A Téli kastély

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
handsofgod
Adminisztrátor
Hozzászólások: 22

A Téli kastély

Hozzászólás#1 » 2017.05.10. 19:48

Kép

A Téli Kastély Egronia északi részén, a Haragos folyó Rideg-tengerbe ömlő tölcsértorkolatában álló Köd-szigeten áll, magas tornyai fehéren és szürke sipkákkal égre törve emelkednek ki a szigetet borító sűrű erdőből.. A kastély hatalmas, több száz vendégnek is képes lenne helyet adni, s magas sövény veszi körbe, elhatárolva a sziget erdejétől. A legközelebbi város Zubogó városa, hajón sodrással szemben s lovon két óra alatt elérhető, fél nap is megvan a part mentén.

További leírást itt találsz:
http://www.kastelyakodben.hu/Vilagleiras

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 276

Re: A Téli kastély

Hozzászólás#2 » 2020.02.07. 11:48

A Fény Megtestesülésének 1405. éve, Fergeteg havának 07. napja
A Hajnali Szűz csillagállás napja

Halkan dudorászva halad felfelé a toronyban, kezében a könnyű, vasalt ládát tartva, oldalán kisebb bőr válltáska. Ki nézné többnek, mint könnyeden mozgó árnyéknak, kísértetnek egy kastélyban, melyben annyi vér folyt, annyi szenvedést véstek a falaiba. Csak a csizma magas, vasalt sarkai koppannak, s így józanítanák ki a szemlélőt: lidérc semmiképp nem lehet hát. Ha lenne szemlélő. De a csendet nem töri meg szusszanás sem, csak az ütemes kopogást felfelé a lépcsőn.
A toronyszobába lépve végigfuttatja a pillantását a benti játékokon. A boldog gyermekkor megannyi kincse és kalandja sorakozik ott, kusza rendetlenségben, mintha imént még gyermek játszott volna vele. A hintaló kissé megbillen, bólogat az egyszarvú... úgy is van az talán.
Gyors, csendes léptekkel járja körbe a szobát, de nem talál arra utaló jelet, hogy ne működne, amit egyszer már megvalósítottak. A szépen faragott kis asztalhoz lép, a ládát azon nyitja ki, s négy fél-öklömnyi holdkristályt vesz elő. Kisebb vagyon, de a célnak semmi más nem felel meg. Az egyezésnek minden elemében tökéletesnek kell lennie, különben mit se ér az egész... a rejtek nem marad többé rejtek. A kristályokban sűrűn kavarog a vér, sápadt fehérségük vörössel keveredik. Óvatosan helyezi a szoba négy pontjára őket, minden cicoma nélkül. Nem kell, hogy kitűnjenek, nem kell, hogy bárki érdeklődését felkeltsék. Mesekönyvek mögött, játékkardok ládája mélyén, ágy alatt, ruhásszekrény alján rejteznek az előkészített támpillérek. A szoba közepén olvasztott vörös és arany gyertyaviasszal rajzol bonyolult mintázatot. Közepére frissen serkenő vére csöppje hull. S énekel hozzá, énekel a hajnali pacsirtáról, a folyó csörgéséről, a csillagok fényének kihunyásáról a pirkadó égbolton, és a leányról, aki szűz, tiszta, és mézarany hajú. Végül szőnyeget húz a jel fölé. Vérrel rajzol madáralakot az ajtó belső felére, s a vörös vitaet azonnal felissza a míves, lakkozott deszka. Minden darab a helyére kerül. Minden kulcs a zárban elfordul. A bőr oldaltáskából az asztalkára puha bársonyt terít, s díszes sápadtarany diadémot helyez rá, három sápadtarany érmével. Az aayisi relikviákat letakarja a bársony másik felével.
Egész ki is merül, mire végez mindennel. A szobán végignézve elégedetten konstatálja, hogy nem lát semmi figyelemfelkeltőt. Sarkon fordul, kilép, az ajtó zára halk csikordulással kattan mögötte.
- Dìon maighdean na maidne ort! A Hajnali Szűz oltalma rajtad. - Érinti meg az ajtó lapját. A mágia utolsó cseppjét szívja el a testéből a rituálé, fulladva ingerli köhögésre. A gyengeség átjárja tagjait, hideg veríték borzongatja a hűvös, huzatos folyosón. Lánc csörren a kastély csendjében, és tudja, hogy az ő láncai azok.
Mégis...A kilincset érintve lép be a szobába ismét. Tekintetét végighordozza a gyermekjátékok kuszaságán. A hintaló billen, az egyszarvú biccent. A kis asztalon néhány ottfelejtett könyv, szénceruza rajz. Jezabel elmosolyodik. Ahogy lennie kell. Semmi változás.
- Szörnyetegként viselkedni könnyű. Talán megpróbálhatnánk emberek lenni. -

Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég