Harmatföld

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
von Frundsberg
Adminisztrátor
Hozzászólások: 377

Re: Harmatföld

Hozzászólás#261 » 2021.04.06. 18:10

*Callum Lorne-t a komtur tábori ebédlőasztalára kiterítve találják a másik sátorban. Noha tűz duhog a vassárkányban, leheletük mégis látszik idebenn. Pap imádkozik mellette szüntelen, s felcser sürög körülötte, bár a két kormos, posztóba, prémbe öltözött alakról nehéz lenne eldönteni hirtelen melyikük melyik. A thain akár a terítékre hordott nagyvad. Ludmilla tán sosem látta még ily kiszolgáltatottan a mindig harcias nemzetségfőt. Haját, szakállát leborotválták, arcán féltenyérnyi hólyagok csúfkodnak, s a bőr torzra pörkösödött rajta, ajkára groteszk örökmosoly olvadt végleg elcsúfítva a lordot, s bal szeme, akár a homályos ólomüveg, szürkén, világtalanul mered a semmibe, hisz szemhéjával együtt perzselte ki azt az arcába hullott üszök. Bal karját könyökből fedi a szappanszagú pólya, a wetomann seborvos csendes szóval mutatja meg a lemetélt csonkot, min a szétrepedt bőr alól már csak a csont sárgállik elő. Lord Tyrosh tényleg nem túlzott, Ludmillát a tűzön felejtett sültre emlékezteti, s nagy szörnyűségére még a szaga is azt idézi eszébe. Szaggatott légzését, mivel előtte csak az életbe kapaszkodó makacs kétségbeesés mozgatta horpaszát, a beandanték tudománya teszi nyugodttá és erőssé. Pihennie kell, amennyire csak lehetséges. Bár fél szemét és balját elvesztette, Ludmilla bizonyos benne, hogy ez egy cseppet sem veti majd vissza híres harci kedvét.*
-A szentek kegyelmezzenek..-*Sergius Abelus elhül, amikor elhagyva a szanitéc sátrát a rögtönzött tábor túlsó felén meglátják az egyik szekérhez bilincselt foglyot. Két fegyvernök vigyázza, kik tüzük mellől lándzsájukat rászegezve, iszonyodva figyelik, ahogy a szakállas wallet éppen önnön kezét próbálja lerágni, hogy szabaduljon a béklyótól, ahogy a csapdába esett állat tenné. Vörös szakállán vére csorog alá, az éjszakai hideg látszólag mit sem zavarja.*
"....spieß voran!"

Avatar
Jezabel
Hozzászólások: 361

Re: Harmatföld

Hozzászólás#262 » 2021.04.06. 19:12

Miután maga mögött hagyta a vezéri sátrat, inkább egyedül vonult el, magához ragadva egy fáklyát. A tábor szélén telepedett le, s beletelt némi időbe, mire képes volt teljes nyugalmat magára erőltetni. Onnantól már csak az ének szavát lehetett felőle hallani, s volt abban egyházi könyörgés, honvágy a haza után, vagy épp szerelmese után. Órákon át. Töretlenül. Amikor már ismét elég erősnek érezte magát, csak akkor állt fel a hideg földről, s kereste fel Callum Lorne testét.
- Úgy tűnik nem voltam elég gyors. Minden esetre Önök nagyon szép munkát végeztek. Köszönöm!
Bár sajnálatot érez a megcsonkított, fájdalommal küszködő férfi iránt, mégis keserű harag vegyül ebbe a szánalomba. Alighanem soha többé nem fog tudni már walletra nézni anélkül, hogy a nyál meg ne gyűlne a szájában, hogy leköphesse. Legalábbis most így érzi. De ha már büntetni kell, akkor a büntetés legyen gyors, mások szenvedését nem állhatja. Elsuttogja hát a varázslat igéit a férfi fülébe, s hagyja, hogy az élet csókja, mellyel illeti, irányítsa a bűbáj miazmáját a testben. Amit meg lehetett gyógyítani, az meggyógyult, kínt immár nem okoz. Amit nem... nos, a férfi kénytelen lesz maszkot viselni, és egy kézzel kell forgatnia a kétkezes fejszét mostantól.
Szót nem szól, ha végzett, csak sarkon fordul, és távozik.
Amúgy is elmondható, hogy nagyon szótlan. Nincs ezen mit csodálkozni persze. Aki nem tudja, mi történt a sátorban, egyszerűen a fájdalom és fáradtság, meg az áldatlan állapotok rovására írhatja ezt, aki meg jelen volt, az tudja, miért.
Nagyon nem változik ez akkor sem, mikor a fogolyhoz érnek. Csendben, érzéketlen ridegséggel figyeli annak igyekezetét, hogy megcsonkítsa önmagát. Hosszan figyeli annak nagy igyekezetét, majd felsóhajt.
- Ezek aztán semmit nem változtak. Ahogy láthatja, atyám... teljes megszállottság. A legalapvetőbb igényeit is feladja, gyakorlatilag nem is él, csak létezik. Ösztönlény, mely csak ura akaratának kíván engedelmeskedni. A Kék Halál nevet a kelő Kék Holdról kapta, és mert ha jobban megnézi, a szeme teljesen éteri kék árnyalatot mutat. Az összes wallet harcos, aki az őrtoronynál volt, és nem halt meg, most ilyen bestiaként menetel fel a Próféta csúcsa felé. Bármit is zártak be oda, az most nagyon is aktív, és egyre erősebb. Hmm... Cormwall, szólj kérlek, hogy ide erősebb őrség kell. Feszítsék ki a szekérre, vagy mit bánom én. És szükségünk lesz három lóra. Azonnal. Egyébiránt meggondoltam magam. Vigyék Sárkánykőre, ott az egyik tömlöcben jó helye lesz. A rácsokat nem tudja elrágni... Az Akadémia néhány tudósa ölni tudna, hogy egy ilyet tanulmányozzon... és azt hiszem, az egyház is szívesen gyakorolná rajta az exorcizmust. De nem itt.
Ezen felül már csak csendben várakozik a hidegben. Az atya azt tesz, amit akar... de ő maga a tábort figyeli. És bárhogy is lesz, amit lát, az nagyon elkeserítő. A papokért semmit nem tehet jelenleg... akit elvittek, azért nem mehet már fel. Így hát csak megvárja a lovakat, s nyilván az atya is érti, miért is kellett a három hátas.
- Most már indulhatunk vissza Zubogóba. Apropó, atyám, hosszú az út, akarja még, hogy elmeséljem, miként esett Baladur jogarának megtalálása? Meg fog tartani, míg apróra elmondom, főleg, hogyha mindig félbe szakítanak, hogy leszidjanak! Iiigen, ez máris közös vonásuk, hála legyen érte az Egynek! Szidhatnak egész úton...
-Emberi törvény kibírni mindent, s menni mindig tovább, még akkor is, ha nem élnek már benned remények és csodák.-

Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég