boszorkánypörök alkalmával hall a magamfajta gyanútlan. Lám a lelkem áruba adtam volna, de hogy holtan és elfeledve létezzek tovább, ahhoz úgy hiszem túl sok lehetőségem van még az életben. -nem mer körültekinteni, hogy gyanút ne keltsen, felidézi csak az útvonalat, amelyen idáig vezette a torz szolga. Ha rohanni kellene...
-De mint mesterember tudom, hogy semmit nem adnak ingyen, főként a titkokat. Mondd hát, mitévők legyünk, ha már így alakult az est, magister! -nyugalmat színlel, mialatt izzadó tenyerét köpenye alatt nadrágjába törli. Eddig minden szorult helyzetből ki tudta magát beszélni, reméli eztán sem lesz másként.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 428

Re: Alsóváros

Hozzászólás#22 » 2019.08.28. 17:38

- Ejjnye... ejjnye...
Kissé érdes a hangja az öregnek, ahogy fejét ingatva helyteleníti e pálfordulást. Merő rosszindulat pusztán, hogy rendkívül élvezi a helyzetet, hisz a borbély, bár nem fél cimborálni az ördöggel, de úgy tűnik, mégiscsak rájött, hogy itt messze többet veszít, mint nyer.
- Hát milyen kegyetlen dolog ez. Nem vallana a Leviatánra, hogy tőrbe csaljon egy növendéket.Nos... A rend, mely még véletlen sem azonos a Pengék Társaságával, erre már te is rájöttél, fiam, igen sokat követel, és a hűséget acélbilincsekkel szavatolja... igaz persze, hogy bizonyos túlvilági képességekre persze szert tehetsz, és a halál többé rajtad nehezen fogna csak... ezzel pedig beírhatnád magad az örökkévalók közé. És bár profi gyilkossá válhatsz a köreikben, ennek hasznát te igen ritkán élveznéd ki, minthogy az érzelmeidet is eltaposná a kiképzés. Amit pedig egyelőre kérnek, hogy vértestvérré alakítsalak, ami... nos... nem is annyira teljes jogú tagja e rendnek. Sok elvárásnak kell megfelelni, hogy aztán... aztán tagja lehess. Addig is megvédenek. De ez a védelem meg is köt persze.
A férfi elfordul, mintha csak a sötét anyag mögötti sziluettektől várna megoldást, azok talán több bölcs tanáccsal szolgálhatnának Ramonnak. Ajkai vértelen mosolyra húzódnak, és meghajol... bárki előtt is, azt Ramon nem látja.
- Kívánsz-e csatlakozni hát e szervezethez, vagy inkább könyörögnél a sötét hatalmakhoz, hogy oltalmazzanak meg, s többé dolgot ne legyen velük?

Avatar
meistro Trevelore
Hozzászólások: 9

Re: Alsóváros

Hozzászólás#23 » 2019.09.27. 10:57

-Inkább lennék a saját lelkem sáfára, mint arctalan fogaskerék valami nálamnál nagyobb hatalom szerkezetében. A szolgalétből elég volt és az Egy sem válaszol dukátesővel az imákra. Úgy hallottam a ti mesteretek nagyvonalúbb ennél.
Ujjait végighúzza sötét függönyön, mi a boszorkányszombat történéseit takarja szemei elől.

-Élőhalott nem, és engedelmes komornyik sem leszek, kinek önálló akarata nincs és a sarokba kotródik, ha a gazdája rávakkant, még akkor is ha az a sarok történetesen saját koronaékkövi palotájáé! De talán a Sötét Úr szárnyai alatt is kibontakoztathatnám szerény képességeimet. Hadd csatlakozzam hát a gyülekezethez, magister!

Mosolya kiismerhetetlen, de úgy okoskodik, ez talán a kisebbik rossz. Nem akar újabb pórázt a nyakába és tudomása szerint az ördög csak a halálos ágyon nyújtja be a számlát. Ha pedig Evangeline és annak kitartói felfigyelt rá, bizonyára számukra nem választás kérdése, hogy a szolgálatukba áll-e. Ám ha fekete szombatot ülők befogadják, meg is védhetik, ha aztán a bukott apáca megcsalatván elégtételt követel.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 428

Re: Alsóváros

Hozzászólás#24 » 2019.09.30. 17:48

A férfi mélyről feltörő nevetése semmi derűt nem sugároz. Szeme türelmetlen villan, mosolya gúnyt leplez - igen rosszul. Ingatja a fejét, mintha nem helyeselné Ramon válaszát, sőt, kifejezetten helyteleníteni.
- Az, kinek ereiben a mágia nem csörgedez, alantasabb nálunk, mint tenfiam, ki maga még torz is, mégis áldott a kegyben, hogy a sötét mágiával élhet. S lássad, hajbókol s csúszik... bár ne tévesszen meg, tud ő másfélét is. A mi rendünk ha nem is ősi, de büszke, neked nincs helyed benne. Hanem pártfogód épp akad a felsőbb körökből...
Csontos kezével úgy húzza el a sötét szövetet, mintha szűz leány csipke-selyem finom alsószoknyája lenne, halkan surrog az anyag, s mit feltár, egy hatalmas kő-bronz parázstartó a padlón, melynek haloványan lüktető fénye körül testek gabalyodnak egymásba. A nehéz anyag mögül a pézsma és sáfrány illatán túl a szerelem minden kipárolgása csap a borbély orrába. S mindezen extázisban összekapaszkodó testek között két ébenfekete alak emelkedik fel. Ismeri őket Ramon, és ők is ismerik őt. Meztelen, karcsú alakjuk könnyed, álomszerű vibrálással lép közelebb, bőrükön minden lépéssel sárga arannyal hullámzik a parázs fénye. Fekete szemeik egyenes Ramonra szegeződnek.
- Térdre, kölyök... és könyörögj! - Súgja az öreg némi kajánsággal.
Ezek ketten, az Ikrek... bizonnyal emlékeznek a kötelékre, és hajlandóak törleszteni az adósságot. De hogy miként, csak Ramon hozzáállásától függ. Most nem rabok... most nem gátolja őket semmi... és mégiscsak a démoni világ sarjai.

Vissza: “Zubogó városa”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég