Harmatföld

A Téli kastélynak és annak környékének játékterülete.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Mord
Hozzászólások: 422

Re: Harmatföld

Hozzászólás#151 » 2019.02.07. 16:07

A hirtelenvörös leány zöld szemeit lesüti, és meghajtja magát, kissé esetlenül, de nem rég kezdte csak gyakorolni. Ruhája szürke, egyszerű vászon ruha, bár tegnap cicomásabb volt, még nyakláncot is tett. Vagy tehetett.
- Igen, uram. A nagyasszony nemrég vett maga mellé, és tegnap volt szerencsém a vacsorán szolgálni. De most bizonnyal orrol rám.
Szegény leány nem csak szégyenlős, de egyben igen neki is van keseredve, hiszen ha valóban a vár úrnője mellett szolgál, aligha kellene neki a kefével a rideg padlót súrolnia ott, hogy minden nap koszolnak a férfi csizmák.
A címerterem ugyanis a vár egyik büszkesége, ahol többnyire nyári időben a fogadásokat tartják, de mivel befűteni igen macerás, így hacsak nem maga a király érkezik, vagy Chelley báró, akkor nem használják. Fogadások mellett igen alkalmas még a fiatal úri legények harci képességeinek csiszolására is. A teremben a kandalló felett s körben mindenfelé címerpajzsok vannak felakasztva, az oszlopokon Lorne vadkanja lengedez lobogón, de akadnak ott igen bizarr bestiák torzói és fejei is.

A lány szégyenlősen ácsorog, arra vár, hogy engedélyt kapjon a munka folytatására. Kezére ráhűl hamar a szappanos víz, mi már ugyancsak langyos csak a vödörben, s annál koszosabb. Az ujjai ki is vannak vörösödve, ahogy a kefével gyötri a padlót, fehér köténye és szoknyája alja most csupa nedves kosz.

Avatar
Szürkefarkas
Hozzászólások: 9

Re: Harmatföld

Hozzászólás#152 » 2019.02.08. 01:25

Másodpercre leveszi Siusanról a szemét és mohón bejárja vele a termet. Vajon a warg-trófea is itt leli meg majd új otthonát? Minden bizonnyal…Aztán pár generáció és addigra a történet annyit változik, hogy úgy fogják majd tudni, Lorne pusztakézzel vetett véget a dög szánalmas életének.
A rövid gondolat után visszaréved a lányra. Annak is inkább kezére. Kis bűntudatot érez, elvégre az ő reze miatt kell itt senyvednie ennek az árvácskának. Rosszul gondolta a pozícióját. Az a szipirtyó meg nem kérdezősködött (szerencsére), ám nem is magyarázkodott. Csak elvette a pénzt és megígérte, hogy holnap ekkorra már a címerteremben lesz. De talán ezt is előnyére fordíthatja. Biztató mosollyal fogná meg a lányka kezeit, olyan illendőséggel, ami ladyt illetne.
- Nyugodj meg drága Suisan. Nemvaló egy társalkodólánynak – ezzel kicsit magasabb polcra emelte, mint amin valóban helyet foglalhat, viszont néha ilyesfajta rejtett bókokra is szükség van. – a kézilányok munkája! Ezt a sértést lovagként nem vagyok hajlandó eltűrni! Jelenleg a házban nevem van és tekintélyem, ezekkel igyekszem szolgálataidat az úrnő számára vonzóbbá tenni. Szavamat adom. Erre, és arra, hogy soha többet nem kell majd ezt a nagytermet sikálnod. Csak tönkre tennéd ezeket a gyönyörű kacsókat! – bajsza alatt bátorító mosoly és kék szeme a másikét keresi.
"És azt meséltem már, hogy...?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 422

Re: Harmatföld

Hozzászólás#153 » 2019.02.09. 11:45

- Uraságod igen kedves....
A leány igencsak zavarban lehet, mert nem tudja tartani a szemkontaktust, inkább lesüti a szemét, és ha a lovag engedi, a kezét is visszahúzná annak kezei közül.
- De attól nekem most még fel kell súrolnom a padlót, mert délben már a kis Lessára kell vigyáznom. Bocsássa meg hát az úr...
Apró bókolással térne vissza a munkájához, még mindig szűzies tartózkodással.

Persze ennek más oka is lehet. Messziről hallani a döngő lépteket és öblös nevetést a folyosóról, ahogy a ház ura közelít, s pillanatokkal később be is lép az ajtón.
- Nah hát itt vagy, Szürke lovag! Beszédem lenne véled, gyere csak velem ki a vár falára egy sétára!
A lord most is fegyvert és könnyű bőr vértet hord, mintha bizony minden percben támadásra számítana. Persze Lorne-éknál így van ez mindig, itt állandó a fegyveres készültség, és talán még kardjával is alszik a thain.

Avatar
Szürkefarkas
Hozzászólások: 9

Re: Harmatföld

Hozzászólás#154 » 2019.02.09. 12:44

Még utoljára megnézi magának a lányt, mielőtt követné Lornet. Alakja mellett gyakorlati haszna sem lebecsülendő. Ha a házasszonya mellett van, nem lenne utolsó kém se. Jó lenne tudni, hogy mikor leszek elég.
Azzal követi a thaint. Nincs ellenére az állandó készültség és a mindenből sugárzó millitarizmus. Sőt, éppen kedvére is van. Valahogy a tartományokra emlékezteti a világnak ez az apró szeglete. Persze kevesebb a csinoska, az úr és erősebb a vidéket uraló fő. Viszont akadnak hasonló vonások a thain és sok óvatos Ehrenmänner közt…
- Nyílván sokan mondták már – kezd egy gondolatba, míg ki nem érnek. – de ajánlatos lenne hamar újranépesítened Makkos falvát, hogy pozícióidat erősítsed, uram. Ha szemed Zubogó felé irányítod ott most sok az ember. Olyan ember, akiket a lehetőségek vonzottak ide. Adj nekik egyet és ki fogják használni… Persze uram, nem valletek lesznek azok, de ha mindenképpen arra vágyol, hogy azok legyenek, azzal értékes időt és adót veszthetsz. Ha rám hallgatsz, gyorsan cselekszel, mert te vagy itt a legnagyobb úr, ezt mindenki tudja, így neked van a legtöbb rosszakaród… Ami pedig a valletkérdést illeti, az, ki itt le akar telepedni előbb-utóbb azzá válik, a rossz vért meg kiverik maguk közül egyhamar. Ezt a tanácsot már tegnap megakartam osztani veled, de mulatás közben ne beszéljünk komoly dolgokról, ez az én filozófiám.
"És azt meséltem már, hogy...?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 422

Re: Harmatföld

Hozzászólás#155 » 2019.02.09. 14:42

- Azt mondod? Hogyisne... nem fogom a thainoktól hallgatni, hogy a földem elszakad a gyökerektől. Nem. Hidd el, jó uram, tavasszal újra lakni fogják a falut. Valletek.
Lorne mosolya kissé fölényes, mint aki többet tud, mint a lovag, ami nem is lenne csoda, hisz mégiscsak ő ennek a földnek az ura. Azt pedig már Szürkefarkas is megtapasztalhatta, hogy e keménykötésű, durva északi nép igen büszke a vérvonalára, s bár elviseli az idegen áthaladtát földjein, de hogy megtelepedjenek? Na még mit nem... Az ősök földjét nem szánthatják idegenek.
- Volna itt valami. Te bejáratos vagy abba a pokolfészekbe. Azonban valaki más is... Egy nő. Nem is akármilyen nő. Lady Ludmilla Sant...khmhmm.... Chelley, e tartomány grófnője és grófnéja. Gyanús nekem, hogy az ájtatos asszonyszemély minek jár abba a pokoli bugyorba. Meglehet, foltot hagy tán ott viselkedésével a vidék becsületén, s újdonat férjéén. Mostanában amúgy is furcsán viselkedik. Azt mondanám hát, férkőzz bizalmába, és tudd meg, hogy mit csinál a kastélyban igazából!

Avatar
Szürkefarkas
Hozzászólások: 9

Re: Harmatföld

Hozzászólás#156 » 2019.02.09. 15:55

Elképzelése sincs, honnan fog előrántani Lorne egy falunyi munka- és adóképes valletet, de hamar túllendül a kérdésen. Mindenki a maga szerencséjének kovácsa.
Odalépdel a várfal csipkéihez és rájuk támaszkodik. Messzire néz, míg gondolkozik egy percet. Mintha szemével a Ködszigeten megbúvó kastélyt keresné, de mindhiába. Messze van az innen.
Már Nemesvízben is mondták, hogy a grófnő különc. Nadrágban jár, kalandozik, és néha megmagyarázhatatlanul eltűnik a kastélyban – nemritkán napokra. Ha pedig sejtése igaz, akkor látta már e furcsa asszonyt – csak neki Salome néven mutatkozott be. Szemrevaló teremtés az is, de mi tagadás valami megmagyarázhatatlan dolog nem tetszik neki benne…
Hogy frissen házasodott, arról mintha halott is volna valamit. De nem igazán érdekelte a dolog már ekkor, hiszen bolond az, aki a mézeshetek alatt kopogtat szállásért. De várjunk csak… a kastélyban nem volt rajta gyűrű. És azon az éjjelen amikor a démonpatkány megjelent…akkor a brávó rögtön utána indult a könyvtár felé…!
- Ameddig szándékaid tiszták és igazak, addig bármiben segítek. – bólint egyet odafordulva Lornehez. – A grófnőn lesz a szemem. Számíthatsz rám.
Remélem, nem olyan mocskos az ügy, mint gondolom… Kár a szépet pazarolni.
"És azt meséltem már, hogy...?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 422

Re: Harmatföld

Hozzászólás#157 » 2019.02.09. 17:17

- Tisztább és igazabb nem is lehetne. Tudod, milyen az asszonyi természet. Mi csak... visszatereljük a helyes útra, ha megtévedt volna.
Lorne jót nevet még ezen, nomeg azért sok választást nem hagyott a kedves vendégnek, hisz ha már vendégségében tudja a vénséget, legalább hasznára legyen.
- És azért veszélyes egy átkozott hely az a kastély. Jobb ha valaki vigyáz őkelmére.
Ezzel kedélyesen megveregeti még öblös csapásokkal Szürke vállát, és folytatja a sétát a mellvéden. Persze szívesen elcseveg még, ha a lordnak van kérdése. De a feladat egyértelművé teszi: ideje java részét ismét a kastélyban kell töltenie.

Avatar
Szürkefarkas
Hozzászólások: 9

Re: Harmatföld

Hozzászólás#158 » 2019.02.10. 01:10

- Rajta tartom a szemem. Ennél többet nem ígérhetek, uram. – szól még a távozóhoz, aztán pedig visszatér a tájnézéshez. Sok gondolat kering a fejében. Szeretné hinni, hogy a grófnő ártatlan, de ez nem több a lovagban domináló asszonyszeretet óhajánál. Kár lenne a thain kezére játszani egy szépasszonyt, de ígéretet tett. Mit tenne, ha csakugyan vaj van a lady füle mögött? Reméli, hogy azok a benne is fel-felsejlő képek nemigazak. Mást nem tehet.
Nagyszerű. Erkölcscsősz lettem. Ez most vagy itt tartózkodásom csúcsa, vagy egy új mélység… Mennyi időm lehet ezúttal? Két hónap? Három? Akármennyi is, az első baljós eseményeknél távoznom kell. Már csak azt kell kitalálni, merre is… De ami ennél fontosabb most löki el magát, és lépdel hátratett kézzel az ajtó felé, hogy beszéljek egy kicsit az úrnővel és fényezzem Siusant. Értő szemem van a szolgákhoz elvégre...sok házban jártam már... Ezt is megígértem. Csak legyen haszna…
"És azt meséltem már, hogy...?"

Avatar
Mord
Hozzászólások: 422

Re: Harmatföld

Hozzászólás#159 » 2019.02.10. 11:17

Szürkefarkas nagy reményei táptalajt találnak: az úrnőnek könnyű lelkére beszélni, s a hamis vádat, hogy Siusan rossz pletykákat híresztelt volna róla, hamar eloszlatja. S hogy a leány hálás a közbenjárásáért, ki is mutatja a kóbor lovag felé: kegyesen engedi, igaz pironkodva, hogy amaz kezét csókkal illesse.
Azonban ennél tovább most biztos nem jut a jó lovag. A szűzi szemérem erősebb a leányban, s soká nem tétlenkedhet már a várban, ha nem akar vendéglátója híresen rövid türelmével visszaélni. Bár ide akármikor jöhet, szívesen látják, de feladata egyértelmű: be kell férkőznie valaki más bizalmába, s figyelni... jelenteni.


//Nos, akkor dologra fel. whip.gif] //

Vissza: “A Téli kastély és környéke”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég