Bíborvölgy

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Ihanow
Hozzászólások: 66

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#51 » 2018.06.25. 14:27

*Végül teljesen felébredve, kardját markolva szál le a szekérről, miközben a titokzatos idegen közelebb lép, és bemutatkozik. Ihanow figyelmét nem kerüli el a lámpás fényváltozása, ami láthatóan az idegen miatt történik. Nem szokványos lámpa, az már bizonyos. De vajon mit jelentenek a fényének változásai?*
-Nincs ellenemre még egy útitárs, ha már "véletlenül" arra tart amerre mi. De jobban örülnék ha nem egy maszkhoz kéne szólnom útközben, hanem az archoz amit takar.-*Szavai bizalmatlanságot hordoznak, miközben a lóhoz lép, hogy lassan nekilásson ismét a szekér elé kötni.*
-Láthatja, mi sem takarjuk el arcunk. Fedje fel hát ön is, és akkor kevesebb kétség fog gyötörni, hogy felengedjem e a szekerünkre.- *Ayra távozására csak egy bólintással reagál, hisz szavai közben is a kalapos idegent tarja szemmel. Reméli társa tudja mit tesz, és nem távolodik el a szekértől túlzottan.*
// Kívánok neked éles kardot a harchoz, jó szerszámot a munkához, és sok hordó sört a mulatsághoz.//

Avatar
Komédiás
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#52 » 2018.07.03. 15:11

– A déli út – | – A szekérnél –

A kérésre kihúzza magát, nagyokat pislog egy kis ideig nem is szól egy szót sem. Aztán némileg felháborodik:
Nheeem. Ezt? Ezt. Ezt? Ezt! Ezt nem. Nhem! Soha. Ez az én titkom s az arcomé és esetleg a kalapomé. De semmiképp sem a tiéd, sem a másiké, sem pedig a fáké. A lóé talán. Hiszen, ő úgy sem tudja elmondani senkinek, amit lát. S ha tudná is? Hmm… hát annyit húz és megy és nyerít, hogy pár nap és elfelejti. Igaz, picipaci? Szóban kedves a lóhoz, ám mozdulatot nem tesz az állat felé. Helyette köpönyegét markolássza kesztyűs kezével és meghajol Ihanow felé.
Vagy kis kockázat és réz, vagy nincs kockázat és nincs réz. Van ez így. És! Nincs beszédem sem az útra, sem mókám, sem kacagásom. Foglalja össze a helyzetet a saját meglátása szerint.

Kép
- Színház az egész világ... -

Avatar
Ihanow
Hozzászólások: 66

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#53 » 2018.07.05. 18:40

*Ihanow végez a ló bekötésével, miközben szemmel tartja az idegent, aki nem szívesen fedi fel arcát. Kezdi látni hogy a fickó kissé stikkes, ami nem teszi kevésbé veszélyessé, ugyanakkor talán mégis lehet némi haszna ha hagyja hogy velük tartson.*
-Rendben, rendben. Arca csak a lóé. De hogy lássa hogy milyen nagy szívem van, engedem hogy velünk tartson az úton. De nem kell móka, és nem kell kacagás, ahogy réz sem kell. Cserébe inkább meséljen az ulticélunkról. A Levendulák völgyéről. Mindent amit hallott, tud vagy tudni vél az ott lakókról, és a helyi urakról, befolyásos emberekről. Rendben így?- * Jobbját szavai végén a kalapos felé nyújtja, hogy kézfogással szentesítsék ezt a könnyed kis alkut.*
// Kívánok neked éles kardot a harchoz, jó szerszámot a munkához, és sok hordó sört a mulatsághoz.//

Avatar
Komédiás
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#54 » 2018.07.08. 17:28

– A déli út – | – A szekérnél –

Hallgatag bólintással és kalapja peremének megérintésével adja Ihanow tudtára, hogy megérette a kívánalmakat. Felszáll a bakra, a törp és a lámpa közé. Köpenyéből kis dobozka kerül elő, hangos kattanással nyitja fel magát és tárja fel titkait. Csíkos, kékes-zöldes-lilás apró golyóbisok ezek és még mielőtt bármit is reagálhatna a szakállas a következő jut a tudomására:

- Vidámgolyóbisok! Hehee! ^^ Amilyen hirtelen jött a nevetés az éjszakába, olyan magabiztosággal nyúl bele kesztyűs kezével a Monsieur, hogy lenyeljen egyet belőle. Már csak Ihanowon a sor, hogy él-e a lehetőséggel, vagy sem.
- Egyébiránt, Csút Magdolf a helyi seprőkészítő mester és hozzá igyekszem, hogy némi réz ellenében sepregetőt vegyek az utazó karavánomnak. Legújabb paródiám tetőpontja egy képzeletbeli összecsapás az öntudatra ébredő földművelők és a tohonya uruk között. Persze, a nép nyer, az úr veszít, engem pedig jól fellógatnak ha ezt nem a Szabad Városok egyikében adom elő. Héhéhééé Nevet fel keserűen a végén.

Hajnali fényjáték, lilás, sárgás, narancsos égbolt mi áttűnik a ritkássá váló lombozat mögül, majd felkelő nap köszönti az utazókat, meleg sugarai űzik el a hajnal csípősségét és küldik nyugovóra a lámpa kékes fényét. Madarak vidám csicsergése, virágok nyíló illata és a felhőtlen ég garantálja a mai nap pozitív kezdetét, nem is beszélve a tudatról, hogy lassan megérkeznek a völgybe.

//1-2 kör interaktolás lehetséges, amíg a völgybe nem érnek, a user választásától függően//

Kép
- Színház az egész világ... -

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 55

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#55 » 2018.07.09. 17:29

//Akkó bekk//

Ayra szó nélkül lép a kocsi mellé az útra, mikor az végre elérik annak az átokverte völgynek a határát. Maga sem tudja, miért utálja a helyet. Talán mert annyira... békés.
~Hogy szakadna rátok egy karagáj horda! Akkor aztán kapkodnátok a fegyvereitek után... Szart se ér ott a vasvilla, egyenes kasza...~
Nincs mit tenni, újból megválik a kardtól és a pajzstól, hogy a kelmék alá tegye, kurtán sem vakkantva semmit, merre járt, mit csinált. Hogy az idétlen bugris maszkos végülis feljutott a szekérre, és a törp is túlélte vele az utat, legalább arra enged következtetni, hogy mégsem útonálló volt.
Minthogy Ihanow hajtja a szekeret, a hátsó saroglyához ült fel.
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Ihanow
Hozzászólások: 66

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#56 » 2018.07.10. 19:17

*Ihanow nem kér a vidámsággolyóbisokból, fölég azért mert Monsieur nem fogott vele kezet, de nem mellékesen azért is, mert gyanúsan valami kábítószer van bennük. Csendesen hallgatja inkább a maszkos szavait, melyek nem hordoznak lényegi információkat. Bár azért furcsa, hogy ez az állítólagos seprűkészítő mester miért is fizetett volna azért bármennyi rezet is, hogy Monsieurt elvigyék hozzá. Hiszen ez volt az első ajánlata új ismerősüknek. Vagy kinek is számolt volna Csúf Magdolf rezeket a markába? Ilyesmiken gondolkodva tekint új útitársukra, majd úgy dönt hogy, inkább a saját megbízásuk megsegítése okán tesz fel neki kérdést.*
- És mondja csak barátom. Tudja kinek van a legnagyobb háza a falúban, tele szép szőnyegekkel, és rengeteg szobával. Talán egy bordély, vagy egy fogadó. Mert mi azt keressük.- * Talán megtudhatják végre hogy hová is tartanak valójában, ha Monsieur hasznost infót ad. Ayra megjelenésekor int egyet üdvözlésképpen, majd mosolyogva megkérdi.*
-Na. Találtál valami érdekeset Asszonyság?- *
// Kívánok neked éles kardot a harchoz, jó szerszámot a munkához, és sok hordó sört a mulatsághoz.//

Avatar
Ayra
Hozzászólások: 55

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#57 » 2018.07.10. 19:34

- Esküszöm az Egy élő Istenre, meg a Harcosok minden szellemeire, hogy kitaposom a kókadt csoffadt beleid, ha még egyszer asszonyságnak hívsz!
Hogy mi öröm van ebben, nem tudná azt normális ember megmondani, de ő maga nagy vigyorral közli ezt a törppel. A baj persze az, hogy tökéletesen úgy is gondolja.
- Amúgy néhány nyomot, de egyelőre nem fontosak.
Azt persze nem mondaná meg, hogy maga se biztos benne, hogy érti azokat a nyomokat, hülyének meg nem akar tűnni.
- Nógasd meg a hátast, mert sose érünk a fogadóba, én meg kezdek szomjas lenni.
"Valójában elgondolkodtam a lehetőségeiden. Aztán úgy döntöttem, egyszerűen csak nem érdekel."

Avatar
Komédiás
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#58 » 2018.07.11. 20:53

– A déli út – | – Egy órára a völgytől –

- Ehhem, ehhem, nem. Köhög bele kesztyűs kezébe, hisz’ torkán akadt a szó, amit nem akart kimondani. – Hanem azt tudom, hogy kié a legszebb. Grünhold úré a Lila Lilla Szálló tulajdonosáé. Konkurenciája a Sárga Rőt Víziló, ami ugyan nagyobb, de szebbni semmiképp sem szebb! Dörzsöli össze tenyerét, mint aki jutalmat vár a tulaj háta mögött eleresztett dicséretért. Itt fel a dombon, mögötte már a völgy és Magdolf vár minket! Kiált fel örömében és el nem árulná, hogy orra úgy viszket a friss virágillattól, hogy legszívesebben levenné maszkját.

- A Lilás Szálló csendes, békés hely, mindig tele vendéggel. A tó mellett majdnem, a falu átellenes végén. Ezzel szemben a Rőt nagy behemót, zenés hely ám sokkal kevesebb vendéggel. Nem is csoda, amilyen kosz van ott! Múltkor Ruherto sárgaborsó levest rendelt, de valami zavaros felmosólevet hoztak neki. Biztos az előző este feltörölt padlót, eheheee. Mmmh, ez nagyon jó, le is jegyzem, mikor megérkezünk! Teszi hozzá a végét inkább csak magának kijelentve. Aztán… elveszlik jó kedve Ayra érkeztével és még mosolyog is leple alatt, hallva annak harciasságát. Igen. Együtt mosolyog vele. Jó alapanyag egy újabb jelenthez és jó lecke neki az életre, hogy kit kerüljön el, jó messzire.
Felkaptat a szekér az enyhén meredek dombra, kacskaringós út vezeti be a völgyet, ami biztosan szép lehet, így, az illatáról megmondva. Bizony! Ilyen a levendula! Hamarabb érezni az illatát, mint látni a gyönyörű színű virágot. Felfordul a szekér a zöldgyeppel borított földhalom tetejére, megáll az ég felé meszelő, fehér törzsű nyírfa alatt, hogy a rajta utazók megcsodálhassák a völgyet. Mint ahogy a Kelmés ígérte: a távolban magasabb hegyek, kivéve abban az irányban, ahonnan jöttek, a völgyet alacsony, zöld dombok ölelik körül, míg maga a völgy magát a levendulamezőt, a levendulamező pedig a falut és az annak a végében meghúzódó tavat. Gyönyörű látvány ez, nem csak a ritkán látott, most pedig mindent beborító lila színrengeteg és az azzal harmonizáló mélykék tó látványa miatt, hanem mert az ég is foltokban felhős, így ahol átjut a napsugár, mint fénykűrt úgy szalad át a repedéseken, fénypontokat, fényfoltokat világítva meg maga alatt, belevágva az árnyék sötétebb részébe.

Kép

|Az első felvonás vége|

//Holnap jön a folytatás//
- Színház az egész világ... -

Avatar
Komédiás
Adminisztrátor
Hozzászólások: 58

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#59 » 2018.07.12. 15:21

| Második felvonás |

– A völgy –

Egyutcás falu ez, egzotikusan mélyzöld cseréptetőkkel, szürkével kövezett utcákkal, fából gyalult utcai lámpaoszlopokkal, virágos ablakokkal és csinos, jól kinéző házakkal. Mint bármely nagyobb Egron város elitnegyede, csak ez egy jó illatú, csendes völgy közepén fekszik ahelyett, hogy a zaj és a városi mocsok közepén ülne. A kis település bejáratánál feszül a már említett Sárga Rőt Víziló batár épületével és a többitől jobban lemállott külső falaival. Végig az utca mentén sorakoznak a kézműves műhelyek munkát adva megannyi családnak. Enyhe hamis kanyar után, hiszen a Cifra Csupor sörfőzde kiszögelléséből fakad a kerülés kötelezettsége, rögtön megmutatja magát a főtér; közepén nőalakos kőszoborral, amely frissen vágott levendula halmot tart karjában, finoman keblére szorítva azt. Az alkotás után visszaszűkül az utca, és pontosan ugyanannyi távot kell megtennie az egyszeri utazónak a falu végéig, mint amennyi ideig a szoborhoz tartott eljönni. Lila Lilla Szálló, ez az impozáns, lilás csíkokkal tarkított épület koronázza meg a települést. Mögötte pár lépésre pedig kezdődik a völgy közepe és a mélykék, kristályvízű tó.
Megannyi cégérrel büszkélkedhet a közösség és ezzel együtt ügyes kezű, kreatív mesteremberekkel, ki-ki foglalkozásába képes beleszőni a táj adottságait és a völgy jó minőségű, gazdag termését. Nincs ez másképp a helyi művészélettel sem, külön céhet alapítottak, közösségi, emeletes épületük a kőszobor szomszédságában áll. Feltűnő még a vékony narancs torony, ami a legkisebb torony egész Egroniában! Ott alacsonyodik a Lilla szállóval szemben, vigyázva mind a két őrével a rendet és odafigyelve az esetleges tűzesetre.
Csend és nyugalom, ezt hirdeti a nagy tábla, s még mást is, a völgy bejáratánál, amennyiben Ayra vagy Ihanow ismeri a betűolvasás tudományát. Amennyiben nem, maradnak a kezdetleges, szénnel fára majszolt jelek, mik hol jobban, hol kevésbé segítőek.

//Amennyiben tud a karakter olvasni és el is akarja olvasni a táblát, megteheti, megy a következő reagban. Amennyiben nem, lehet dobni mentálra, ahol: 1-3 semmit sem ért meg, 4-6 nagyjából megérti, 7-9 maradéktalanul megérti a látottakat. //


Kép
- Színház az egész világ... -

Avatar
Ihanow
Hozzászólások: 66

Re: Bíborvölgy

Hozzászólás#60 » 2018.07.14. 17:24

*Nagyot kacag Ayra szavain, aki pont úgy reagált ahogy az azt rövid ismeretségük után elvárta. De azért van egy kis tévedés szavaiban, hisz nem olyan könnyű kitaposni a nemes Törpe belsőségeket, mint aszt hiszi.*
-Beletörne a lábad barátom.- * Jegyzi meg mosolyogva, majd újfent a szekérhajtásra összpontosít, és persze Monsieur beszámolójára. Most hasznosabb információval lesznek gazdagabbak, hisz felmerül két rivalizáló fogadó neve. E kettő közül az egyik az ő céljuk is.*
-Szerintem válasszuk a Lila Lilla szállót pihenésre. Miért is akarnánk ha felmosóvizet szolgálnának fel nekünk étel gyanánt?- *E szavakat Ayrához intézi. Konrád beszámolója alapján gondolja így, hiszen ő csak szépet mesélt a megbízójuk otthonáról. Kelmés Konrád nevét azonban még nem említi, hisz maszkos útitársuk kiléte még mindig rejtély. Tovább döcögvén az úton, végül elérik a festői szépségű falut. Mielőtt átlépnék határárt Ihanow újfent a kelmék közé rejti kardját, ahogy Ayra is tette, és így látszólag fegyvertelenül érkeznek meg eme gyanúsan nyugodt településre.*
-Pofás kis falú. Csak túlzottan is illatos.-* Jegyzi meg, miközben tüzetesében megszemléli a táblát, hiszen világlátott Törpeként ismeri a olvasás és az írás művészetét.*
// Kívánok neked éles kardot a harchoz, jó szerszámot a munkához, és sok hordó sört a mulatsághoz.//

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég