Tündérerdő

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#101 » 2021.07.27. 15:12

Veras belép a szobába és orvos énje átveszi felette az irányítást. Határozottan elmondja Raella asszonynak, hogy mire lesz szüksége.
- Főzzenek ki tiszta fehér kendőket,és lepedőket majd szárítsák meg és vasalják ki! Az anya minden ruhájához csak szappannal mosott kézzel érhet bárki. A mosott kezet tiszta kendőben lehet csak megtörölni, senki fia hajában nem! Szükségem lesz egy vagy két ügyes kezű asszonyra aki nem babonás, hanem értelmes. A származás ezesetben nem számít. Babonás locsifecsik nem jöhetnek erre a szintre és olyan forma őrök sem. Dulan a teremben fog segédkezni nekem és őrködik, ha asszonyom megengedi. Szeretném nagy lepedőkkel vagy paravánokkal az ágyat körbevenni. Kellene egy dézsa is amiben Shienad fürdőt vehet. Szükség lenne egyszerű, tiszta, kifőzött hálóingekre, hogy cserélni lehessen azokat. A hölgyet le kell vetkőztetni, hogy megvizsgálhassam.
Aztán a viselős leányhoz szól.
- Igyekszem a legjobb tudásom szerint szolgálni önt és a születendő gyermeket. Ehhez azonban a bizalmát kell kérnem. Doktorként meg kell engednie nekem, hogy úgy lássam és olyan testrészein vizsgáljam meg, érintsem meg magát, ahol csak az édesanyja, vagy a férje ura látta és érintette meg utoljára.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#102 » 2021.07.27. 16:19

Az asszony bólogat Veras minden szavára, míg Dulann leginkább kétségbeesve csuklik, és úgy néz Verasra, mintha az a kegyelemdöfést adta volna meg neki.
Valahogy az ifjú anya is így van vele, nagy szemeket mereszt a doktorra, és segítségkérőn bólint Raella asszonyra.
- Úgy lesz jól, leányom. Végig itt leszek veled, a doktor az engedélyem nélkül semmit sem tesz.
- De ez... illetlen. Nem szabad...
- Én meg azt mondom, hogy szabad. Majd elszámolok én a ház urának, nem a te vállad nyomja ez a teher. A te dolgod az, hogy elfogadd a segítséget, mert téged, és az unokám is életben akarlak tudni. Nincs ellenvetés!
- Ni... nincs. Nincs ellenvetés, Raella asszony. Mit... mit csináljak most... uram? Doktor...?
Valószínű első terhessége a fiatal lánynak. A ruhák persze nem sokat mondanak a valós alkatáról, hogy képes lehet-e kihordani. De fél, ahogy közeledik a napja. A kezdeti boldogságot most már szorongás váltja fel. Nem is csoda... a gyermekáldás igazi csoda, de néha a Halál is meg van hívva az ünnepre.

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#103 » 2021.07.28. 14:07

- Szükségem lesz majd a nagy ládámra Dulan, ami a nyereg mögötti hevederre van erősítve, és kelleni fog a tömlő is amiben a szesz van. Indulj, de csak óvatosan! Ne sietősen jöjj vissza, hanem magabiztosan.
A fiatal lányhoz fordul.
- Meg tudja-e mondani Shienad, hogy hozzávetőleg mikor fogant a gyermek? Közben megkérem Raella asszonyt, hogy vegyük le ezt a finom ruhát erről a gyönyörű kismamáról - bár nincs szokásban ez a kifejezés errefelé a leendő anyákra nézve, Veras előszeretettel alkalmazza, mert általában bíztató a viselős betegeire nézve - csak az alsóruházat maradjon.
Miközben vetkőztetik a lányt a doktor tovább nyugtatja.
- Ne féljen kedves, Raella asszony a tanú rá, hogy erényei és tisztessége makulátlan marad Isten és ember előtt. Milyen volt az elmúlt néhány hétben a közérzete? Vannak fájdalmai? Étvágya van? Az árnyékszéken minden a megszokott rendben folyik?

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#104 » 2021.07.30. 11:01

Dulann szusszan, bólint, sarkon fordul. Az, hogy szülésnél kell asszisztálnia, alighanem sokkal rémítőbb számára, mint az, hogy a sajgó lábával ismét meg kell majd másznia a tornyot.
Hárman maradnak hát a szobában. A leányt az öltözőparaván mögé kíséri Raella asszony, hogy ott segítsen neki a vetkőzésben.
- A fiam két éve vette el a mi szépséges Shienadunkat, aki akkor még épp csak kivirult. Hetedik holdhónap óta egyáltalán nem vérzik. Korai rosszullétei is nyolc hónappal ezelőtt kezdődtek. Sajnos a veszteségünk...
- Még nem biztos, hogy...
- Nem. Még nem. Hagyjuk is ezt most. Kay doktor, néhány hónapja úgy tűnt, a gyermeket elveszítjük. Ennek... érzelmi oka volt. Azonban a Sigune-vér erősebb, mint gondolnánk. Hogy ne lenne erősebb, ugye kedves? A gyermek él, mozog, gyakorta nagyokat rúg.
- Igen... azt mondjuk abbahagyhatná.
- Hjaj csacska gyermekem, nem hiszem, hogy majd mi meggyőzzük. Így ni... most gyere az ágyhoz szépen...
Tiszta, finom alsóruházata van a lánynak, egyszerű, nem hivalkodó darab. A doktor kérdéseire még mindig a nagyasszony felel, nem a kismama.
- A leány étvágya jó, egy kicsit kívánós is, ugye, kedvesem? Gyakorta kell vizelnie, de nem égeti. Az izmai húzódnak a medencéjénél, erre szokott panaszkodni.
A közérzetéről egyetlen szót nem ejt a nagyasszony, de Kay összerakhatta már: a fekete ruha, a kisírt szemek, és a korábbi beszélgetés alapján az anya és a feleség gyásza ez, és a leány még reménykedik... a reménnyel pedig nő a kétségbeesés is.

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#105 » 2021.08.01. 14:38

Veras arra gyanakszik, hogy talán erőszakos módon próbálták valahogy elhajtani a gyermeket, s ennek nem annyira örül.
- Pihengessen egy kcsit még kedvesem amíg ide ér a segédem, addig beszélek még Raella asszonnyal.
félrevonja az úrnőt a doktor és halkan faggatni kezdi.
- Az érzelmi alapú majdnem elvesztésről .. beszélne nekem erről kendőzetlenül? Mi történt pontosan asszonyom? Látom a gyászukat, de tudnom kel, hogy min ment keresztül a kismama és azt is, hogy ennek milyen testi tünetei voltak. Hogyan került veszélybe a baba és az anya?

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#106 » 2021.08.01. 15:16

A leány az ágy szélére ül, csendben várakozik, így van lehetősége Kaynek félrevonni a hát úrnőjét. A kérdésre annak vonásai megkeményednek, kissé felszegi az állát.
- A fiam eltűnt. Én meg vagyok győződve a haláláról, anyai megérzés ez. Shienad mély fájdalma akkor nagyon erős volt, nyugtató teákat kellett adnunk neki. Semmi veszélyeset, kamillát, csipkét, mézet kevertünk neki, gyakorta kapott tejet is. Azonban görcsölni kezdett tőle, így abbahagytuk. A gyermeket szerencsére nem vesztette el. Most a levendula segít neki, így legfeljebb csak zokog éjszakánként. Ezen nem tudunk segíteni. Még reménykedik... amíg remél, addig nem tudja elengedni a gyászt.

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#107 » 2021.08.05. 13:36

Nem sokra megy Veras a ház úrnőjének beszámolójával. Talán még nem is a teljes igazságot osztotta meg vele. Mit van mit tenni, megvárva a felszerelését komolyabb vizsgálatba kezd.
- Meg fogom kagylózni a pocakját kedves, meghallgatom, hogy milyen a baba szíve dobbanása.
Ehhez tényleg egy kagylóból készült eszköze van a doktornak, amelyet a déli karavánok ékszerárusaitól szerzett néhány évvel ezelőtt. Nagyon érdekes és értékes darab, mivel teljesen szimetrikusan, körkörösen növesztette néhai tulajdonosa. Erről röviden be is számol a hölgyeknek, csakhogy elvonja a figyelmüket magától a vizsgálattól és az azzal járó esetleges kellemetlenségtől ami abból adódhat, hogy az orvos az anya fedetlen hasán fog ide-oda vándorolni és ráhajolva kagylózni, hallgatózni.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#108 » 2021.08.08. 12:08

Dulann inkább mégis az ajtón kívül áll meg, miután lerakta a táskát az asztalra. Ő aztán nem tölt bent egy percet sem az alsóruhában lévő leánnyal, kedvesebb neki annál az élete.
A kismama még mindig zavarban van, úgy pironkodik, mint első éjszakás leány a nyoszolyán, de nyugodtan fekszik, és próbál odafigyelni a doktor kagylókról tartott előadására. Raella csak a kezét fogja, szót nem szól, őt annyira nem köti már le a történet.
- Itt nem nagyon vannak kagylók... a partra pedig messze van kimenni... - motyogja Shienad, miközben a baba egyenletes, nyugodt szívverését hallgatja a doktor.
Sőt, egy pillanatra megemelkedik egy ponton a bőr a lány hasán, az egy kissé megrándul, feljajdul...
- Jaj... de harcias lesz... engem már nagyon gyötör. - Panaszkodik a fiatalasszony.
- Csss... nincs baj. Csak rúg odabent. - Csitítja a ház nagyasszonya. - Ne aggódj, ebből is látszik, milyen erős. Ugye, doktor?

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#109 » 2021.08.09. 07:40

- Rendben van, szép tiszta dobogást hallok. Most meg fogom nézni, hogy mikor is akar kibújni ez a gyerek.
Mielőtt ezt a doktor megtenné, alaposan szappannal kezet mos, majd megkéri az úrnőt, hogy öntsön a markára némi szeszt amit borostömlőben hozott fel neki Dulann. Miközben jól bedörzsöli az ujjai közé mindenhová az alapesetben torokégető nedűt, elmondja a lényeget.
- Az anyuka pocakja olyan mint egy vár, s a várból a kapun lehet ki- és beközlekedni. Ezt a kapu akkor kezd kinyílni, amikor a gyermek elég naggyá válik ahhoz, hogy megpróbálja kinyitni. Ez néha nehéz feladat egy gyermeknek, így meg kell néznem, hogy segíteni kell-e neki.
Ránéz Raella asszonyra, hogy hagyja jóvá a műveletet amire készül, majd Shineadhoz fordul, de igazából ez mindkét nőhöz szól.
- Ön a Sigune örököst hordja a szíve alatt. Már nem gyermek. Amikor kislány volt, úgy beszélt, mint egy gyermek, úgy gondolkozott, mint egy gyermek, úgy viselkedett, mint egy gyermek. De immár elérte az asszony kort. Mostantól elhagyja a gyermekek szokásait. Viselkedjen hát úgy, ahogyan egy asszonynak illik. Csak tapintással tudom megvizsgálni, hisz nem látok bele az ön testébe. A legerősebb izom a férfi karjában van, mert ott van rá szüksége, az asszony legerősebb izma pedig az a kapuizom, amit most megvizsgálok. Óvatos leszek, de határozott. Tudom, hogy kellemetlen lesz, ha fájdalmat érez szóljon, de általában ez nem fáj, csak kellemetlen.

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Tündérerdő

Hozzászólás#110 » 2021.08.10. 16:05

Ha Raella asszony engedi, akkor lehet, és Raella asszony engedi. A lány halk nyögéssel, nyöszörgéssel tűri a vizsgálatot, melynek eredményeképp a doktor megállapíthatja, hogy mindössze néhány nap szükségeltetik, a gyermek kifejlett... ám valahogy valami mégsem jó vele. A fej deformáltnak tetszik a tapintás alapján. Biztos, hogy valami ott nincs rendben, a fejforma nem teljesen szabályos.
Mire ezzel végez, a kismama arca szégyentől ég, míg a nagyasszony szeme is villámokat szór, bár nem a doktorra. Kay tudja, hogy vékony jégen lépked. Zarovarban a fejlettem orvoslás és szabadabb erkölcs világában ettől nem háborognának, de ezen a barbár földön....
- Doktor, ami most történt, az mostantól mélységes titok. Ez neked is szól, Shienad! Senkinek.... senkinek nem mondhatod el! A gyerek egészségéért mindent megteszünk, de ha ezt megtudja a ház ura, a doktornak nem lesz feje, és mi sem nézünk szebb kilátások elé.
Shienad erőtlen bólint csak. Egy ilyen élmény is nagyon kimerítette, mi lesz itt a szülés beindulásakor?

Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég