Sirató Ostroma

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#41 » 2018.02.22. 13:25

- Akassza fel a hólyagot az ágyoszlopra arra szögre!
Szól Kay a lánynak miközben mérgesen pillant a kispriccelő őrök után. Aztán a vizsgálatra koncentrál. A szívhangot hallja, amikor a fülét a hasra tapasztja egy kis faragott kürtön keresztül. Talán ketten is vannak, de ez nem egyértelmű a számára.
Veras doktornak volt egy ilyen megérzése már korábban, hogy a nő ikreket vár. A nagyon erős fáradtság, levertség, erőtlenség volt az egyik jel, ami adódhat abból, hogy a szervezetnek két babát kell táplálnia. Aztán az erős kora reggeli rosszullétek is gyanakvásra adtak okot. Mivel azonban a banya kotyvalékai miatt Kay nem lehetett ebben teljesen biztos, saját erősítő keverékével igyekezett a dolgot helyrehozni. Az, hogy bármilyen gyógyfőzettől fiú legyen a gyermek odabent vagy azzá váljon ... ez teljesen elfogadhatatlan ostobaság volt az orvos számára. Főleg, hogy a terhességre nem jellemző rosszulléteket okozott az anyának. Jó, hogy akkor közbelépett, bár a fejével játszott. Végül a banya került vesztőhelyre, s talán már a szakadék vagy a dögkút mélyére.
- Ez egy nehéz szülés lesz Leona, de sikerrel véghezvihetjük. Már több alkalommal végeztem szüléssegítést fogóval, egy alkalommal két gyermeket is világra sikerült így hozni egy anyától egyszerre. Ha nincs ereje, ez ad jó esélyt az anyának. Ha akadály merül fel menet közben, fel kell vágnom a hasát itt. Mutat a has alsó szakaszára. - Itt kevesebb a vérzés. Ha rendellenességet tapasztalok akkor fent kell vágnom a has felső részén. Akkor szinte biztos, hogy az anya belehal.
Ha hisz az Egyben Leona imádkozzon. Talál egy fiolát a táskámban amiben erős altató van. Egy kendőbe itatva az anya szája elé kell tenni és akkor se tér magához, ha egyébként menne. De ez csak végszükség esetére.
Most fel kellene őt ébreszteni, hogy szüljünk. A keverék amit kapott fel fogja erősíteni annyira amennyire kell. Én rásegítek a fogóval, hogy sokkal kisebb nyomással erőbedobással ki tudjon jönni ez a gyerek, vagy gyerekek...
Pofozgassa fel és biztassa őt. Ezt egy nőtől jobban elfogadja, mint tőlem.

Avatar
Leon
Hozzászólások: 25

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#42 » 2018.02.22. 19:31

A lány sápad és sápad, mígnem már halotti szürkévé változik, mire a doktor befejezi bőszavú közlendőjét a szülésben eltervezett megannyi barbár hentesmunkáról.
~Doktor ez, vagy a vár szakavatott hóhéra?~
Tartja azért azt a kendőt becsülettel, s amikor pillanatnyi ideje adódik, azt rögvest ki is használja, hogy a gyertyák, lámpások és fáklyák meggyújtásának idejére egy kicsit elszakadhasson az asszony mellől. Szeretne maga is kirohanni a szobából.
~Bátorság, Leona...gondolj Fynnre. Érte teszed. Ezt is. ~
A ruha által kidomborított, fedetlen tetejű keblei nagyot emelkednek, ahogy mély levegőt vesz, majd finom remegéssel ereszkednek vissza helyükre. Megfordul, némán biccent, és a doktorhoz lép. Undorát és aggodalmait félretéve megfogja a hólyagot, s a kereket oldott katona helyett a helyére akasztja. Azután az asszony mellé ereszkedik az ágy szélére, s előbb finoman megsimogatja, majd óvatosan élesztgetni, pofozgatni kezdi a törékeny teremtést.
- Asszonyom...asszonyom! Nagyasszonyom! Ébredjen...ébredjen, ideje világra segítenie a kicsit. Nagyasszonyom! itt a doktor, segíteni fog. Ébredjen..
Reméli, hogy helyes a megszólítás, amit használ.

Kép

Avatar
Torrad Hallgrim
Hozzászólások: 44

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#43 » 2018.02.27. 20:33

Széljáték. Ez minden ami behallatszik kintről, a koromsötét mélyéről. Ilyen fent már a jegesedő folyó zúgása sem töri meg a szülés örömcsendességét.
Hogy a megszólítás helyes-e a Leonának hála szépen kivilágított szobában... ezekben a percekben ugyanmindegy. Az orvosnak bár jó a megfigyelőkészsége s a memóriája, de most a szülésre koncentrál. S a lány ... ő semmire. Ugyanolyan élettelen nedves viaszbábú mint eddig. Ernyedt teste csupa verejték s fel nem bír ülni egymaga. Leónának be kell nyúlnia a törékeny hát mögé, s úgy felültetnie a madártétkű nőt, hogy az nyomni tudjon normálisan az összebarkácsolt hólyaginfúzió után.
Maga a törékeny test, a rettent fekete bogárszemek s a gyönyörű arc megtörik a beléadagolt 'drog' és fájdalom küszöbén s mint botlott lónak, úgy remegnek térdei félültében. Felnyög, mély hörgést hallat, s majd felkiált. De nem csak a fájdalom miatt, hanem azon a borzadványon is, amint Kay a hólyaggal tákolt. Egész teste beleborzad ebbe az újabb boszorkányságba, s életkedve is elmegy. Csupán túl akar lenni az egészen, világra hozni gyermekét, s az fiú legyen! Aztán átadni magát az örökké valóságnak. Ne többet Torrad fiából, s annak gyertya férfiasságából. Ne többet abból, hogy egész életében eszköz volt, vagy még rosszabb: tenyész-ló. Nyom. Szül. Erőre kap. Egy időre. S már jön is az egyik kicsi feje. Talán ... Talán még sem kell vágni? Biztos ez? S a másik? Biztos, hogy kettő van, vagy ez a legnagyobb indokolatlanul nagy? Hiszen az új élet feje, be kell vallja az orvos magának, igazán méretes. S a fej kint de a nyak és vállak még sehol. Mi legyen, hogyan tovább?
S eközben hallani, amint kint emberek súgnak össze. Nem vitás, hogy sok szolgáló, s lehet maga az apa is várja a születés eredményét. Nem csak az orvoson nagy a nyomás, a fián is. Fiút, minden áron! Ez ad egyenes legitimációt az erőd birtoklására.
- A kegyetlen vezetés biztonságot szül -

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#44 » 2018.03.05. 09:03

Kay gyorsan mérlegel, a gyermek feje kint van, ami igen bíztató jel. Nagyobb az átlagnál, az orvos úgy egy 2 hónapos baba méretének becsüli. Ez nem szokatlan, bár ritka. Egyszer olvasott egy akkora újszülöttről, aki 3-4 hónapos átlagos méretnek felelt meg és az anya gond nélkül világra hozta. A doktor nem veszi ettől függetlenül félvállról a dolgot.
- Leona, tegye a kezét a születendő gyermek alá, ha kicsusszan! Kedvesem, a gyermek feje már kint van, három négy fájás és meglesz! A mindenit, még haja is van!
Igyekszik bíztató impulzusokat adni az anyának. Ő maga pedig segíteni fog a présben. Az asszony hasára támaszkodik, ahogy azt a régóta fennálló tapasztalat tanítja.
~ Teremtőm, légy velünk, segítsd világra ezt a gyereket! ~
A doktor nem egy vallásos fajta. Azonban vannak helyzetek (mondjuk egy vízesés felé sodródó tutaj fedélzetén) amikor mélyről ösztönszerűen még a legelvetemültebb emberből is fel tud törni egy fohász. Mondhatni, a halál torkában nincsenek istentelenek. Ez is egy ilyen helyzet.

Avatar
Leon
Hozzászólások: 25

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#45 » 2018.03.07. 19:53

Elborzasztja az asszony szemében látott, megcsömörlött halálvágy. Hogy annak mi az oka, nem tudja, de kétli, hogy a vajúdás okozna neki ekkora gyötrelmeket... mit számít? Ha halálra vágyik, azt éppen kaphat az elkövetkezendő néhány napban. Groteszk párhuzam születik gondolatai, és gyöngéd serénykedése között, ahogyan óvatosan felülteti a nőt, majd tiszta lepedőt hajtogat a két karjára, és annak széttárt lábai elé térdepel. Rábámul az előbukkanó véres, nyálkás, vörös fejre. Mekkora! A doktorra pillant, hogy lássa, mikor huzakodnak neki ismét a nyomásnak, s akkor az ő figyelme is a kifelé igyekvő gyermeké.

Kép

Avatar
Torrad Hallgrim
Hozzászólások: 44

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#46 » 2018.03.13. 20:09

- Kay & Leóna -

Több óra is beletelik, hogy a csecsemőnek csak a feje van kint. Akárhogy nyom a lány, szemmel láthatólag gyenge s a vénán beléfuttatott szer bár erős és hatós, de még sem elég. Az ájulásoknak ugyanakkor búcsút intettek mindhárman, s nem marad más mint a fájdalmas nyögések, felkiáltások s verejtékezések váltakozása.
A hajnal első fényei köszöntik a Kay szakértői segítségével megszületendő első gyermeket. Szőke rövid hajjal áldja meg az ég rögtön már az első nap, s orrát, szemét, száját le se tagadhatja, hogy apjától valóak. Ám a gyermek neme igencsak kiábrándító, nem felel meg Torrad követelményeinek. Pedig egészségesnek biztosan egészséges, teli torokból üvölt s tudja meg első kézből, hogy az élet véres, a tél hideg, a szoba pedig akárhogyis fűtik a nagy kandallóval, hűvös. Puha teste még meleg, és nyálkás, ragacsos, anyja pedig... Szülője halkan, az öröm pillanatai után, mosolyogva tér át a haldoklás állapotába s hagyja magára testével és hasában a gyermek fiatalabb testévérel Kayt és Leónát.
Az anyának már arra sincs ereje, hogy szemét nyitva tartsa s a másik gyermek veszélyben forog; Torrad és fia pedig izgalmában.

- Abelard: Ölyvvár ura -

S hogy Torrad elterelje saját maga és fia figyelmét a nyomásról, mi minduntalan rájuk nehezedik s úgy préseli mellkasukat, mintha egy ló ülne rajta, lovast küldenek ki a várból. A törött fogú szolga lassabban s ügyetlenebbül nyergeli fel hátasát mint a másik szőke, széles vállú, magas, hosszú hajú dalia. A szolga egészen az ellen táboráig üget, a felkelő nap fényében, a hosszúra nyúl árnyékok s a lilás égbolt alatt. Fagyban, sárban, jégben tör előre, megfogva megcsusszanó lovát, s kapaszkodva annak nyakába, remélve, hogy jól fogadja Abelard a hírnököt. Ezt hirtetendő, keskeny rúd magasodik az ég felé, annak tetején pedig hófehér kendő. S ha netán távcső is akadna valakinél, láthatja, hogy még fegyver sincs a tányérsapkás csúf szolgánál, csupán ragyáit használhatja fel ellenfelei elrettentéséül.

Ellenben a dalia megáll a várfaltól pár percre, de már lőtávon kívül. Vannak vele apródok is, de ők szintén fegyvertelenek, ugyanúgy, mint a hírnök. S további katonák sorban állnak a falakon, a falak csipkézése mentén, a kaputól jobbra álló főbástyán pedig a hadfik mögött letakart széles pokróc alatt széles titok lapul. Akármi is legyen az, ahhoz is hozzá van most kötve egy rúd, s rajta széles fehér zászló. Ám a kapu zárva. Az emberek kezében megcsillan a kard, az íj, s a dárdák hegye szépen tükrözi vissza a fagyos levegőt átszelő nap fényét.
- A kegyetlen vezetés biztonságot szül -

Avatar
Kay
Hozzászólások: 76

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#47 » 2018.03.14. 09:34

A gyermek megszületett, s csak ezután lehet biztos benne Kay, hogy van egy második. Az anya meg fog halni, azonnal cselekedni kell. ~ Talán, ha vágtam volna azonnal ... ~ Fut át a doktor agyán, de annyira kevés eséllyel menthette volna meg a nő életét úgy is, hogy elhessegeti az önvád ostoba árnyékát.
- Felvágjuk, tegye le azt a gyereket a kosárba, majd később foglalkozunk vele.
Szól rá Leonára aki azt a karjába fogja. Most már nem az a fő, hogy olyan vágást ejtsen ami az anya számára leginkább előnyös, az a lényeg, hogy a gyermeket minnél előbb levegőre hozza, hogy saját tüdejével lélegezessen, hisz csak addig fog levegőt kapni odabent, amíg az anyja is lélegzik. A doktor fogja az altatót amitől többé a nő már semmit sem fog érezni és segédje kezébe nyomja. Elmondta már korábban neki mi lesz vele a dolga.
Az orvos nem késlekedik tovább, felmetszi a hasfalat majd a belső burkot is. Erősen kell koncentrálnia, hisz már órák óta dolgoznak. A főereket el kell kerülnie, mert az olyan vérzéssel járna, hogy azt se tudná hol vágjon tovább, ne sérüljön a gyermek. Amint kint van a baba, ha kell még kicsit gyengéden életre is pofozza.
Bárhogy is alakul, ezzel még nem lesz a munkájának vége. Helyre kell állítania a nő testét, hogy tisztességben kerüljön majd végső nyughelyére.

Avatar
Leon
Hozzászólások: 25

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#48 » 2018.03.16. 16:45

Az első gyermeknek végre a hatalmas fej után megjelennek a vállai is, a karjai, a törzse, majd a két kis lábával befejezvén a sort kicsusszan. A lány ügyesen elkapja,azonnal tiszta pólyába csavarja, ám annak lábai közé pillantva az arca kifejezéstelen marad. ~Lány.. ~
A doktor azonban sietteti. Úgy tűnik, lesz még itt tennivalójuk. Ez egyúttal a leány lelkében is felszítja a fekete reményt. Betakarja az újszülöttet, és a kosárba helyezi, majd rögvest a doktor korábban mutatott üvegcséjéért nyúl. A kendőre löttyint belőle valamennyit, majd hátulról átkarolja az asszony vállát, és gyengéden az arca elé tartja a kendőt.
- Lélegezzen mélyet ebből, asszonyom...enyhíti a fájdalmát. Be, ki...úúúgy... mire felébred, minden rendben lesz...jól csinálja!
Biztatja meg a nőt, ám ha az tiltakozna, gyengéd erőszakkal tartja előtte a kendőt...nincs választása az anyának, nem hagy neki. ~ Örököst kell vajúdnod e világra! Még ma éjjel! Rajta, te lány... nyerd meg nekünk e csatát. Védd meg örökösöddel e rengeteg embert a pusztulástól, és meglásd az Egy Fényessége fog átkísérni a másik életbe.. ~
E gondolattal tartja saját magában is a lelket, ahogy a véres munka végeztéig Kay keze alá dolgozik. Ügyes, gyors és pontos segítséget nyújt, még ha arca oly sápadt is, mintha szellemet látott volna... az esze a helyén, szívét-lelkét pedig acélsodrony zárja el az összetöréstől.

Kép

Avatar
Abelard Masrick
Hozzászólások: 9

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#49 » 2018.03.18. 18:52

*Napok teltek el, de a várba belőtt üzenetre nem érkezett válasz. Ostobák az akolban rekedtek, és valóban nem többek birkánál, ha fel nem fogják, hogy mészárszékké válik Sirató, ha nem adják át a várat. Lord Masrick az idő hidegebbre fordultát várja, mikor már nem akaródzik a metsző szélben az orrát sem kidugni senkinek, s a harci hevet is hűti a csípős levegő. A lerontott falak, bezúzot tetők ettől fogva gonosz hideget eresztenek majd be az odabent kucorgókra, öreget, csecsszopót egyaránt kínoz hát a közelgő tél tűfoga.
E napokat választja, hogy megadja a jelet a lövetésre. A hajnalt mennydörgő robajlás köszönti, mi végigremeg a síkon, s az el nem téveszthető fütyülés, mi a lecsapó kőgolyóbis pusztító érkezését jósolja meg. A falbontó mozsarak kezdik a pokoli szózatot, lövedékük fülsiketítő csattanással vágódik a várfalakba. Némelye a falba szorul, mása pártát, gyilokjárót sodor magával, a rajta strázsáló védőkkel együtt. Pozdorjáva rontott faácsolatok zuhannak az udvarra, leszakított végtagokkal, húspéppé őrölt testekkel együtt. Erre a folyón őrködő sajkák csatakígyói ropogva felelnek, ágyúgolyik ívben húznak a falak mögé, a várnépet háborítva. Katonát, menekültet, asszonyt, gyereket vágnak agyon, szaggatnak szét, ha érik őket. Soha sem tudni, honnan csapnak le, csupán nyomukon fakad borzadás sikolya, halálhörgés és szenvedő jajveszékelés. A pattantyúk nem kímélik a várfalakon belüli épületeket sem. Tetők szakadnak be, falakon csapnak lyukakat. A felsővárba is jut belőlük bőven, a váratlanul lesúlytó halál az ágyban, az asztal mellett, ima közben is szedi áldozatait.
A reggeli köd felszáll ugyan, de a lőporfüst egész nap gomolyog az ostromtábor felett. A dolgukat értő hadfiak tudhatják, hogy a tüzérek messze nem teljes erejükből dolgoznak, az első halottak csupán elrettentésül szolgálnak a várbélieknek. Még van esélyük a megadásra. Ezt hívják kegyelmes cselekedetnek a harctereken.*

Avatar
Torrad Hallgrim
Hozzászólások: 44

Re: Sirató Ostroma

Hozzászólás#50 » 2018.03.22. 14:59

- Szülőszoba -

Bár mindkettejüket megviselte az éjszakázás s a szülés melletti virrasztás, Leona épp lélekjelenléte és eltökéltsége azonnal meggyőzné az anyát. Már ha az ébren volna. Nincs nehéz dolga, csak oda kell tartania a kendőt, vagy ha szeretné, akár szorítania, s a lány még mélyebb álomba merül. Olyan helyre menekül, ahol se gyermek, se fájdalom, se örökösödési viszály nem gyötri s ahol apjával vígan mulatnak zenészek gyűrűjében, széles faasztal mögött ülve, úri lakomán. S ahol nem kényszerítik más férfihoz, főleg nem olyanhoz, akit bottal nem piszkálna...

S bár hosszú volt az éjszaka, Kay mégis sikeresen metszi meg az anyát. Vágásai olyan pontosak és tiszták, hogy egyáltalán nem tesz nagyobb kárt az anyában, mint amekkorát feltétlenül szükséges. A gyermeket kiemelve a biztonságot adó hasból ugyanarra a következtetésre jut remegő kezeivel: haj! Szőke haj, ugyanaz az arc mint az előbbi csöppségnél, s... s a neme is. Egészségestől majd kicsattanó, hangosan síró, gyönyörű ikerlányok.

Leonának még egyszer ugyanaz a dolga: lemosni a gyermekre ragadt vért, nyálkát és jól betakarni őt, nehogy megfázzon a hűvös kastély eme kis szobájában. S persze siessen a tűzhöz is, táplálja csak újfent! Hamar fogy a fa, s még hamarabb szívja a lángok táplálta meleget magába a kastély hűvös levegője.
Hiába ért véget a szülés, Kaynek lesz még dolga az anyával. Megmenteni a haldoklót, főleg most, hogy kétszeres csalódást hozott a világra.
És mi lesz a két csalódással? Kay emlékeibe beleégett a parancs mint billog a rabszolgabőrbe. Az a parancs, ami vagy a gyermekek életét végzi be, vagy pedig a saját magáét, amennyiben a megtagadás mellett dönt. S hogy mondja el ezt Leónának? Egyáltalán el mondja-e? Mennyi kérdés, mennyire nincs válasz, s még mindig mennyire másra kell koncentrálnia. Kopogás töri meg Kay gondolatainak menetét s a csöndet, ami most ereszkedett a szobára, hogy a kicsi abbahagyta a sírást, miután Leona bebugyolálta. Kopogás újra.

|Kockadobón döntöttem el a második gyermek nemét & egészségi állapotát|
- A kegyetlen vezetés biztonságot szül -

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég