A Wermiron kúria titka

Lejátszható kalandok, hirdetések.
A játékhoz kérjük, jelentkezz be!
Avatar
Zerathin
Hozzászólások: 50

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#91 » 2018.01.29. 02:10

Veronica látott már életében szebb kenceficéket is, de ez is megéri a pénzét, főleg, hogy már megfizették, csak el kell vinni! Valamiben... Felméri, hogy mennyitől teszi alakját kivehetetlenné ez a kétkomponensű szer és ahogy minél több folyik le a torzakról, úgy érződik egyre inkább testszaguk. Azt előre látja, hogy nem sokszor veszi hasznát a szinte teljes láthatatlanságnak, hisz a lényen is ökölnyi vastagon volt, hogy így szórakozzon velük. A rothadás szagai még nem keverednek bele ebbe az amúgy sem felemelő élménybe, amit a mocsár jelent.

Ha el nem tévedtek a ködben, akkor a Kúria helyének már közel kell lennie, viszont az út, amin álltak és még látnak, nem oda vezet. Ez ahogy segíti a visszatájékozódást úgy hozza elő saját kérdéseit. Az illumináló gombákon kívül, azokat bizonyosan intelligens lény telepítette oda. Bőven este előtt odaérhetnek.

Avaldir fegyverének nyele örömtelien ágaskodik tulajdonosának leterítésének, majd felülkerekedésének helyén. Az eleje pedig éppen mocsári gilisztákra vagy hasonszőrű lényekre célozhat, hisz a föld alá célozza be magát. Nem használhatatlan, egy törölgetéssel megoldható.

// Mocsári dögevő massza (vagy amilyen nevet adtok a dögöknek): Ezen kétéltű lények, ha veszélyben érzik magukat, képesek vérüket kiizzadni, mely a bőrüket védő nyálkával áttetsző burkot hoz létre, mely 'viselőjét' is elrejti, még ha nem tökéletesen. Minden 'felhasznált' 0,75-1l (embermérettől függően) bármilyen észleléssel kapcsolatos próba célszámát 1-gyel nehezíti (de 10 fölé nem mehet). A szer hatása nem múlik, azonban lassan lekopik, ez minden órában 1-gyel csökkenti a hatékonyságát. Vízlepergető, ellenben nagyon enyhén irritatív, mely leginkább hosszú használat (fél óra felett) után viszketést, enyhe elvörösödést okoz. Emiatt bár át lehet látni rajta, de hosszú távon nem ajánlott. Bármeddig eltárolható.

Edit: És hőszigetelő.

A reális maximum, amit még tisztán vihettek: 8 liter, viszont ez már teljes szakszerű vérlecsapolást és több órás procedúrát vesz igénybe. Rátok bízom, hogy képességeitek szerint hány liternyit tudtok elkészíteni, hogy tároljátok és miként osztozkodtok rajta, csak legyen részletesen kifejtve. //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zerathin 2018.02.05. 00:15-kor.

Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#92 » 2018.01.30. 19:07

- Hm..amilyen gusztustalanok ezek a dögök, olyan hasznosak. Megvan még a kulacsod? Idd ki!
Maga is így tesz. Leveszi övéről kulacsát, kihúzza dugóját, és nyeli, nyeli a borvíz savanykás, üdítő kortyait. Hogy a fejét megüsse, ahhoz túlságosan is kevés az alkoholtartalma, ám kitűnően oltja a szomjat, és a csata után Vera torka szárazzá lett, akár a tapló. Annyit iszik meg 2l-es kulacsából, amennyit csak bír. A maradékot, bármennyire sajnálja is, de kiönti a földre, hogy a helyére a lény vérét csorgassa. Mert, bár fogalma sincs, mi ez a dög, és hogyan került a saját vére a testére, arra már ő is rájött, hogy ez az anyag a bestia vére...tisztességesen kivérezteti hát. Megtölti a maga kétliteres kulacsát, majd, ha Avaldir átnyújtja az övét, azt is teletölti a gusztustalan nyákkal.
- Aztán nehogy meghúzd megszokásból! Ezt kenni kell, nem inni.
Ha készen vannak, föltápászkodik, s körülnéz.
- A kúria...arra lesz, ott, látod? Azokat a gombákat talán emberi kéz ültette: túl sokan, és túl szabályosan bújtak elő a földből. És ha a tájat is jól nézem, igen....az az ösvény fog elvezetni a kúriához, a gombák mentén. Ha kilépünk, éjszakára odaérünk...a kúria előtt is ráérünk egy fára felcihelődni, ha a ház népe úgy döntene, mégsincs szüksége két dolgos kézre.

Avatar
Avaldir Osberon
Hozzászólások: 104

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#93 » 2018.02.03. 22:24

- Te magadra akarod kenni azt a sz... izét!? Csendül csalódottság hangjában. Ellenfélből hirtelen szövetséges...? Hirtelen változik a mocsárlények státusza s az ösztöneire hallgatva kapásból elutasítaná a lehetőséget, de még esze sem teljesen helyesli a dolgot.
- S ha mérgező, akkor mit tesz, kiskegyed? Fúj hosszat maga elé, ám ekkora már Veronica javában csapol, így ő is kiissza kulacsát. Hideg, egyszerű, kútvíz. Neki ennyi jutott. Szervezete fog örülni a visszakerült ásványoknak és sóknak, na de az agya ennek az ötletnek? Vera mellé térdepel, megnézi tisztuló látásával, hogy miként zajlik a folyamat, s a 'saját' dögéhez guggol át. Néha átles, nem sűrűn folyatta még mocsári szellemek vérét.
- Ha más nem, eladjuk a vásárba és veszünk rajt' nekem egy új felsőt! Félpucéran van azóta, amióta teljesen elázott és bemocskolódott felsője. Nem is viszi magával, otthagyja mintegy ajándékul a mocsárizzadványért. - Jó csere, ehhe, hehe. Horkan fel, s épp szitkot szórna szokásához híven, de hogy megkerül kis kézi nyílpuskája és még baja sincs! Ezután a felfedezés után csendes örömében, tőle igazán szokatlanul, szótlanul, s fázva, de ezt ki nem mutatva követi Verát, és gondolatban fenékrepaskolást oszt neki, amiért ért a nyomolvasáshoz. Avaldirnak feltűnik az is, hogy azok a gombák ehetőek. Igaz nyálkásak, rágósak, és sütni is érdemes rajtuk, hogy ne okozzanak hasmenést, de az éhhaláltól megóvják az eltévedteket.
- Én becsületes ember vagyok. Csak annyit lopok, amennyire feltétlenül szükségem van. -

Avatar
Zerathin
Hozzászólások: 50

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#94 » 2018.02.05. 01:08

Az út hosszasan folytatódik és a köd is lassan felsűrűsödik körülöttük. A szemfájdalom nem tűnik múlónak, Veronica számára pedig lassacskán egyre nehezebb nem hunyorítania. Lassan erősödik az érzés, hogy a Kúria vélhető helyén mintha már túlmentek volna, de nyomát nem látni, de leágazást csak túl későn vesznek észre és az sem közelebb, hanem távolabb vinne. Jelzőtábla nincs, még jelölés sem, de lehet jobbra és balra is menni. A földet megtekintve pedig már elkopott, de kivehető nyomokra lelhetnek, egy patás állatéra és két vastag, de párhuzamos csík. Az állat nyomai a jobb irány felé visznek. Remélhetőleg nem a torzak előző lakomáját csodálhatják meg, bár azt sem tudhatják, hogy maga nem jelent veszélyt. Viszont, mintha már visszatérhetnének a civilizáció irányába.

Avatar
Avaldir Osberon
Hozzászólások: 104

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#95 » 2018.02.06. 16:17

Csípőre tett kézzel áll meg az elágazás előtt. Pucér mellkasát kidülleszti, és viccesen éles kontrasztot alkot bőrkesztyűs kezével. Elpillant balra, elpillant jobbra, majd vissza maga mögé. Megdörzsöli szemeit, felszisszen, balja bekönnyezik, s letesz a további terveiről, így inkább eképp szól:

- Hmm, mint látod, mehetünk balra és jobbra. Legalábbis ezt szeretné velünk elhitetni a természet, hiszen mehetünk vissza is. Sőt, akár fel is, elég strapabírónak tűnnek ezek a fák. Mindenesetre kedves ifjú hölgyemény, rád bízom a további nyomok olvasását, lévén, hogy még sem javul szememnek látása s mi több, lehet, hogy kezd is begyulladni? Kérdésnek kérdés, de tudja vera, hogy válasz erővel bír egyben. - Amint megpirkad, meg kell keresnünk egy gyógyítót. És még mielőtt válaszolnál... Emeli fel kezét, kinyújtott mutatóujjal az ég felé. - Emlékszem, volt valami közlendőd, még mielőtt ránk támadtak a mocsárlények. Abban is színt vallhatnál.
- Én becsületes ember vagyok. Csak annyit lopok, amennyire feltétlenül szükségem van. -

Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#96 » 2018.02.11. 12:46

Bosszankodva és mardosó csalódottsággal torpan meg a lány ott, ahol a környék tájképéből ítélve, azt a saját jelenéhez hasonlítva a kúriának állania kellene. Csípőre teszi kezeit, körbefordul. Szusszan, toppant. Karba fonja kezeit, hátha attól okosabb lesz.
- Itt volt. Itt kellene lennie. A fenébe is!
Megrohanja a hisztérikus kétségbeesés, de összeszorított fogakkal nyeli vissza. Lehet, hogy rosszul emlékszik? Lehet, hogy megcsalja az emlékezete, és nem itt állt a kúria? Vagy lehet, hogy nem is létezett ekkor még...a kúria? Erre gondolni sem akart - abban bízott, ha meglelik az épületet, lassanként meglelik a választ is arra, hogyan keveredhetnének ki ebből a szörnyű, szürreális múltból, amit még a krónikák sem említenek. Talán nem is létezett sosem...csak egy démon próbál hatalmat szerezni e világon, ezért elhiteti velük, hogy valaha nagyhatalmú istenség volt. Ha ők hisznek benne, máris erősebb. Megrázza fejét, s kényszeríti magát, hogy leguggoljon az út mellé. Nem egy tapasztalt nyomolvasó, sosem tanulta az erdőjárás fortélyait, vagy a vadon megolvasásának művészetét, de egy sorba ültetett gombautat és a patkónyomokat a földön még ő is felismeri.
- Ezek talán...a faluba visznek...vagy talán a kúriához... de bizonnyal emberi település felé tart, hisz ugyan mi másért kelne útra itt valaki lóháton?
Támad egy ötlete. Alaposabban megfigyeli a nyomokat. Nem lehet...Délcegé véletlenül?! Ismeri a lova minden porcikáját, akár a tenyerét. Tudja, hogy keskeny talpú, tökéletes formájú lova körmének alakja. Azt is tudja, hogy a kúria felé vezető úton meglazult az egyik patkó, és letört a patkósarok...így a jobb mellső lábán a patkó mögött csak egy lukat lehet találni a földbe nyomódva.
- Színt vallok, amint valami nyugodtabb helyre érünk, és biztonságban lehetünk. Nem bízom én itt már semmiben.

Avatar
Zerathin
Hozzászólások: 50

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#97 » 2018.02.11. 23:09

Veronicának egyre nehezebb kivennie bármit is, hisz még annyit se tisztálkodott, mint Avaldir, de amit sikerül levonnia, akár csak tapintásból, hogy ezek nehezen ló nyomai, még ha patások is. Ellenben az irányuk egyértelmű. Persze arra, hogy mennyi időt kéne gyalogolniuk és merre, nem ad választ, csak jelzés értékű.

Az éjszaka beköszöntével népesebbek lettek az éjjeli állatok, nyugtatóan elszaporodik a békabrekegés és a rovarok által keltett ezerféle nesz. Időszakosan a szúnyogzümmögés hangja is megkomponálójával együtt, melyet rengeteg kalandor szeret gyűlölni, nem ok nélkül.

Avatar
Avaldir Osberon
Hozzászólások: 104

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#98 » 2018.02.13. 18:52

Már egyszer, még a gombás rész előtt hívta Vicát. Még egyszer nem fogja.
A mocsarak előnye a viszonylag alacsony, mégis vaskos fák. S amelyik növénnyel társul, annak kialakul kevésbé csúszós törzse is. Ilyenre kapaszkodik fel Avaldir, olyan ügyesen, mintha krisztus korban volna. Pedig már vannak ropogós részei, kattan is akkorát, hogy akár Vica fülébe is eljut. Olyan magasra mászik, ahol még elbírják a zöld, girbegurbás, hol félkör, hol spirál alakú törzsek. Fenekét a félköríves mélyedébe teszi, combját megtámasztja alulról a törzs tekervénye, míg vádlija alatt semmi sincs. Bokáját már a törzs másik elágazásának nyúlványa támasztja meg.

- Vichon fa! Ezen se szúnyog, se légy, de még bolha sincs! Elkerülik a szagát, ami ... Szippant bele a levegőbe, felhúzza száját orrához, ahogy megcsapja azt a rothadó lápi békák bűze. - Ami... nem kellemes. Megszokható, no! Helyezi kezét feje alá, s hunyja le fájó szemeit. Számszeríja se nyomja csípőjét, hiszen övén lóg, a semmi fölött, másik oldalán kardja ugyanígy hagyja békén combját. Azzal a különbséggel, hogy mikor elalszik, keze akaratlanul is pengéjének markolatára vándorol. Hosszú évek berögződései nem hagyják magukat.

Kép
- Én becsületes ember vagyok. Csak annyit lopok, amennyire feltétlenül szükségem van. -

Avatar
Veronica de la Fuente
Hozzászólások: 69

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#99 » 2018.02.15. 16:58

A nyomokat jobban megnézve kénytelen ráeszmélni, hogy nem is egy ló nyomait látja, hanem valamely párosujjú patásét. Bizonyára kordét, vagy más szekérfélét húzott. Nem haladhatott gyorsan, de hogy milyen régiek a nyomok? Na ez az, amiről fogalma sincs.. és az éjszaka aláereszkedett. Felsóhajt. Nem kockáztatja a sötétben a mocsárban való bóklászást, így amikor Avaldir megszólal, s odapillantva meglátja, hogy a félvér már fel is cihelődött valami különös, girbe-gurba fa ágai közé, úgy dönt, kénytelen lesz csatlakozni hozzá. Nekihuzakodik hát, s maga is felkapaszkodik a fára. Egy, a férfival átellenes ágon állapodik meg, s igyekszik valahogy kényelembe helyezni magát, kevés sikerrel. Hiába nőtte be vastagon a moha a fát, ágyhoz szokott ő, nem faághoz. Keserves éjszakának néznek elébe. Kitámasztja magát, hogy elnyomja a buzgóság, se essen le öntudatlanul, majd felsóhajt.
- Kezdem az őrködést... néhány óra múlva fölkeltelek. Hanem addig is... úgy látom, kénytelen leszek itt megosztani veled a gondolataimat a helyzetünkről. Ne válaszolj rájuk egyértelműen...
Megfogja gyűrűjét, melyet a ladytől kapott, s melynek mágikus erejében őszintén bízik: ha Lady Salome jó munkát végzett, mágikus úton sem látni, sem hallani nem lehet őt...
- Az én szavaim talán rejtve maradnak, ám a tiédet egészen biztosan figyeli...Az.
Nem ejti ki a nevét. Talán azzal épp a segítségére volna, hogy mágikus védelme ellenére meglelje, megneszelje.
- Eszem ágában sincs elpusztításának múltján változtatni, és visszajuttatni hozzá az ereklyéket. Nem fogok egy veszedelmes démont szabadítani a világunkra. Meg akarom szerezni az ereklyéket... hogy azokat ne őrizet alá vegye a Wermiron család, hanem egyszer, s mindenkorra pusztuljanak. Színe se maradjon a világban. Talán akkor... mi is kiszabadulunk ebből az időcsapdába. Biztos lehetsz benne, hogy ha egyszer hatalomra juttatjuk, soha többé el nem ereszt. Fenyegetőzik, igen...de a hatalmát veszített entitás fenyegetése olyan, akár a ketrecbe zárt fenevad acsargása... és én nem szándékozom átadni neki a kulcsot, amellyel fenyegetéseit beválthatja.

Avatar
Zerathin
Hozzászólások: 50

Re: A Wermiron kúria titka

Hozzászólás#100 » 2018.02.17. 07:40

A távolból halk dobogás hallatszik és a ködben egy fehéresen világító folt tűnik fel. Andalogva halad a magasban, látszólag onnét, amerre a nyomok is vezettek. Nem lesz könnyű innen szemmel kivenni, nem csak a köd miatt. Az bizonyos, hogy nem azok a dögök lesznek, amikkel legutóbb megküzdöttek, de ki tudja, hogy épp miként áll a szerencsecsillaguk. Már, ha felfigyelnek erre az eseményre.

//Megjegyzés a jövőre tekintettel: Alapvetően nincs baj azzal, ha a játékba beemeltek elemeket, mint tárgyak vagy növények, amennyiben annak a célja a játék színesítése és nem a karaktert érintő aktuális problémák huszárvágással való megoldása. //

Vissza: “Kalandok és hirdetések”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég