Egy rég esedékes hazatérés

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#141 » 2018.02.20. 19:23

- Ott van. Szőkésbarna volt mindig is... csak az átok...
Komoran legyint. Az átok... ami elvitte a gyermeket és a férjet is. Láthatóan szólni nem akar róla most többet.
A papírhalmok felett a harangszó elhal, és Willem biccent.
- Nofene... megyek hát magam. Hmm? Hogy az öregről? Hogy nagy kurafi volt mindig is. - Neveti el magát - Szerette az öböl szigeteinek telt, barna bőrű asszonyait, ha érted, mire gondolok. Egyszer állítólag elvitte Carrona szigetére Őfelségét, és olyat mutatott ott neki, hogy király urunk menten megrövidült egy gyűrűvel... Hehehe. Na megyek, elkésem a tiszteletes szép beszédét! Később találkozunk!
Megveregeti még Eulisess vállát, de olyan az még mindig, mint a pörölycsapás. Aztán magára hagyja a lordot a papírokkal.
Ennyi mindent átolvasni, értelmezni. Ezek források, nem készen kapott jelentések... sok időt elvesz ám.

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#142 » 2018.02.20. 19:43

*Szívesen utána szólna, hogy mostanság a király már nem ad gyűrűket másnak, csak csillagoknak a távoli égbolton, de addigra egyedül marad.
Még egyszer végignéz a portrékon, összevonja a szemöldökét.
Átok?
Az átok az ő szótárában negatív jelentéssel bír.
Ami a ladyvel történik mostanság az eléggé…vegyes.
A sok borzasztó esemény után, fiúsították, még a gyászévben, ő az egyik leghatalmasabb földesúr az országban, a népe szereti, és kurátor még nem kerített két ilyen nagyjelentőséggel bíró ereklyét elő ilyen rövid időintervallum alatt.
Ördöngös dolog lehet ez az átok.

Habár jobban meg kell ismerni, hogy következtetések lehessen levonni.
S nemcsak a ladyvel, a családdal kapcsolatban is.

Leül hát az asztalhoz belekezd a gyorsított olvasásba. A holnapi első fényekig van ideje…
*
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#143 » 2018.02.21. 17:12

Eulisess nekiáll az olvasásnak.
Azt hamar kideríthetné, hogy valóban van egy nagyon távoli kapcsolat a két család között, de nem ez érdekli. Viszont Willem otthagyta egyedül a könyvek között.

A levelezésben, naplóbejegyzésekben hamar kiderül, ami kimaradt a könyvtári könyvekből: bizony van a felmenők között hysteriára hajlamos személy, nem csak anyai ágon. Itt-ott feltűnnek olyan bejegyzések, melyek alapján valóban lehettek hajdanán elmebetegek, torzszülöttek is a családban.
Sőt, titkos levelezésekből még vérfertőző viszonyok, fattyú gyermekek is előkerülnek, hovatovább gyermektelenek és boszorkányok is, sőt, még egy szent ember is, ki később vértanúhalált halt.

Bár ha az ember bármely család genealógiájába visszakutat több generációra, nem fog ott sem mást találni. Az Egy időnként mindenkit büntet vagy felemel.

Viszont ha csak az ükfelmenőkig keres vissza Eulisess, úgy semmi kirívót nem talál. Ariana tekintetében sem. Úgy tűnik, abba roppant bele, hogy elvitték a legkisebb leányát... ami tekintve, hogy a család hat gyermekéből csak három maradt életben, hárman pedig túl fiatalon haltak meg, egy-öt éves koruk között, olyan lehetett az anyának, mintha újabb gyermek halt volna meg a kezei között három esztendősen.

Arról is talál Eulisess feljegyzést, hogy végig tartotta a család a kapcsolatot legalább levelezés formájában a zárdával, és egy idő után még Ludmilla is írt nekik leveleket, bár ezek a válaszlevelek elég távolságtartók és kimértek voltak, semmiképp sem oly boldogan csevegők, mint azt egy tizenkét éves lánykától várnák. Akkor valahogy megritkultak a levélváltások. Egyedül az ifjabb Willem írogatott még a leánynak.
Ellenben jöttek az érdeklődő levelek a férj-jelölttől, miként nevelkedik a leány, illetve hogy az üzlet értelmében ő mindent előkészített már. Sante-Bouve előnyös házasságot kötött, nyert egy kurátori címet és egy fiatal leányt asszonyául. Cserébe Ardenand kereskedelmi tere bővült. Mindenki jól járt. Az ara leveleiben nem tiltakozott, de nem is igen ábrándozott fiatal, jóképű férjről. Lényegében a Ludmillával való levelezések az esküvővel megszakadtak... hisz Willem akkortájt mehetett el a Karagáj Kánság határvidékére...

A másik leány, Ariana, nem nagyon kötődött Ludmillához, az bizonyos. Soha, egyszer sem említi meg, hogy lenne húga, soha, egyszer sem nevezi nevén. Levelezni egyáltalán nem levelezett vele. Igaz, ő alig-alig láthatta a kislányt még apróságként, s végülis Tengermellékre házasodott egy nagyúrhoz.

Az anya állapotáról is talál orvosi feljegyzéseket. Kezdődő elmezavar, megeszi a búbánat szerencsétlen asszonyt, depresszió, ami később passzív agresszióba ment át, s végül már nyugtatószereket kellett nála alkalmazni, hogy kárt ne tegyen magában vagy másban rohamai közben. Ugyan az orvos ajánlott egy irgalmas nővér rendet, ahol gondját viselték volna az asszonynak, de Willem ezt nem akarta, inkább a kellemesebb fekvésű kisebb birtokra vitette, és ott vigyáznak rá.

//Kérek egy állóképesség próbát Eulisesstől: Alig evett mostanság, a kenyér és víz kivételével, és még kevesebbet aludt.//

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#144 » 2018.02.22. 13:48

*Az elemzés alatt az órák peregnek.
Gyertyát hozat egy idő után, és mire annak java része elfogy, a ház innen-onnan felhangzó apró neszezései, beszélgetésfoszlányai teljesen elhalnak. Egyedül marad a fénykörben, a sötétség által körbeölelve. A gazdára sem számít, hiszen valószínűsíti a virrasztáson vesz részt a fiával együtt.
Ott meglepheti őket az álom.
De Eulisesst nem. Nem hagyja.
Szorgalma jutalma; minden fontosnak vélt irattal végez.
Csak saccolni tud, a hajnali órák egyike lehet.
*

//Bah! Egy Scarletwoundról beszélsz, akik kitartanak ott is, hol mások már holtan rogynak össze, kisírt szemmel. – Rendben. Ez csak kérkedés volt. Dobok. [Bár az inzultust a dinasztia sohasem fogja teljesen elfelejteni.]

DOBOTT ÉRTÉKEK:
1. dobás: 5
2. dobás: 5
3. dobás: 10
4. dobás: 7//
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#145 » 2018.02.23. 12:40

Valóban immár második éjjel nem aludt a lord. Bár a kutatásait be tudta fejezni, de hogy elméje kezd megfáradni, az egészen bizonyos. Talán le kellene pihennie most, mert az ő szervezete egy újabb napot pihenés nélkül már igazán terhelőnek fog tekinteni... Nem fiatal már.
Azonban ma kellene beszélnie Willemmel is, az ifjabbal. Emellett meg kellene látogatnia Ariana úrnőt is Leányvárban.
Mindenekelőtt pedig ennie, és talán rendbe szednie magát az egész estés virrasztás után.

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#146 » 2018.02.23. 14:30

*Fejében zsong a sok adat eszeveszett mód, ilyen-olyan formában össze-visszakapcsolódnak. Halántékát masszírozza egy ideig, enyhe fejfájás kezdi gyötörni. Feláll az asztaltól, és az egyik kezével végig a falat fogva, visszasétál a hajnali csendességben szobájába. Ott átöltözik a kikészített hálóingbe. Elhúzza a vastag függönyöket, majd befekszik az ágyba. Lehunyja szemeit. Szinte azonnal elalszik.

Az ebéd már emlék lehet, mire felébred. A mosdólavórban felfrissíti magát, szolgákat rendel, akikkel rendbe tetteti magát. A borotválás, hajigazítás gyorsan megtörténik.
Élelmet kéret, egyszerűt, de meleget. Azt elfogyasztva parancsot ad az egyik szolgának, kérje meg az ifjabb Willemet, találkozzanak nem soká. A másik pedig azt a feladatot kapja, jelezze a házurának, ha megérkezett a batár, hamarost indul a ladyhez. Aztán vissza a kikötőbe
.*
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#147 » 2018.02.23. 15:49

Szinte már vacsora előttre tolódik az idő, mire Eulisess és Willem találkoznak. Bár a lord készen állt volna korábban is, az ifjú lovagnak valami okból csak most volt esedékes. A kártyaszobában természetesen... mintha csak az előző nap ismétlődne, épp csak egy fiatalabb Willem Ardenanddal, aki kedélyes pöfékelés helyett kötettel a kezében ücsörög a kandalló előtt.
Mikor Eulisess belép, menten fel is pattan, és illőn fejet hajt.
- Lord Scarletwound! Örülök, hogy szán rám egy kis időt. Remélem, hogy házunk minden kényelmét kiélvezi lordságot, és semmiben nem szűkölködik. Olyan szégyent igazán nem vonhat családunk a fejére.

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#148 » 2018.02.23. 16:43

*Legalább helyre tud tenni pár dolgot magában, míg várakozik. Kényelmes sétára indul a kertben, élvezve a hűvös időt, ahonnét később a szolgák hívják fel az ifjabb Willemhez.*
- Ugyan Willem fiam. Azért vagyok itt, hogy audienciát tartsak a Korona nevében. Ami pedig a vendéglátást illeti, biztos vagyok benne, hogy a mondabeli Lükarghanosz király traktái ehhez képest apró semmiségek voltak. Örömöm volt mindenben.
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Avatar
Mord
Hozzászólások: 472

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#149 » 2018.02.23. 17:27

- Ennek örülök. Kérem... - Az előtte lévő kényelmes karosszékre mutat, addig semmiképp nem ül le, míg a lord kényelmesen le nem telepedik. - Láttam, hogy a kertben is sétált. Nyáron sokkal szebb... talán alkalomadtán visszalátogat majd.
Mi mást, bort tölt Eulisessnek a mellettük lévő asztalán álló üvegből a lord kupájába.
- Rózsavíz. Én kedvelem. Kicsit édeskés, fehér és vörösbor keveréke, de engedünk neki egy leheletnyi levegőt, ettől pezsgős lesz. Apám szerint asszonyoknak való. esetleg egy kupica szíverősítőt, nagyuram? A herbárius nagyon finom gyógynövénypárlatot készít, van is itt egy üveggel...

Avatar
Eulisess Scarletwound
Hozzászólások: 160

Re: Egy rég esedékes hazatérés

Hozzászólás#150 » 2018.02.23. 17:39

*Halovány, udvarias mosoly keretével elutasítja, mikor leül.* - Sajnálom, nem élvezhetem, most sem a birtok kincsét. Vendéghez igyekszem ezután, ahol szükségem lesz tudatom egészére…-*csöndben marad. Willem arcát fürkészi. Nyílván tudja, kiről van szó.* - Ezért hát, beszéld el bátran, mit óhajtasz, lévén már nem fiatal az idő, s nem szeretném éjnek évadján zargatni. Még nem lesz túl magasan a hold mire odaérek…
"A király? A király jelenleg nagyon elfoglalt. Azonban nyugalom. El fogom intézni." - Eulisess Scarletwound

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég