A Hétpróbások Kriptája

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#1 » 2018.04.17. 14:57

Kép
//A kép eredeti linkje: http://www.dundjinni.com/forums/uploads/Bogie/9Z7_Crypt1small_bg.jpg //

A Kripta valahol a kastély területén egy bárkinek és bármikor elérhető "Dungeon", később akár rejtekhely.
A szabályok egyszerűek:
1, Ha új területét kívánod felfedezni, szükséged van a mesélőre.
2, Ha már felfedezett területre mész, vagy vezetsz valakit, úgy mesélőre nincs szükséged, alábbiakban minden helység le lesz írva, szabadon lehet használni.
3, A mesélő által a kalandban kiadott feladatokat, veszélyeket csak regisztrált karakter oldhatja meg (mindegy hogy JK vagy NJK), regisztrálatlan NJK nem.
4, Ha mesélő nélkül valamit módosítasz a helyszíneken, arról mindenképp írj PMet a mesélőnek, hogy tudja a lenti információkat frissíteni.

Jó szórakozást!

Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#2 » 2018.04.23. 14:32

Út a Kriptákhoz:

Alapvetően ha valaki csak úgy jó mélyen belebóklászik a labirintusba, akkor az illető teljesen véletlenszerűen is felfedezheti a lejáratot, de bizonyos, hogy mivel véletlen talált oda, még egyszer nem tudná felidézni az oda vezető ösvényt! (Kétszer véletlen oda jutni meg nem túl gyakori.)

A Rózsák Ösvénye:

A lejárat körött, magán a tisztáson és a levezető járatban is fertelmes állapotok uralkodnak. Gennyes mocsárlé, megsüllyedő zsombékok, döglött állatok tetemei. A lejárat enyhén bedől, bármikor összerogyhat.
Az útjelző szobrok megsüllyedtek, eldőltek, a vadrózsa elsatnyult!

A Rózsák Ösvénye a Labirintus részre.
I, Az első állomása a labirintus induló terén, a szökőkútnál található. A szökőkút körüli szobrok egyike egy mezítelen fiatal férfit ábrázol, Andeorsist, az Égi Vadászt. A szobor kissé megrogyasztja térdeit, izomzata dinamikus mozdulatban feszül meg, akár az íj idege a kezében. Az idegen vessző pihen, de hegye nem fordul az égboltnak, hanem az egyik ösvény felé néz. Andeorsis szemérmét egy gyönyörűen faragott bazsarózsa motívum takarja.

II, Hosszan kanyargó ösvény után elágazáshoz érkezik a kalandor. Jobbra és balra vezet innen tovább az út.
Balra a sövényfolyosó végén újabb elágazás, előtte vízhordó asszony aprólékosan kimunkált szobra áll. Azonban rózsa motívum nincs rajta.
Jobbra a sövényfolyosó végén újabb elágazás, előtte derékmagas háromszög alapú kőoszlop áll. Tetejébe működő iránytűt építettek be, bár ugyancsak patinás. Az iránytű felé valaki ezt véste: „Eiciam tuus viam suadet Auster”
Azoknak, akik elég műveltek a zarovari történelemben és nyelvben: "Auster vezessen utadon!" Auster a pogány idők déli szelét testesítette meg.
Azoknak, akiknek van túlélő vagy tengerészeti ismerete: Az iránytűt a szélrózsáról mintázzák, a "déli szél" nem azt jelzi, merre fúj a szél, hanem hogy merről fúj. A helyes irány észak.

III, Újra csak hosszan kanyarog az út, mire ismét elágazás elé érnek, itt azonban semmilyen szobor nincs.
Észlelési csz: nehéz (amennyiben nem kapott előzőleg információt erről a jelről)
Aki sikeresen megdobja az észlelést, az megtalálja a sövény közé nőtt vadrózsa ágakat, annak jellegzetes szeder-leveleit, kissé tövises ágait, bomló halványrózsaszín virágzatát. Ez vezeti az ösvényen indázva-kúszva a keresőket.

IV, A vadrózsa egy nagyobb nyílt térhez vezeti a kalandorokat, amelyből három másik út indul tovább. Középen rózsafa áll, körötte három szobor: három dalnok-táncos leány bronz alakja, előttük és a bokor előtt a földön bronztál.
Az első lány kecses gazellakánt szökkenve táncol, csörgődobjával épp a balfelé induló ösvényre mutat. A második nem zenél, ajkai dalra nyílnak, lenge ruhában táncol, és kendője a középső út felé lebben. A harmadik lány sípon játszik, egyik lába épp a levegőbe lendül a jobbra vezető úton.
Észlelési csz: nehéz (amennyiben nem kapott előzőleg információt erről a jelről)
Aki megdobja az észlelést, az észreveszi, hogy a második lány lebbenő kendője alatt a kezében egy szál rózsa van elrejtve. A középső úton kell továbbmenni.

V, Követve az utat újabb nyílt térhez jutnak, innen viszont nem vezet tovább út. Egy újabb kisebb dísztó van itt, melyben megannyi tavirózsa ring. A kút mellett szoborcsoport található: férfiak és nők eksztázisba ölelkezve, kezeikben rózsákat lengetve, testükön kígyók és leomló gyolcsok tekeregnek. A talapzat 1 méter magas, és előlapja egyetlen márványlap, rajta rég elkopott írás hirdeti, hogy ez a „Szenvedők felszabadulása” című mű, és Julius Angnor neves zarovari szobrász munkája 1233. tavaszáról, készült a Monte Pierno Székesegyház Ispotályának.

A márványlapot valaki lefeszítette, most a fűben pihen, s mögötte mindössze egy méter magas lejárat kezdődik, meredeken lefelé tartó sötét kőlépcsőkkel...

Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#3 » 2018.04.23. 14:34

1, A lejárat:

Az egész lejáratban hemzsegnek a férgek, pajorok, százlábúak, néhol elszalad egy patkány...

Sötét, száraz penészszagú lépcső vezet lefelé a sziklába vájva, csak görnyedten tudnak eleinte haladni, később viszont ki is egyenesedhetnek a meredek úton. A lépcső száraz, durván megmunkált, nem csúszik. Száz-százötven fokot haladnak lefelé, mikor is a keskeny lépcsőt keskeny megálló követ, alig férnek el rajta négyen. Az út végét vastag, vaspántos fa ajtó zárja le. Zára régi fajta, kulcs nincs hozzá.
Az ajtó kinyitása (szakértelemmel) nehéz célszám, berozsdállt darab már. Betörése (erővel) nehéz célszám, mert masszív még mindig. Betörése baltával (Állóképesség) nehéz célszám.
Megjegyzés: Az ajtó zárszerkezetét valaki csúnyán szétszedte és betörte, az ajtó nyitva van.


Az ajtón túl rövid folyosó látszik, melyen egyetlen díszesen faragott pad van. A falakon gyertyatartók, bennük gyertyákkal. A bal oldalt egy újabb fa ajtó, ez nyitva van. A folyosót másik ajtó zárja el, hasonlatos az előzőhöz.
Megjegyzés: Az ajtót valaki egyben bedöntötte, zárszerkezete sérült.Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#4 » 2018.05.03. 21:54

2, Az úrasszony:

A nyitott ajtón balra ha belépnek, akkor egy kriptahelységben lelik magukat, középen nyitott szarkofággal. A falakon rég oszló szőttesek, képein egy fiatalasszony boldog élete látszik: Leánykora, cseperedése, szerelmei, házassága, gyermekei, és azoknak gyermekei körében a családi idill.

Körben különböző ládákban, korsókban rég romló javak hevernek, a szarkofág túloldalán egy csontváz fekszik a padlón. Kalandorféle lehetett hajdan oszló rongyaiból ítélve, csak két tőre van.

A szarkofágban egy asszony csontváza fekszik, ruhája fejedelmi.

Mindkét tetemnek hiányzik a feje!


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#5 » 2018.05.03. 22:22

9, A csarnok:

A csarnok egyetlen félkörnek tetsző helység, ahonnan tovább vezet egy rövid folyosó. Innen több ajtó is nyílik. A falakon gyertyatartókon gyertyacsonkok, mindenfelé pókháló feszül bent. Itt nincsenek padok, egyetlen kerek kőasztal áll csak középen, rajta hét mélyedéssel, és az asztal közepén egy poros, kissé repedezett matt üveggömbbel.
A csarnokban, s minden helyiségben is, bokáig érő szennyes víz van.

Az asztalon jelenleg található:
Vérfoltok.

A központi terem dohos falain egész a plafonig otromba ábrákat, kezdetleges képeket lehet felfedezni, mit az áldozatok vérével mázoltak.

-----------------------

3-as ajtó: Masszív darab, de nincs rajta zár, valami görgős szerkezet látszik csak, amin betűk vannak felvésve, bizonnyal egy 6 betűs szó forgatható ki belőle.
Felette táblán:
"Tha e an seo an seo Ulaf Zagramornov, a tha na námhaid do dhúthchannan uaillteach an aobh a-tuath."

Annak, aki a vallet történelemben járatos, nehéz célszám (szakértelem) megtudni a jelentését, aki ősi nyelveket ismer, annak közepes célszám (szakértelem): "Itt nyugszik Ulaf Zagramornov, ki ellensége mind az északi nemzetségeknek."

Vallet történelemismerők számára közepes próba (szakértelem) tudni, hogy Ulaf Zagramornov legendás sever hadvezér volt jópár évszázada, aki végigperzselte időről-időre a kontinens északi partjait, így a vallet törzseket is. Egyszer történt, hogy nem kímélte az egyik nemzetségfő életét, mire annak asszonya oly átkot mondott a hadvezérre, hogy az többet nem is mert hajóra szállni, mert babonásan rettegni kezdett a villámoktól.

A vallet nyelvet ismerők számára közepes célszám (szakértelem): A vihar szót kell kiforgatni, ami STOIRM.

4-es ajtó: A terem ajtaja vasalt fa, teljes mértékben kékre festve. Nincs zár rajta. Az ajtóra valaki felszögelt egy papírt:
"Kedves Öcsém! Itten hagyom néked felszerelésem, t'án te jobban hasznát látod majd, mint szegény magam. Óva intelek, a többi ajtót ne háborgassad, és akkor azok sem fognak tégedet zavarni semmiben sem. Az ajtót a biztonság kedvéért jól bezártam. Sirius Magnimus Aeteratus nyissa fel szemed a látásra, kedves öcsém!"

Magasan képzett karakternek nehéz célszám (szakértelem), alkimista jártasságú karakternek közepes célszám (szakértelem): S.M. Aeteratus alkimista volt, aki feltalálta a "Lélek Harmadik Szeme" főzetet. A főzet maga elérhető növények és ásványok keverékéből 2 napig készítendő, maga a lepárlás ami nehéz, többszörösen szűrt folyamat. Türelemmel és nagy odafigyeléssel bármely alkimista elkészítheti. A szer perceken belül kifejti hatását, ám pulzusszám növelő drogként is működik, torzítja a látást az agy képfeldolgozó központjában.

Alkimista képzettségű karakter nehéz célszámmal (szakértelem) tudhatja, hogy a fenti főzethez hozzá kell adni egy csipet porított aranyat a lepárlás ideje alatt, és akkor a hatások mellett képesség teszi az illetőt arra, hogy meglássa, amit Ganorea Trükkje festékkel elrejtettek előle.

Az ajtó nyitva áll.

5-ös ajtó: Masszív darab. Az ajtó kinyitása (szakértelemmel) nehéz célszám, berozsdállt darab már. Betörése (erővel) nehéz célszám, mert masszív még mindig. Betörése baltával (Állóképesség) nehéz célszám.

Az ajtót betörték!

6-os ajtó: Masszív darab, az ajtón lévő zárszerkezet gombfogós, nem nyílik. A terem ajtajára valaki nem sajnálta a fáradtságot, hogy tetejétől az aljáig és a küszöbre is szent zsoltárok szövegét vésse fel. Az ajtót így gonosz/ördögi teremtmény át nem lépheti, meg sem érintheti.
Az ajtó kinyitása (szakértelemmel) nehéz célszám, berozsdállt darab már. Betörése (erővel) nehéz célszám, mert masszív még mindig. Betörése baltával (Állóképesség) nehéz célszám.

Az ajtó zára megrongálódott, szét lett szerelve. Az ajtó nyitva van. A zsoltárokat késsel kaparták meg.

7-es ajtó: Masszív darab, de nincs kulcsra zárva. Egy szöveg van igényesen, szépen felvésve rá zarrai nyelven:
"In conscientia pura
Tum absque noxa erit!
Qui confitetur peccata sua, et toto corde et pura,
Supplicio mercedem recipias a iudice!"

Nehéz célszám csak magasan iskolázott, akadémikus vagy varázshasználó karaktereknek a nyelv megfejtése (szakértelem):
"Lelkiismereted tiszta legyen,
Bántódásod akkor nem lészen,
És ki bűneit tiszta szívvel megvallja,
Büntetését s jutalmát a bírótól megkapja."

Az ajtó nyitva áll.

8-as ajtó: Masszív darab, egy varázskör van rá felfestve, körülötte és benne rúnák.
Varázstalan számára nehéz célszám, varázshasználó számára közepes célszám felismerni (szakértelem), hogy ez egy fogvatartó rúna, amiben a Geminae jele van.
Csak varázshasználóknak és legendaismerőknek nehéz célszám az ismeret (szakértelem): A Geminae az Ikrek, akik egy incubus-succubus testvérpár.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#6 » 2018.05.05. 21:39

7, A Bíró:

Nem túl nagy helységbe nyílik az ajtó, bent egyetlen asztal van, mögötte párnázott karosszék.Az asztalon gyertyák, jurátusi kódexek avítt korokból, köztük I. Stephanus Eldalos törvénykódexe, mellette I. Vladislaus Eldalos és I. Kalistus Eldalos törvényei. Bullás pergamenek engedményekkel, rendeletekkel, beszáradt íróeszközök, pecsétlő, vaskos irattartó, melyekben pergamenek sorakoznak.

Az irattartóban további bejelentések olvashatóak, ismeretlen személytől. Így ott van Vercole (a vád, hogy felgyújtotta részeg tobzódásában a Kastélyt), Alexi (többször merényletet hajtott végre egyedül és társakkal a Kastély ellen), Jezabel (romba döntötte a könyvtárt, megkárosítva a Kastély szellemi értékét), és Ramon (aki szintén felgyújtotta a kastélyt), és így tovább. Láthatóan minden eset a Kastély elleni esemény volt...

A Bíró és a Hóhér feladatuk végezvén eltávoztak ebből a halandó világból.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#7 » 2018.05.05. 22:41

6, A Sötét Nagyúr:

A kis helység sötétjében egyetlen fekete vaskoporsó található, melyet hét masszív lakat zárt le. A koporsó tetejét az Egyisten napdárdája díszíti. Valaki leverte a lakatokat, és felnyitotta a koporsót, mely most üresen tátong.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#8 » 2018.05.19. 19:10

5, A Boldog Asszony:

Odabent egy kisebb szentély rejtezik. A falakon az Egyistent dicsőítő hymnusok, zsoltárok sorakoznak táblákba vésve, közöttük parancsolatok, dogmák.

Az ajtóval szemközt díszes oltár áll, java részét elfoglalja a rajta álló életnagyságú szobor: Sudár termetű asszony, tekintetét az égnek fordítja, egyik kezével őzgidát szorít magához, a másikkal egy kupát tart előre. A talapzatán kopott felirat:
„Dilige proximum, Da tuis vitae.” (Szeresd felebarátod, ajándékozd meg az élettel.)
Az oltár két oldalán egy-egy kőtál pihen üresen. Középütt gyertyák és gyertyacsonkok.

Felismerés csz nehéz (egronoknak vagy képzett külhoniaknak): Ő Agnes Diona Cottaigne, avagy Boldog Diona. A legenda szerint egron asszony volt, aki képes volt megáldani a vizet. Remeteként élt a Vörös-hegység egyik barlangjában, és aki elzarándokolt hozzá, lett légyen bármilyen betegsége, ha a barlang forrásából kínálta Diona, azonnal meggyógyult.

Tiszta forrásvizet kell önteni a kupájába és a két edénybe két oldalt. Ekkor az halk sistergéssel elfolyik a kőtálakból, majd pár pillanat múlva halk kattanás hallatszik, és az oltár alján kipattan egy kis fiók. Ez vissza is zárható.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#9 » 2018.05.19. 20:53

4, Az Alkimista:

Az ajtón túl alkimista labor várja a társaságot. Oldalt ládák, polcok gondosan lezárva. Teljes felszerelés van itt, igaz, a labor elég poros, a növényi összetevők elrohadtak, de a csontok, porok, kőzetek még megvannak. Középütt az asztalon felállított párló áll.


Avatar
Mord
Hozzászólások: 385

Re: A Hétpróbások Kriptája

Hozzászólás#10 » 2018.07.22. 11:28

3, A Pusztító:

A helység közepén egy hatalmas kőszarkofág pihen. Teljesen dísztelen, puritán, egyszerű szarkofág. Két oldalán egy-egy parázstartó a földön. A két szemben lévő sarokban egy-egy állvány, egyiken jókora, kék-fehér mintás kopott fa kerek pajzs, a másikon egy régi, poros sodrony vértezet, vállrészét vastag bunda díszíti, csatos öve díszesen munkált.
A falon szemben egy szőttes, molyette már, de még élénk színű: Hatalmas férfi látszik rajta, hosszú szőke haja, loboncos szakálla leng a szélben, pajzsát és baltáját harcra készen fogja, és legyőzött ellenségein tipor.
A szarkofág kőlapja eltolva, a test elmozdítva benne, tehát valaki már kifosztotta a sírt.


Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég